Kolk je letos že mrtvih...

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.046
3.564
113
41
Lj
Citat:
Uporabnik stardec pravi:

Pa še to.
K meni vsaj dvakrat na leto pride familija iz Canade na obisk. In oni so zgroženi, ko vidijo kako se na slovenskih cestah vozi.
Pravijo da smo nori. Sprašujejo, kako moremo tako divjat po cesti. Celo meni, ki vozim po omejitvah in sem zato za vas mečkač, pravijo da vozim prehitro.

Nima zaman Ameriška ambasada na svoji strani za ameriške turiste obvestilo:
"Visitors should be aware that some drivers in Slovenia can be quite aggressive, including speeding and tailgating."

Vir: http://slovenia.usembassy.gov/driving_auto_accidents.html

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:

Pa še to.
K meni vsaj dvakrat na leto pride familija iz Canade na obisk. In oni so zgroženi, ko vidijo kako se na slovenskih cestah vozi.
Pravijo da smo nori. Sprašujejo, kako moremo tako divjat po cesti. Celo meni, ki vozim po omejitvah in sem zato za vas mečkač, pravijo da vozim prehitro.

"Visitors should be aware that some drivers in Slovenia can be quite aggressive, including speeding and tailgating."

Ja itak.
Tukaj me nekateri, uglavnem eni in isti, fopajo in hočejo prepričat, češ, da neprilagojena hitrost ni najpogostejši vzrok za hude nesreče. Ja kako za boga me to lahko prepričujejo, če pa imam jaz oči?!?!
Saj, če vsak pri sebi resno razmisli in si prizna, lahko ugotovi, da se tudi na splošno največ neumnosti naredi kadar se nekaj naredi naglo, prehitro. Zmeraj je vsako stvar bolje narediti počasi, prevdarnio in premišljeno. Težko kakšno zadevo dobro opraviš, če hitiš.
Pravijo, da edino kar je dobro hitro delat je, bolhe lovit. Ker drugače ti bolhe uidejo. Z avtom pa se po cesti ne smemo lovit. Z avtom ne lovimo bolh po cesti. Potovanje ne sme biti dirka. Vožnja avta ne sme biti hitrostno tekmovanje.
Naglo storjeno, je gotovo skaženo.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
KOT KAŽE
Dve nesreči skoraj na istem mestu.
In zaradi istega vzroka.
Neprilagojene hitrosti, torej divjanja.
Prekleti gas.

A res? Kaj pa, če se drsnost asfalta nenadoma spremni? Kaj pa, če je most preveč izbočen? Kaj pa, če so cestni elementi taki, da viznika zavedejo? Tehnična napaka ali neizpravno vozilo (recimo amortizerji) v povezavi s kakim elementom ceste? Dokler se vsega tega in še kupa drugih stvari ne pregleda, vzroka nesreče ni moč določit.

Lahko pa si seveda zabit, nepsosoben bebec in kar od prve pribiješ neprilagojeno hitrost.

Eh SJTV1 ne bod otročji!
A drsnost asvalta se kar nenadoma spremeni? A most, da je lahko preveč izbočen? Lepo te prosm SJTV1 preveč risanke gledaš?
Lej SJTV1 če si ti pač na gas cepljen, potem lahko poiščeš miljon izgovorov za svoje divjanje.
Po tvoji teoriji je potem lahko vzrok tud fižol, ki si se ga preveč najedel in te je med vožnjo preveč napenjalo pa si se moral med vožnjo na stran nagnit da si ga lažje spustu. Na vse se lahko zgovarjaš in potem to okol prodajaš za vzrok nesreče. Ampak to so otročarije. Saj tud ti to dobro veš, samo priznat nočeš, ker pač rad na gas pritisneš.
SJTV1, al sem jaz vsak dan na cesti. Pa vidim. Vidim in gledam. In ker jaz vozim po omejitvah , se mi nonstop dogaja, da mi kdo za ritjo najeda in me prehiteva. Torej je logično, da ti, ki mi najedajo in me prehitevajo, vozijo prehitro. A ni logično? Ker jaz pač vozim z maksimalno DOVOLJENO hitrostjo. Ne smem več. In logično je, da potem tisti, ki me pa prehitijo, vozijo PREHITRO. Ne smejo. A ni to logično? Vse polno je teh primerov. Vsak dan.
Je pa zelo malo takih slučajev, da bi se mi naenkrat drsnost asvalta spremenila. Zelo malo je tega. Sicer je pa pri "novejših" avtih drsnost moč kontrolirat. Vsepolno takih pomagal, ki ti regulirajo in opozarjajo na zdrs, imajo novejši avti. Skoraj se ne moreš več zgovarjat na to drsnost.
Tudi amortizerji ne pokajo vsevprek. Zelo malo je tega. Torej take in podobne vzroke. lahko komot zanemarimo. SJTV1 ne moreš tega fopat resnim odraslim ljudem.
Nihče ne trdi, da je neprilagojena hitrost EDINI razlog za nesreče. Nihče tega ne trdi. So tudi še drugi vzroki, ampak neprilagojena hitrost je NAJPOGOSTEJŠI razlog. Ni pa edini.
In ko se v statistikah navaja tudi druge vzroke nesreč, a misliš da se pri drugih vzrokih nesreč, avtor te statistike pa ne more zmotit in napiše nek drug vzrok nesreče, čeprav je bila za nesrečo morda kriva neprilagojena hitrost? A misliš, da kontra zmota ni možna? Lahko da je avtor statistike, kot vzrok za nesrečo, zabeležil da je blo za konkretno nesrečo krivo cestišče, v resnici je bla pa hitrost kriva. A misliš da to ni možno?
Ampak tiste, ki so/ste cepljeni na gas, tovrstne zmote ne motijo. Motijo jih/vas samo v tistem delu, ki se tiče njih/vas. To je hitrost in gas.

Pa še to.
Zato SJTV1, ne se zgovarjat in ne prodajaj otročjih zgodbic tukaj in v vaši reviji! Ne tega delat! Ni pametno. Lahko da bo tvoji otročji zgodbici in tvojim izgovorom nasedel in verjel kdo od tvojih najdražjih in bo zaradi tega povzročil tragedijo. Ne delaj tega, če hočeš ljudem dobro. Ti imaš zaradi svojega medijskega vpliva določeno moč. In ti si posredni krivec za določene stvari, ki se na cesti dogajajo. Ne prodajaj otročjih zgodbic. Lahko so usodne. Bodi odgovoren!

Da najprej razčistiva: divjak nisem, razbijam ne, kazni ne dobivam (tu in tam se vsakih par let se najde kaka neumnost, ki pa ni hitrost).

V kakšnem stanju so ceste, očitno ne veš, drugače ne bi takih pisal. 80% slovenskih cest je takšnih, da bi jih morali zapret. In to je treba jasno in glaso povedat, da se bodo ljudje tega zavedali in temu primerno vozili (ne pa bit o tem tiho, kot ti predlagaš) in da hkrati s tem pritiskamo na odgovorne, ki ne naredijo nič (šef drscja je zame sokriv za vsaj pol nesreč pri nas in bi moral že zdavnaj v zapor, ker ne naredi nič, da bi se stanje popravilo).

Elektronska pomagala ne morejo premagat fizike. Že na lepem asfaltu se jih da premagat, kaj šele, ko je zaradi flik na cesti in čudnega asfakta pol koles v zraku, druga pa oprejema nimajo. Spreminjanje drsnosti safalta iz metra v meter? O ja, ogromno je tega. In še česa drugega.
Statistike vzrokov nesreč v SLO nimamo. Tisto, kar je, je le statistika neumnosti tistih, ki vpisojejo neke imaginarne vzroke. Na preventivi ne moreš delat, če ne veš, zakaj se nesreče dogajajo. Ker ni isto, če greš iz ovinka ven:
- ker si bil absolutno prehiter
- ker si bil prehiter za svoje vozniško znanje (ali ne znaš speljat s hitrostjo, za katero si milil da znaš, ali pa si sploh narobe ocenil ovinek)
- ker imaš avto, ki zaradi tehničnega stanja ne spelje ovinka niti približno tako hitro, kot bi ga izpraven (tu so recimo v igri izrabljeni amortizerji)
- ker si zaspal in šel naravnost
- ker si bil nezbran, pa si prepozno opazil
- ker je bilo na mokri cesti polito olje, ki se ga ni dalo opazit
- ker je bil par kilometrov prej OK asfalt, v ovinku pa 50% slabši oprijem
... in še in še.
Vseh teh vzrokov ne smeš metat v isto vrečo (neprilagojena hitrost), ker jih je treba odpravljat na različne načine. Na vsakega je treba opozarjat in ga obravnavat drugače. Ampak pri nas to ni mogoče i zato prometna varnost ne bo kaj dosti boljša, kot je bila lani. Prej spet slabša.

Pa še nekaj moraš vedet: v povprečju (torej v bistvu velja tudi zate) je vsaka 500-ta odločitev za volanom napačna. Ker gre v večini primerov za napake, ki ne povzročijo nesreč, se na to malo pozablja. Ampak ti garantiram, da tudi ti vsakih par 10 kilometrov narediš en kiks (pogledaš na števec, ko to ni varno, recimo).

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Gavran, zakaj mi popaš neke statistike iz razvitih držav, kjer je vozniška kultura voznikov na daleko višjem nivoju kot je v sloveniji?
Jaz verjamem, da je v razvitih državah statistika drugačna, ker je pač tudi vozniška kultura drugačna.
V sloveniji je pač še zmeraj balkanska vozniška kultura. In temu primerni so tudi vzroki za nesreče balkanski. Divjanje.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
SJTV1 A se ti norca iz sebe delaš?
Praviš, da so naše ceste zanič. Torej veš da so zanič. Si seznanjen s tem dejstvom. Vsi vemo da so ceste zanič. Kdo v sloveniji tega ne ve? Kaj pol?
Torej vozi v skladu s tem dejstvom! Vozi cesti primerno. Vozi s tako prilaojeno hitrostjo, da boš kos tem našim zjebanim cestam. Saj veš, da so ceste zjebane. Saj se niso zjebale čez noč. Že skoks mamo take. Torej, tle izgovora nimaš. Ti se moraš prilagodit tem zjebanim cestam, se ne bo ta cesta tebi prilagodila.
Da bi blo treba koga iz darsa zapret se strinjam. Ampak dokler ta ni zaprt in se bo stanje cest izboljšalo, boš moral vozit tako, da boš na naših cestah preživel. Ne moreš ti vozit tako hitro kot, da so naše ceste dobre. Če pa niso.
Tisto o zaspanosti olju na cesti itd.....tle nima veze. Tud drugje po drugih državah ljudje zaspijo za volanom in tud drugje so oljni madeži po cesti, nezbranost itd..... Tle ni slovenija nič drugačna.
Sicer pa, če imamo mi slabe ceste in ti zaradi luknjastih cest avto bolj poskakuje še težje zaspiš za volanom.
SJTV, ne zgovarjaj se na take banalne in otročje izgovore. Res da mogoče s temi tvojimi izgovori dobivaš točke pri divjakih in nori mladini, ter pripomoreš k nakladi vaše revije, ampak za resnično varnost s tem nisi napravil nič. Si samo škodil.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:

Pa še to.

Ja itak.
Tukaj me nekateri, uglavnem eni in isti, fopajo in hočejo prepričat, češ, da neprilagojena hitrost ni najpogostejši vzrok za hude nesreče. Ja kako za boga me to lahko prepričujejo, če pa imam jaz oči?!?!
Saj, če vsak pri sebi resno razmisli in si prizna, lahko ugotovi, da se tudi na splošno največ neumnosti naredi kadar se nekaj naredi naglo, prehitro. Zmeraj je vsako stvar bolje narediti počasi, prevdarnio in premišljeno. Težko kakšno zadevo dobro opraviš, če hitiš.
Pravijo, da edino kar je dobro hitro delat je, bolhe lovit. Ker drugače ti bolhe uidejo. Z avtom pa se po cesti ne smemo lovit. Z avtom ne lovimo bolh po cesti. Potovanje ne sme biti dirka. Vožnja avta ne sme biti hitrostno tekmovanje.
Naglo storjeno, je gotovo skaženo.

Spet nekaj novega.
Za nesreče so torej krive bolhe, ki jih šoferji lovijo po sedežih
bonk.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Snečko, daj se ti probaj najprej zbudit, spij kakšen kafe, splakni obraz z mrzlo vodo, da bo tvoj nezmogljivi počasen procesor začel delat.........pol pa kakšno napiši.
Boš?

I

Izbrisan uporabnik #488

Izpit vrni in ne oviraj prometa, taki dedeji s klobukom ste še bolj nevarni, ker niti ne zaznavate več, kaj se dogaja za vami, slab vid, špegli dol obrnjeni itd.

In potem kakega poženete v škarje ali spremenite smer brez smerokaza.

Drugače se pa strinjam, da je glavni razlog pri nas divjanje.in slabe ceste, pa bolhe očitno.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.076
113
Včeraj je stardeca en divjak prehitel na cesti, skoraj bi ga zrinil s ceste tako hitro in agresivno je odbrzel mimo. Mularija divjaška nevzgojena ...

Še video dokaz

Sej si to ti oz. tvoj birmanec vozi ti pa držiš pletenko cvička na sovozniškem sedežu in se huduješ? Srebrna Kia, NM registracija?
tongue-1.gif

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Hitrost pa je med 45 in 50 km/h verjetno.
uf-1.gif

Verjetno je zadaj vozil odprte flaškone cvička, pa je zato vozil po najbolj optimalni liniji, da se ne bi žlahtna kapljica razlila...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.076
113
Problem je da take bedake srečujem 1x na 5 dni. Razen tega da ovirajo promet za njimi (ki se ga očitno niti ne zavedajo) imajo zelo lepo linijo v zaprtih ovinkih, seveda ko jih nabaše "domač divjak", ki ne pričakuje "turistov" po sredini svojega pasu je kriv divjak ker je šel skozi ovinek 70km/h ne pa ata ki je šel 30km/h in se je celo ustavil v ovinku pred nesrečo!
rolleyes-1.gif

Letos je živ obup tu na naši periferiji s takimi bedaki. Trenutno je kamerca fiksno montirana tako da ko bom imel čas bodo objave v topicu "bedaki na cesti"!
evil.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Za Kanado res drži, da vozijo zmerno in počasi, ker tam imajo hude kontrole in ne samo cpp prekšrek, obesijo ti tudi višje zavarovalne premije takoj....kar je edino prav.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Dejstvo je, da vsi vemo, da so slovenske ceste slabše od npr avstrijskih, nemških, itd.....vsi to vemo, ampak vseeno slovenci na splošno vozimo hitreje od avstrijcev, nemcev....To je dejstvo. To ne morete zanikat. Moralo bi bit pa obratno. Če vemo, da mamo slabše ceste od drugih, bi morali voziti počasneje od njih. Ampak ne. Mi moramo obratno. Mi narobe. Če ne neb bli slovenci, če ne bi delali vse narobe. Pol je, po vašem, pa statistika narobe napisana. Saj mogoče je statistika res narobe napisana. Še več je nesreč zaradi neprilagojene hitrosti kot jih prikazujejo statistike.
Skoz se zgovarjate na te naše uboge ceste.
Če bi vaša teorija držala, potem bi se morali vsi, ki zapeljejo na makadamsko cesto, ubit. Pa se ne. Zakaj se ne? Ker na makadamu pa tud tisti največji bedaki vedo, da ga na šodru pa res ni za srat. In zdaj res ne razumem zakaj navkljub poznavanju naših mizernih cest, nočete vozit počasneje? Najprej je treba ceste zrihtat, šele potem se vozi lahko hitreje. Ne pa najprej hitro vozit, pol pa ceste rihtat.
A se res ne znate dokazavat s čim drugim kot z brzino vašega avta?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Praviš, da so naše ceste zanič. Torej veš da so zanič. Si seznanjen s tem dejstvom. Vsi vemo da so ceste zanič. Kdo v sloveniji tega ne ve? Kaj pol?
Torej vozi v skladu s tem dejstvom! Vozi cesti primerno. Vozi s tako prilaojeno hitrostjo, da boš kos tem našim zjebanim cestam. Saj veš, da so ceste zjebane. Saj se niso zjebale čez noč. Že skoks mamo take. Torej, tle izgovora nimaš. Ti se moraš prilagodit tem zjebanim cestam, se ne bo ta cesta tebi prilagodila.
Da bi blo treba koga iz darsa zapret se strinjam. Ampak dokler ta ni zaprt in se bo stanje cest izboljšalo, boš moral vozit tako, da boš na naših cestah preživel. Ne moreš ti vozit tako hitro kot, da so naše ceste dobre. Če pa niso.
Tisto o zaspanosti olju na cesti itd.....tle nima veze. Tud drugje po drugih državah ljudje zaspijo za volanom in tud drugje so oljni madeži po cesti, nezbranost itd..... Tle ni slovenija nič drugačna.
Sicer pa, če imamo mi slabe ceste in ti zaradi luknjastih cest avto bolj poskakuje še težje zaspiš za volanom.
SJTV, ne zgovarjaj se na take banalne in otročje izgovore. Res da mogoče s temi tvojimi izgovori dobivaš točke pri divjakih in nori mladini, ter pripomoreš k nakladi vaše revije, ampak za resnično varnost s tem nisi napravil nič. Si samo škodil.

To niso izgovori, to so vzroki, ki jih je treba poznat, če hočeš preprečevat. SLO problem je (poleg zanič infrastrukture) to, d aprometno varnost vodijo glih ljudje s tvojimi nazori. Ne, ljudje se ne odzivajo na splošna nakladanja, kot je neprilagojena hitrost. Ljudje se odzivajo na zelo specifične impulze, v katerih se prepoznajo. Zunaj to vedo. Pri nas ne. Sploh, ko gre enkrat za zelo nizke cifre. Iz 200 na 100 je žtrve lažje zmanjšat kot iz 100 na 50 ali na 0. Je treba vse porihtat, in bi pri tem zelo natančen. Ampak tega očitno ne ti ne naših prometni šefi ne razumejo (ali pa nočejo razumet).

In v resnici imaš po zakonu pravico pričakovat, da je cesta OK. Mora biti. Samo da pri nas policija in inšpektorat nimata jajc striktno kaznovati tistih, ki ne poskrbijo, da se cete urejene, kot morajo biti, imajo pa seveda jajčka kaznovat voznike za neprilagojeno hitrost.
Ko bi prvih 10 direktorjev cestnih podjetij zaprli (in seveda šefa DRSC), bi se stvari začele spreminjat. Tudi na cestah.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:

To niso izgovori, to so vzroki, ki jih je treba poznat, če hočeš preprečevat. SLO problem je (poleg zanič infrastrukture) to, d aprometno varnost vodijo glih ljudje s tvojimi nazori. Ne, ljudje se ne odzivajo na splošna nakladanja, kot je neprilagojena hitrost. Ljudje se odzivajo na zelo specifične impulze, v katerih se prepoznajo. Zunaj to vedo. Pri nas ne. Sploh, ko gre enkrat za zelo nizke cifre. Iz 200 na 100 je žtrve lažje zmanjšat kot iz 100 na 50 ali na 0. Je treba vse porihtat, in bi pri tem zelo natančen. Ampak tega očitno ne ti ne naših prometni šefi ne razumejo (ali pa nočejo razumet).

In v resnici imaš po zakonu pravico pričakovat, da je cesta OK. Mora biti. Samo da pri nas policija in inšpektorat nimata jajc striktno kaznovati tistih, ki ne poskrbijo, da se cete urejene, kot morajo biti, imajo pa seveda jajčka kaznovat voznike za neprilagojeno hitrost.
Ko bi prvih 10 direktorjev cestnih podjetij zaprli (in seveda šefa DRSC), bi se stvari začele spreminjat. Tudi na cestah.

Ne SJTV1 to ni vzrok. Če ti veš, da voziš po slabi cesti, to ne mote biti vzrok za nesrečo. Slaba cesta je kvečjemu lahko povod za nek vzrok. Npr, da se ti zaradi slabe ceste strga in potem zaradi te strganosti narediš neumnost - začneš divjat, torej narediš vzrok.. Povodov, kot sva že govorila, pa je lahko nešteto. Tud fižol je potemtakem lahko povod za nek vzrok. Al pa polna luna.
Pa še eno veliko neumnost si bleknil.
Ni problem v nazorih kakršne imam jaz. Problem je v nazorih kakršne imaš ti. In potem se gredo taki, kot si ti, nekakšno avtomobilsko, kao "strokovno", novinarstvo in preko svojega glasila, oziroma medija, potem širite nekakšne "strokovne" nazore, ki so totalno zgrešeni in napačni. Zato pa je tako kot je.

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Če že računamo za koliko bi se zmanjšalo število nesreč zaradi "neprilagojene hitrosti", lahko tako na hitro izračunam še zaradi neprimernih cest. Če bi bil na avtocesti odstavni pas, bi imeli že štiri mrtve manj, če bi zaflikali še vsaj eno luknjo pa pet. Pa nemi rečt, da je sedemletna deklica pridivjala ali pila celo pjana, In, evo, smo že na sedmih procentih.
Lahko pa tudi na vse znake namesto 50 (ipd) namalamo 49. Saj če boš vozil "po omejitvah", se ti ne more nič zgoditi, če pa že slučajno, pa nisi kriv.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Vse to je lahkko res, ampak;
Govorimo o neprilagojeni hitrosti. Ti moraš svojo vožnjo prilagodit luknjam na cesti Moraš! Pa psihofizični kondiciji tud, pa še nešteto okoliščin je. Moraš se temu prilagodit! Ne gre drugač. In če se ti tem cestnim luknjam prilagodiš, pomeni da si prilagodil hitrost.
Odstavni pas, ki ga omenjaš, lahko štejemo kot nekakšen morebitni sekundarni vzrok. Ampak sekundarnih vzrokov je miljavžent. In vsi sekundarni vzroki bi pomagali izboljšati varnost. Definitivno. Tle ni debate. Ampak moraš se sprijazniti z resnico, dejstvom, REALNOSTJO. In ta realnost je slaba cesta. Prilagodit se ji moraš. Ni druge. če hočeš ostati živ.
Saj, če vzamemo za sekundarni vzrok npr šefa v službi; Če te je šef v službi sekiral, si ti potem šel slabe volje domov in zaradi te slabe volje si potem vozil bolj raztrešeno - nezbrano. Vse to lahko jemljež za vzrok. Ampak to ni to. Ti moraš potem zaradi tečnega šefa, ki te je v službi razpizdil, potem zaradi svoje jeze na šefa, vozit še bolj previdno. Ne moreš se ti zgovarjat, da si divjal ker maš tečnega šefa. Divjal si. Torej sekundarnih vzrokov je na miljavžente. Na to ne moremo it.
Zakaj si divjal, za statistiko ni pomembno. Ampak divjal si. Ne moreš zanikat.

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
No, to bo v veliko tolažbo staršem nesrečne deklice, ki je pridivjala v luknjo na cesti.
Kar (neprilagojena) hitrost ubija, so imeli Angleži predpis, da je moral pred avtom hoditi dec in mahati z zastavo. Ampak to je bilo konec devetnajstega stoletja.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:

Ne SJTV1 to ni vzrok. Če ti veš, da voziš po slabi cesti, to ne mote biti vzrok za nesrečo. Slaba cesta je kvečjemu lahko povod za nek vzrok. Npr, da se ti zaradi slabe ceste strga in potem zaradi te strganosti narediš neumnost - začneš divjat, torej narediš vzrok.. Povodov, kot sva že govorila, pa je lahko nešteto. Tud fižol je potemtakem lahko povod za nek vzrok. Al pa polna luna.
Pa še eno veliko neumnost si bleknil.
Ni problem v nazorih kakršne imam jaz. Problem je v nazorih kakršne imaš ti. In potem se gredo taki, kot si ti, nekakšno avtomobilsko, kao "strokovno", novinarstvo in preko svojega glasila, oziroma medija, potem širite nekakšne "strokovne" nazore, ki so totalno zgrešeni in napačni. Zato pa je tako kot je.

Ti zagovarjaš, da so vedno za vse krivi le vozniki, naj se pač prilagodijo. Jaz trdimo, da morajo vsi deležniki (vozniki, graditelji, vzdrževalci, nadzor, kaznovanje) oddelat svoje delo 100%.
Če te zanima, kdo ima prav, si poglej, kako to deluje tam, kjer je prometna varnost boljša kot pri nas. Hint: ne, niso samo vozniki.

Pa naj bo doti te debate, ti pač podpiraš zabitost in lenobo državnih organov, jaz je pač ne.