Koliko ojrou dobite stipendije?

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Jst sem v SŠ dobivala kadrovsko štipendijo. Po maturi, so me povabili na razgovor in mi ponudili pripravništvo. Zavrnila sem ga, ker sem šla dalje študirati. Pol sem samo podpisala, da se vsemu odpovedujem in smo šli narazen. Nobenih problemov.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
nekak dvomim da bi se podjetje kar tako odpovedalo denarju ki si ga cuzala
ne-ne-1.gif

excalibur

Pripravnik
24. sep 2007
321
0
16
je ni
Verjemi, da se da vse zmenit. Ti povem iz prve roke, da se lahko zmeniš pa ne dobivam štipendijo npr. od firme od staršev, ker je niti nimata
smile-1.gif

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
835
15
18
Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
Citat:
Uporabnik medak pravi:
če si zlat maturant mislim da dobiš takoj, drugače pa te nekdo predlaga in pol greš še na en test, ki pa je kar težek.

ne zlat maturant nisem bil, ker sem imel 1 ali 2 točki manj od kolikor je bilo možnih. no pa sej, itak vem da mi ni usojeno met kakršne koli štipendije. sam firbec

A niso zlati maturanti tudi do par točk manj od vseh možnih? 34 je možnih, zlati maturant si do pomoje 30 točk.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Zlati maturant si s 30 pikami ali več. Če pa imaš vseh 34 pa si kao diamantni
smile-1.gif

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
Citat:
Uporabnik Torque pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik medak pravi:
če si zlat maturant mislim da dobiš takoj, drugače pa te nekdo predlaga in pol greš še na en test, ki pa je kar težek.

ne zlat maturant nisem bil, ker sem imel 1 ali 2 točki manj od kolikor je bilo možnih. no pa sej, itak vem da mi ni usojeno met kakršne koli štipendije. sam firbec

A niso zlati maturanti tudi do par točk manj od vseh možnih? 34 je možnih, zlati maturant si do pomoje 30 točk.

nevem kok je to pomembno, ampak jaz sem delal poklicno maturo

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Citat:
ne-ne-1.gif

Logika sicer pravi tako, ampak dejansko nekatera se
tongue-1.gif

Če ocenijo, da boš še večji strošek kot je bila štipendija ti jo že odpišejo.

Potem se jim pa zahvališ na sodelovanju
evil.gif

amper

Pripravnik
2. avg 2007
84
0
6
Lepi kraji :)
Citat:
Uporabnik Torque pravi:

Točno to. Ampak to velja za splošno maturo.. Medtem ko je za poklicno malo drugače..

No, glede pridobitve zoisove štipendije v primeru, da je v srednji šoli nisi imel. Moraš biti bodisi najmanj tretji v katerem koli predmetu na državnem nivoju bodisi najmanj 30 pik na državnem nivoju. Toda.. To še ne pomeni, da boš štipendijo avtomatsko dobil.. To je le pogoj, da te kateri izmed profesorjev, šola ... predlaga.. Nato pa sledijo še neki testi..

No, in js sem bil letos v tej skupini.. In..
bonk.gif
Na prvem testu smo imeli neke pole iz leta 1967. Pa sej človek se že konkretno vpraša, kam pa kako.. Kr neki pregovori, za katere sem prvič slišu, starinske besede.. In po pričakovanjih nisem dobil pozitivnega odg v prvo. Ker pa sem imel tekom šolanja vlko priznanj (srebrnih pa pohvale), so mi dali dodatno možnost, da jim pokažem, ali znam.. No, in v drugo so mi pa dali neke angleške novejše teste, v katerih gre samo za iskanje zaporedja iz likov, teles, črt itd.. Tam pa sem bil, hvala bogu, uspešen..

Zaokroženo imam 198 evrov in sem zelo zadovoljen.. Je pa zanimiva situacija naslednja: namreč tisti, ki je od šole oddaljen 41 km ali več, dobijo vsi enako.. Mislim, kako zanimivo.. Ne rečem, da imam js premalo, sploh ne.. Zadovoljen sem.. Ampak ne more pa bit, da tist, ki je od faksa oddaljen 15 km, dobi 20 evrov manj štipendije..

Za moje pojme ni logike, no
smile-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
nazaj na temo......

Je še kdo ki ni dobil odločbe? December je že in jaz je še kar nisem dobil, pa daj kaj te čarajo?
bonk.gif

Jiggler

Pripravnik
22. jul 2007
637
1
18
Citat:
Uporabnik mateja001 pravi:
ah kmetje eden hodi delat drugi pa doma šalato flanca - od kere pol dobi 3x plačo moža
otroka pa oba štipendije pa še od njiv 50%

"Kmečki otroci" navadno ne dobijo štipendije, pa tudi če sta oba starša doma in prava kmeta, saj jih navadno zavrnejo zaradi prevelikega katastra... Če je pa s solato tak bajen zaslužek, pa jo flancaj doma v "teglce", boš sigurn mela višji dohodek (po tvojih besedah) od povprečne štipendije
wink-1.gif

Poznam pa kar nekaj primerov družin, kjer se ve da je denarja veliko, otroci pa imajo še štipendijo. Na drugi strani pa mati preživlja 3 otroke pa noben ni dobil štipendije...

Pač nekateri znajo skrit svoje premoženje in prilive pred državo
jezen.gif

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Citat:
ne-ne-1.gif

Tako je bilo in nič drugače. Jim že tisti moment nisem bila pravi kader za zaposlitev. Pripravništvo so mi ponudili, ker so bili pač po pogodbi obvezani.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik Tamara pravi:
Citat:
ne-ne-1.gif

Tako je bilo in nič drugače. Jim že tisti moment nisem bila pravi kader za zaposlitev. Pripravništvo so mi ponudili, ker so bili pač po pogodbi obvezani.

In kje je potem poanta (za njih), da so te štipendirali? Ali je lastnik podjetja tvoj oče/mama/brat/teta/sosed/...

excalibur

Pripravnik
24. sep 2007
321
0
16
je ni
@ SoulMan
@Kane

Ne vem v čem je poanta ampak kot sm že povedal tudi jst ne bom rabil delat pri podjetju, ki me je štipendiralo oz. me še štipendira. Se je dalo vse lepo zmenit
smile-1.gif

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Da še tebe vprašam:

Ali je lastnik podjetja tvoj oče/mama/brat/teta/sosed/...?

Drugače mi res ni jasno, zakaj bi podjetje to delalo... Sicer lepo od njega, ampak...čemu?

kane

Gay(lord) Fucker
11. avg 2007
1.224
0
36
35
Fufn
Kako to mislis zmenit?Kaj ima podjetje od tgea,ce te stipendira pa nic ne zahteva v zameno?Sicer lepo ampak
uf-1.gif

excalibur

Pripravnik
24. sep 2007
321
0
16
je ni
No, da še tebi povem...

Kot sm že zgoraj omenil (3. post od vrha navzdol) ni lastnik podjetja ne moja mama, oče, brat, sestra, znanec, pes, mačka itd. Enostavno sm šel k njim in jim razložil situacijo (da se ne vidim v tem delu, da imam drugo možnost za delo, ki me bolj zanima), pol pa so se strinjali s tem in ni blo panike. Zgubit itak nism imel kaj...

kane

Gay(lord) Fucker
11. avg 2007
1.224
0
36
35
Fufn
Pac podjetje ma dosti denarja in ne ve kam z njim.Pa kr talajo stipendije
smile-1.gif