Citat:
Uporabnik timecop pravi:
Kdo pa govori o AC?
Pa če misliš, da ko bom kamion prehiteval na AC, ti boš pa z 200 na uro priletel za rit v žeščem stajlu, da bo mene kar izstrelilo pred kamion si tudi
Zakaj bi se pa lotil prehitevati kamion, če vidiš da se ti v "žeščem stajlu" z 200 km/h približujem od zadaj, mogoče zato, ker si nesposoben oceniti hitrost in razdaljo, ali zato ker imaš pa ti že prav, ker voziš 130, mogoče zato ker si pač preveč poln samega sebe, da bi lahko prenesel, da se kdo vozi hitreje od tebe??
(pa pustimo sedaj, kaj je po zvcp in kaj ne, ker ne igra nobene vloge, tako jaz kot ti v tem primeru kršiva zvcp). Če pa že prehitevaš kamion, potem pa vsekakor ne bom priletel z 200 za tvojo rit in ti trobil in blendal da se spokaš, ampak bom ustrezno zmanjšal hitrost in ti omogočil varno prehitevanje.
Tvoj prvi odgovor je bil napisan na splošno, tako kot tudi moj, AC pa zato, ker je tam praviloma največ zaritnežev. Če se vedno umikaš na vozni pas, vsaka čast, si eden redkih (ali pa eden izmed mnogih, ki se jim tudi sanja ne, kaj pomeni umikanje na vozni pas, to ni to da se umakneš šele po 300 metrih, ko si z vrtoglavo hitrostjo celih 112 km/h uspel prehiteti tovornjak).
Drugače se pa vozim po vseh cestah, in ja, nimam nobenih problemov s tistimi, ki se vozijo preblizu mojemu vozilu, jih pač spustim ob prvi priložnost naprej in se zato ne počutim popolnoma nič manjvrednega (kot očitno večina ostalih wanna be šerifov v prometu).
pardon za OT
Avtorju teme: kaj drugega kot kazen za povzročitev nesreče, res ne bi bilo pošteno da dobiš, ampak v tej naši državi je še marsikaj drugega veliko bolj narobe, tako da je brezveze, da se sekiraš. Nočem ti svetovati, da plačaj kazen in se sprijazni z dejstvom, da si tako še najceneje prišel skozi, ker to ni prav, je pa zelo verjetno kljub vsemu najbolj pametna (ali pa vsaj najcenejša) odločitev.