Kolk krede naj vzamem?!?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Pa če misliš da bi avto odpeljal za 40% skonto če bi se prismejal z vijoličnimi v salon se krepko motiš ali pa živiš v svojem svetu katerega ti gradijo tablete...
evil.gif

40% ne ampak na 25k vozilo ti dajo "dol" takoj 2 jurja brez da piskneš, ampak če pa imaš keš je pa vse ultra lahko,
pri leasingu so pa spet neke "ugodnosti" da je na videz avto na leasing cenejši.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
OK, sem se nerodno izrazil. Zamenjali smo star vozni park (2 avta preko 10 let stara) za enega, ker ni več potrebe po takem številu vozil. Avto je hišni, kupiti sem hotel nekaj mlaqjšega rabljenega, a me je tast presenetil in mi doniral celoten znesek (ki ga nisem pričakoval). Zato sem kupil novega. Drugače pa rabljenega za 1/3 vrednosti tega. Tako lahko sedaj na ta račun naredim še nekaj adaptacij na hiši.

Kar pa se tiče popusta na novi avto... Če je Opel lahko dobiš popust iz 23k na 15k (preverjeno, Zafira 1.8, edicija ob 111 letnici Opla). Očitno imajo še večji šrot kot Reno, da dajejo take popuste
evil.gif
To je 30%...

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Dokler ni bilo denarja, sem toliko časa varčeval, da sem si lahko kupil avto. Ko se je pa malo denarja nabralo, pa kmalu ugotoviš, da je bolje vzeti kredit in z gotovino razpolagati na druge načine. Z gotovino lahko naredim 10-30% letno, za kredit pa plačam 5% letno...

kok % hočeš, da meni delaš 10 do 30% na leto?

Eh, ne drezaj. To so ljudje, ki ne pozanjo števil 1929, 1987 in 2008 in še naprej živijo v iluzijah.
Vzporedno pa tud na Alterju ...
evil.gif

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
ON:

keš, kreda, lizing ... če rabiš, pač rabiš, oblika financiranja je v tem pomenu nepomembna.

Samemu mi zaenkrat uspeva na prvo ... ob menjavi pa bom mislil tudi na ostale oblike, saj so v letih postale prijaznejše kupcem.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik noker pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Dokler ni bilo denarja, sem toliko časa varčeval, da sem si lahko kupil avto. Ko se je pa malo denarja nabralo, pa kmalu ugotoviš, da je bolje vzeti kredit in z gotovino razpolagati na druge načine. Z gotovino lahko naredim 10-30% letno, za kredit pa plačam 5% letno...

kok % hočeš, da meni delaš 10 do 30% na leto?

Eh, ne drezaj. To so ljudje, ki ne pozanjo števil 1929, 1987 in 2008 in še naprej živijo v iluzijah.
Vzporedno pa tud na Alterju ...
evil.gif
Bravo Mirko.

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.319
21
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
OK, sem se nerodno izrazil. Zamenjali smo star vozni park (2 avta preko 10 let stara) za enega, ker ni več potrebe po takem številu vozil. Avto je hišni, kupiti sem hotel nekaj mlaqjšega rabljenega, a me je tast presenetil in mi doniral celoten znesek (ki ga nisem pričakoval). Zato sem kupil novega. Drugače pa rabljenega za 1/3 vrednosti tega. Tako lahko sedaj na ta račun naredim še nekaj adaptacij na hiši.

Kar pa se tiče popusta na novi avto... Če je Opel lahko dobiš popust iz 23k na 15k (preverjeno, Zafira 1.8, edicija ob 111 letnici Opla). Očitno imajo še večji šrot kot Reno, da dajejo take popuste
evil.gif
To je 30%...

Zakaj ni moj tast tak kot tvoj
confused-1.gif
Drgač pa.... moje osebno mnenje je, da OPEL je šrot. Poslovni partnerji (nemci) itak nonstop kurcajo opla, da kao to pa ni avto. Kurcajo tudi forda (izmed "cenejših" pravijo, da je VW prava stvar), a pravijo, da je vseeno malček boljši od opla.

V familiji smo imeli/imamo 4 ople, od tega sem imel dva jaz. Le eden in sicer moja prva vectra A bencinar je bila hvale vredna ostalo.....

No, to ni tema o oplih, če se pa odpre tema o šrotih rade volje napišem cvetke 4 oplov
bonk.gif

hovi

Pripravnik
25. jul 2007
565
0
16
sam sem sicer še študent in nimam redne zaposlitve, tako da izkušenj s krediti nimam..ampak ne vidim pa v tem nič slabega in se mi zdi neumno ko imajo eni toliko povedati čez tiste, ki vzamejo avto na leasing oz. kredit. zakaj bi 5 let čakal na avto, če pa ga lahko dobiš že zdaj?? res da ga v takem primeru nekoliko preplačaš, ampak vseeno..seveda pa moraš imeti redno in zanesljivo zaposlitev, v kolikor se odločiš za kredit

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Danes je vrednota bit (pre)zadolžen. Vse kupiti takoj in brez sredstev. Nič varčevanja, to je neumnost. Zakaj bi čakal, če lahko dobim takoj?

Jaz se raje poslužujem zapravljanja že privarčevanega denarja. Če denarja ni, izdelka pač ne kupim. Naj bo to HiFi, stanovanje, lizika ali T500. Avto pa je zadnja stvar, ki bi jo jemal na kredit, leasing in podobno. Če pa vztrajajo z nekimi velikimi popusti izključno ob leasingu, bom vzel pa raje rabljenega. Sploh danes, ko se da za relativno malo denarja dobiti že precej dober avto.

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Citat:
Uporabnik hovi pravi:
zakaj bi 5 let čakal na avto, če pa ga lahko dobiš že zdaj??
Bolje je seveda že danes zapraviti denar, ki ga boš zaslužil v naslednjih petih letih. Potem avto itak ne bo več nič vreden in ponoviš zgodbo
ne-ne-1.gif
Edino pravilo, ki se v teh zadevah obnese: živi svojim zmožnostim primerno pa bo vsega dovolj. Seveda lahko kratkoročno skočiš čez svoje zmožnosti, vendar preprosta matematika pove, da na dolgi rok ne moreš več trošiti kot zaslužiš. Tukaj mislim predvsem na tiste junake, ki s 700eur plače kupujejo avte za 30k in več.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Itaq moraš uporabiti zgornjo glavo za razmišljanje pri tej stvari... Ali dam 100 EUR na stran in si čez n let nekaj kupim ,ali pa dam 100 EUR za lizing/kredo in imam to stvar danes in jo n let uporabljam...
Pazljiv je potrebno biti edino toliko, da ne živiš preko svojih zmožnosti (torej 100 EUR na stran na varčevanje ali za kredo če si lahko to privoščiš je v glavnem vseeno)

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Točno tako...če bi sedaj nekaj kupil z prišparanim, bi bil na 0, rad pa imam mali kupček za nujne zadeve, za krizne čase. Zato pa raje vzamem ugodni kredit in si nekaj privoščim, seveda pazim, da mi po oddplačilu še vedno ostane dovolj za normalno preživetje ipd. Ne vem zakaj bi keširal, če lahko malo z odlogom in po delčkih plačujem.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Jaz sem čisto zadovoljen s tem kar imam, kar sem dosegel, pa da si nekaj kupim pa tudi če na kredit. Nič ne jam(b)ram, hodim v službo, potem še doma delam, skratka čez teden bolj kot ne cel dan v pogonu, si pa pač privoščim, pa tudi za pleh.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
jst sem vzel 3 leta, cca 210eur obrok. lahko bi več, vendar potem sva se pa s punco odločila za stanovanje in je šlo skoz glih za glih. Zdej pa gagam na 2 kredah, pa razmišljam če je sploh smiselno ves denar dat na mesec zato da bom po 20 letih imel stanovanje... bolje bo, ko bojo ta 3 leta avtokrede minila (SJTV - 3 leta se faking vlečejo vsaj men), pol bo pa mal lufta... no pa povišica tut mora bit enkrat upajmo...

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Pa če misliš da bi avto odpeljal za 40% skonto če bi se prismejal z vijoličnimi v salon se krepko motiš ali pa živiš v svojem svetu katerega ti gradijo tablete...
evil.gif

40% ne ampak na 25k vozilo ti dajo "dol" takoj 2 jurja brez da piskneš, ampak če pa imaš keš je pa vse ultra lahko,
pri leasingu so pa spet neke "ugodnosti" da je na videz avto na leasing cenejši.

Nazadnje urejeno:

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
bonk.gif

Z denarjev v kovčku/vrečki ste šli v salon po novo vozilo AUDI A4??
hysterical-1.gif

Prenos gotovine iz TRR na TRR je pa kaj?

Nazadnje urejeno:

hovi

Pripravnik
25. jul 2007
565
0
16
pač ponavadi je tako, da če prideš z gotovino v trgovino po avto dobiš manj popusta na osnovno ceno kot pa če ga vzameš na kredit..ker trgovina itak takoj dobi denar od banke tud če na kredit vzameš. imajo pa raje, da vzameš na kredit pri njih, ker dobijo oni določene procente od banke kot posredniki. ampak za kupca je konec koncev itak vseeno, ker na koncu s tistim, kar je prišparal, ker je vzel na kredit, plača banki obresti

tomi

Guru
1. sep 2007
18.696
9.914
113
40
MB
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Danes je vrednota bit (pre)zadolžen. Vse kupiti takoj in brez sredstev. Nič varčevanja, to je neumnost. Zakaj bi čakal, če lahko dobim takoj?

Jaz se raje poslužujem zapravljanja že privarčevanega denarja. Če denarja ni, izdelka pač ne kupim. Naj bo to HiFi, stanovanje, lizika ali T500. Avto pa je zadnja stvar, ki bi jo jemal na kredit, leasing in podobno. Če pa vztrajajo z nekimi velikimi popusti izključno ob leasingu, bom vzel pa raje rabljenega. Sploh danes, ko se da za relativno malo denarja dobiti že precej dober avto.

tvoj problem je da narobe razmišljaš, okej govoriš pač o anomaliji, ko se ljudje prezadolžujejo to je glupost.

probaj gledat na lizing za avto pač kot nek fiksni strošek, ki ga maš, podobno kot najemnima za stanovanje, nevem zakaj bi bla taka tragedija dat 150 € na mesec za avto
wink-1.gif

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Avto je že tako nek fiksni (nezanemarljivi) strošek brez leasinga. Plačevanje krede vsak mesec je še dodatna obremenitev. Komur je všeč, da ima že vnaprej vso plačo razkosano, naj pač to počne. Meni ni všeč in raje 200 EUR dam fiksno na stran za kako drugo stvar. Pa tudi za penzijo bo treba privarčevati kaj. Ali boste tudi to vzeli na leasing ?

Najemnine sem se rešil in ne, ni mi bila všeč
smile-1.gif
.

Nekdo je napisal, da ima raje denar doma za nepredvidene primere. A misliš, da tisti, ki kupujemo s kešem, pa imamo potem na računu ničlo ?! 0/1 razmišljanje.