Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik Primus pravi:
Očitno nisi še nikoli sedel na kolesu, ko je proti tebi, na oddaljenosti 30 cm, peljal terenec in je bila relativna hitrost okrog 120km/h (njegovih cca 80 in mojih cca 40).
Torej si ti znižal svojo hitrost iz 40 km/h na 10, da je bila ta relativna hitrost nižja?
Res je, nisem profi kolesar. Kdaj pa kdaj se peljem. Če bi v taki situaciji kot si jo ti prikazal na sliki, ki sem jo jaz ponovil, trznil, se na kolo več ne bi spravil. Spominjaš me na tiste, ki na avtocesti z osebnim vozilom dohitijo kolono tovornjakov s 140, potem pa se prestraši in leze mimo s 110 na uro.
Ja, pa kar poduči nas, kje v zakonu piše, da naj bo bočna razdalja do kolesarja pri prehitevanju 1,5 metra.
Do sedaj si bil aktiven v bolj "preprostih" temah in pametno bi bilo, da bi ostal tam, ker temu tukaj očitno nisi dorasel. Kot prvo, očitno ne znaš brati, če pa že prebereš, pa očitno nisi sposoben razumeti napisanega!
Nikjer in nikoli nisem napisal, da v ZVCPju piše to o 1,5 metra!!!
1. V ZVCPju piše, da se kolesarja prehiteva kot avtomobil: pogled v ogledalo, smerokaz, vožnja preko sredinske črte in tako naprej.
2. Omenil pa sem akcijo 1,5 metra bočne oddaljenosti pri prehitevanju kolesarjev (žal pa se ne spomnim točno kdaj in kje sem to videl!), vendar pa nisem nikjer trdil, niti impliciral, da to piše v ZVCP. Obe stvari sem ločil celo z odstavkom.
Ugotovitve: slabo bereš, slabo razumeš prebrano, s fiziko si bolj na oni, kaj šele na vi in še manj na ti, slovnica šepa, ...
BTW, veš koliko ljudi se je huje poškodovalo ali celo ubilo v kopalnici in po tvojem bi se morali kopalnice zato izogibati?
Ti kar živi tako, če želiš, predvsem pa upam, da se boš kmalu prestrašil tudi med vožnjo avtomobila, da se vanj ne boš več spravil in (najverjetneje) počel tega, kar v svojem pisanju zagovarjaš! Najverjetneje pravim zato, ker o tvojem ravnanju na cesti sklepam po tvoji izjavah tukaj.