Kolk krede naj vzamem?!?

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
KSZ

Pred pol leta sem tako razmišljal. Stanovanje za sebe imam, plačo imam, ostalo urejeno ali mi je res treba teh 200€ vsak mesec v "gostilni" pustit? ( pijačke tukaj, gremo malo tam pogledat, pijačka ... brezvezno zapravlanje časa in denarja) No pa sem se vzel krede za 170€ in malo manj ven hodim. Eni na mene gledajo kot da sem se totalno zapufal... še vedno ostane par 100€ od plače.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Jest sem vzel avto "na tretjine". Prvi obrok in del drugega je šel iz kupnine od starega avta, drugi del smo skeširali iz prihrankov in ostanka denarja od rabljenega, za tretji dela pa smo vzeli kredit na dve leti in z obrokom v vrednosti 15% plače.

Žena ima še puf za svoj avto in sicer v vrednosti 20% plače.

Sicer se pa vsa zavrovanja (avti, hiša...) jemljejo na 10-12 obrokov, prav tako ogrevanje, ker smatram to kot nekakšen "obratovalni strošek"

TV sem pa jest tud vzel na obroke, ker mi je pač tako ustrezalo.

Firing_Nukez

Pripravnik
3. mar 2010
328
0
16
Trenutni avto mam sicer na keš (kupil 5 let starega), sem pa recimo vzel TV na obroke (skupaj z blu ray playerjem in malenkostmi) za okoli jurja pa pol. V bistvu ne vem, zakaj bi se mi blo treba v enem šusu keširat. Pač ko sem kupoval avto sem mel ravno nekaj našparanega, pa nisem rabil kupit / menjat dosti drugih stvari, zdaj pa pač nisem mel nekih zalog keša in sem se zapičil še v razne malenkosti po okoli jurja in se pač nabere. Zakaj bi kupil eno, potem šparal 3 mesce, kupil še eno, če lahko kupim vse naenkrat in pač plačujem tistih 12 obrokov. Kaj pa vem no, če ti crkne pralni stroj, pa da momentalno nimaš keša ali pa ga rabiš za druge stvari, pač ne boš čakal, da ga boš mel, ga kupiš na obroke, pa je.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Citat:
Zakaj bi kupil eno, potem šparal 3 mesce, kupil še eno, če lahko kupim vse naenkrat in pač plačujem tistih 12 obrokov.

To ni nič narobe, problem je če se pol ne znaš ustavit. Si misliš, sej to pa še ni tk hudo, sej lahk še tistle pa tistle.