Kolk krede naj vzamem?!?

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Polno tem je kakšen avto naj kupim, nikjer pa nisem zasledil, da bi kdo vprašal koliko se naj zadolži?
Al vsi kopujemo pleh s prihrankov, ali imate to svoje osebne bančne svetovalce?
Gre to po principu: Pol za položnice, tretjina puf, četrtina za ostale predvidene ali nepredvidene stroške?
Glede na to, da je blo lani pa tudi letos veliko že pleha zaplenjenega, banke so baje zelo zaostrile pogoje me zanima na čem torej ste?
cheer.gif

Predvidevam, da prav velikega odziva ne bo, bo kakšen sosed zvedu, da ni ravno tako vse rožnato kot se pred hišo sveti?
evil.gif

nahrung002.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.241
113
www.adriamedia.si
Puf, jasno, pa tastarega v račun (no ja, sem ga imel že praktično pred salonom, ko se je privat kupec našel, tako da se je še malo bolje izšlo). Tri leta so itak hitro mimo. Krediti so zdaj itak poceni (in bodo še nekaj časa, zgleda) ...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
11500 je bilo vse skupaj s prepisom, zavarovanjem in registracijo

3500 sem imel na strani, malo manj kot 2500 sem dobil za star avto, ostalo je prispevala boljša polovica in sicer na "kredit" od stare mame, sicer 2000 je mela tud ona na strani, tako da 5500 sma imela, 6000 eurov je "kredita", s tem, da sem jaz v treh mesecih prodal star avto in jih potem kar cel denar dal, tako da je v bistvu samo 3500 "kredita" ostalo našparano

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Enako tudi jaz, starega v račun, preostanek pa kredit na 5 let. Obrestna mera je 5.3%. V 5 letih ga bom preplačal cca jurčka...se da preživet.
evil.gif

garner

Deliverance banjo boy
19. nov 2009
547
0
16
Zahod
Če ne moreš imeti, kar si želiš, bodi zadovoljen s tistim, kar imaš.

asko
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
podobna tema je ze bila, le formirano vprasanje je bilo malce razlicno, in sicer koliko "plac" ste pripravljeni odsteti za avto.

Osebno sem mnenja, da se ni pametnno prevec zadolziti za avto. Sam sem svoje sicer vedno kupoval na cash.

LP, S.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Jaz se zapufal se tudi nikoli nisem zaradi avta.
Dragega ne kupim nikoli, sedanjega imam8 let. Sicer imam rad dobre avte vendar se jih hitro navelicam in so mi cez par mesecev samo prevozno sredstvo. Za v bodoce ne vem ker so lizingi zelo ugodni tako da se sploh ne splaca kesirat....

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Dokler ni bilo denarja, sem toliko časa varčeval, da sem si lahko kupil avto. Ko se je pa malo denarja nabralo, pa kmalu ugotoviš, da je bolje vzeti kredit in z gotovino razpolagati na druge načine. Z gotovino lahko naredim 10-30% letno, za kredit pa plačam 5% letno...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
@all:
Bogami, ali eni enormno dobro služite da lahko na nekaj let keširate zneske 10.000 in več EUR za pleharijo, ali ste v glavnem mamoni v hotelu mama brez stroškov in konec koncev zopet delate samo za pleh ali pa enostavno debelo lažete...

Meni je tast častil celega novega Modusa, vendar sem kljub vsemu vzel lizing za polovico na 5 let. Ker je bil popust večji kot na keš, ker ga bom čga odplačam redno še zmeraj za tisočaka v plusu (smo na lizingu računali, da če bi vzel celega na lizing za 7 let bi ga preplačal toliko, da bi me avto prišel po ceni iz cenika), ker bom za ta denar lahko adaptiral kopalnico in se pogajal za popuste na gotovino pri nabavi opreme (kjer se za razliko od avtomobilov še zmeraj da dobiti popuste 10~40%). Tako da je za vsem tem samo matematika... Če bi pa lahko pri vseh stroških ki jih imam v petih letih privarčeval še kakšnih 20.000 EUR potem bi jasno tudi sam operiral z gotovino brez krede...

Bi pa rad slišal Altermojstre, kako lahko pri povprečnih slovenskih dohodkih petčlanska družina s šoloobveznimi otroki , ki sicer živi v starejši hiši prihrani na mesec še dobrega tisočaka... Kar z besedo na dan...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Dokler ni bilo denarja, sem toliko časa varčeval, da sem si lahko kupil avto. Ko se je pa malo denarja nabralo, pa kmalu ugotoviš, da je bolje vzeti kredit in z gotovino razpolagati na druge načine. Z gotovino lahko naredim 10-30% letno, za kredit pa plačam 5% letno...

kok % hočeš, da meni delaš 10 do 30% na leto?

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:

kok % hočeš, da meni delaš 10 do 30% na leto?
In kaj, misliš dati 100€, pa pričakuješa 110-130€ na koncu leta nazaj?
Z gotovino v roki si danes zelo močan. Ni pa vse v enem poslu niti niso vse investicije čez celo leto. Zato tudi razpon recimo od 10-30%, povprečno. kakšna investicija prinese recimo 50% na letno, recimo en del kapitala, katerega držim v roki, pa 0%. Spet drugje lahko 3% mesečno za dobo recimo 5 mesecev, itd... Se mi že splača vzeti kredit...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Leasinga mam po pologu 145€, še dobro leto pa pol, sicer pa avto zdaj prodajam, ampak čisto iz drugih razlogov.

Sicer pa za hišo nimam nič in za dnič druga nimam nič kredita, bigbangu sem še 3 obroke za LCD dolžen to pa je to.

Raznih leasingov in kreditov 300+ se nemislim nikol it.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
@all:
Bogami, ali eni enormno dobro služite da lahko na nekaj let keširate zneske 10.000 in več EUR za pleharijo, ali ste v glavnem mamoni v hotelu mama brez stroškov in konec koncev zopet delate samo za pleh ali pa enostavno debelo lažete...

Meni je tast častil celega novega Modusa , vendar sem kljub vsemu vzel lizing za polovico na 5 let.
hysterical-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Majster trganja iz konteksta. Kaj bom z gotovino počel je moj problem, sem šel zavestno v to.
Vse bolj se mi dozdeva, da si, oprosti izrazu, navaden golobradi šmrkavec s puhom pod nosom, kateremu se še mleko od ust cedi. Ker drugače bi, glede na vse tvoje izjave, sam lahko mirno keširal za avto. Pa da jurčka ne zmoreš za LCD, pa to je ja sramota...

V bistvu nisi dojel pointa... Lahko bi vzel avto na keš in potem za obnovo kredit. Pa sem šel okoli rit u varžet, kot pravijo nekateri... Pa če misliš da bi avto odpeljal za 40% skonto če bi se prismejal z vijoličnimi v salon se krepko motiš ali pa živiš v svojem svetu katerega ti gradijo tablete...
evil.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Pa da jurčka ne zmoreš za LCD, pa to je ja sramota...

Zakaj bi dal jurja dvesto keširal naenkrat in posegal v prihranke, če raje dam vsak mesec 120 pa
sploh ne čutim da sem ga kupil?

No pač hecno se mi je zdelo ker prvo govoriš hotel mama v isti sapi pa ti TAST kupi modusa, ki pa kao ni vredu.

Mirno kri, nič slabega nisn mislo.