Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
KOT KAŽE
Dve nesreči skoraj na istem mestu.
In zaradi istega vzroka.
Neprilagojene hitrosti, torej divjanja.
Prekleti gas.
A res? Kaj pa, če se drsnost asfalta nenadoma spremni? Kaj pa, če je most preveč izbočen? Kaj pa, če so cestni elementi taki, da viznika zavedejo? Tehnična napaka ali neizpravno vozilo (recimo amortizerji) v povezavi s kakim elementom ceste? Dokler se vsega tega in še kupa drugih stvari ne pregleda, vzroka nesreče ni moč določit.
Lahko pa si seveda zabit, nepsosoben bebec in kar od prve pribiješ neprilagojeno hitrost.
Eh SJTV1 ne bod otročji!
A drsnost asvalta se kar nenadoma spremeni? A most, da je lahko preveč izbočen? Lepo te prosm SJTV1 preveč risanke gledaš?
Lej SJTV1 če si ti pač na gas cepljen, potem lahko poiščeš miljon izgovorov za svoje divjanje.
Po tvoji teoriji je potem lahko vzrok tud fižol, ki si se ga preveč najedel in te je med vožnjo preveč napenjalo pa si se moral med vožnjo na stran nagnit da si ga lažje spustu. Na vse se lahko zgovarjaš in potem to okol prodajaš za vzrok nesreče. Ampak to so otročarije. Saj tud ti to dobro veš, samo priznat nočeš, ker pač rad na gas pritisneš.
SJTV1, al sem jaz vsak dan na cesti. Pa vidim. Vidim in gledam. In ker jaz vozim
po omejitvah , se mi nonstop dogaja, da mi kdo za ritjo najeda in me prehiteva. Torej je logično, da ti, ki mi najedajo in me prehitevajo, vozijo prehitro. A ni logično? Ker jaz pač vozim z maksimalno DOVOLJENO hitrostjo. Ne smem več. In logično je, da potem tisti, ki me pa prehitijo, vozijo PREHITRO. Ne smejo. A ni to logično? Vse polno je teh primerov. Vsak dan.
Je pa zelo malo takih slučajev, da bi se mi naenkrat drsnost asvalta spremenila. Zelo malo je tega. Sicer je pa pri "novejših" avtih drsnost moč kontrolirat. Vsepolno takih pomagal, ki ti regulirajo in opozarjajo na zdrs, imajo novejši avti. Skoraj se ne moreš več zgovarjat na to drsnost.
Tudi amortizerji ne pokajo vsevprek. Zelo malo je tega. Torej take in podobne vzroke. lahko komot zanemarimo. SJTV1 ne moreš tega fopat resnim odraslim ljudem.
Nihče ne trdi, da je neprilagojena hitrost EDINI razlog za nesreče. Nihče tega ne trdi. So tudi še drugi vzroki, ampak neprilagojena hitrost je NAJPOGOSTEJŠI razlog. Ni pa edini.
In ko se v statistikah navaja tudi druge vzroke nesreč, a misliš da se pri drugih vzrokih nesreč, avtor te statistike pa ne more zmotit in napiše nek drug vzrok nesreče, čeprav je bila za nesrečo morda kriva neprilagojena hitrost? A misliš, da kontra zmota ni možna? Lahko da je avtor statistike, kot vzrok za nesrečo, zabeležil da je blo za konkretno nesrečo krivo cestišče, v resnici je bla pa hitrost kriva. A misliš da to ni možno?
Ampak tiste, ki so/ste cepljeni na gas, tovrstne zmote ne motijo. Motijo jih/vas samo v tistem delu, ki se tiče njih/vas. To je hitrost in gas.
Pa še to.
K meni vsaj dvakrat na leto pride familija iz Canade na obisk. In oni so zgroženi, ko vidijo kako se na slovenskih cestah vozi.
Pravijo da smo nori. Sprašujejo, kako moremo tako divjat po cesti. Celo meni, ki vozim po omejitvah in sem zato za vas mečkač, pravijo da vozim prehitro.
Zato SJTV1, ne se zgovarjat in ne prodajaj otročjih zgodbic tukaj in v vaši reviji! Ne tega delat! Ni pametno. Lahko da bo tvoji otročji zgodbici in tvojim izgovorom nasedel in verjel kdo od tvojih najdražjih in bo zaradi tega povzročil tragedijo. Ne delaj tega, če hočeš ljudem dobro. Ti imaš zaradi svojega medijskega vpliva določeno moč. In ti si posredni krivec za določene stvari, ki se na cesti dogajajo. Ne prodajaj otročjih zgodbic. Lahko so usodne. Bodi odgovoren!