Koliko ojrou dobite stipendije?

excalibur

Pripravnik
24. sep 2007
321
0
16
je ni
Možno, da je to. Al pa lahko tudi, da trenutno ne rabijo glih nujno takega kadra in so mi pač dali proste roke. Ne vem in me niti ne zanima, važno da sm dosegel svoje
grin1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Jaz sem jo dobival kadrovsko 8 let.... zdaj po dveh letih dela so mi jo pa odpisali.
cheer.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Citat:
Uporabnik Fiatista pravi:
Poznam tipa z zoisovo štipendijo, ki si je kuhal jajca v mikrovalovki in grel mleko v šalci na šporgetu. Do I need to say more?

huda
cool-1.gif

Citat:
Uporabnik amper pravi:
No, in js sem bil letos v tej skupini.. In..
bonk.gif
Na prvem testu smo imeli neke pole iz leta 1967. Pa sej človek se že konkretno vpraša, kam pa kako.. Kr neki pregovori, za katere sem prvič slišu, starinske besede.. In po pričakovanjih nisem dobil pozitivnega odg v prvo. Ker pa sem imel tekom šolanja vlko priznanj (srebrnih pa pohvale), so mi dali dodatno možnost, da jim pokažem, ali znam.. No, in v drugo so mi pa dali neke angleške novejše teste, v katerih gre samo za iskanje zaporedja iz likov, teles, črt itd.. Tam pa sem bil, hvala bogu, uspešen..

Prvi test je bil MFBT iz Beograda
aplauz.gif
Težava vseh teh testov zavoda je v prvi vrsti to, da se okoli njih dela vtis skrivnostnosti in posledično skorumpiranosti. Ljudje, ki dajejo mulcem teste v roke niti ne znajo povedati, kaj so ti testi in kako se ocenjujejo (šolske svetovalne delovke niso nič boljše). In posledično nekateri ljudje v 7. razredu, ko se jih piše v šoli, manjkajo, drugi se zafrkavajo, "nadzornici" iz zavoda pa se jebe in bere Jano.

MFBT je sestavljen tako, da rešuješ teste iz čisto različnih področij, da ugotovijo za kaj si nadarjen (do teh rezultatov imaš teoretično tudi pravico priti), in tale test sopomenk, ob katerega si se spotaknil, ni nič posebno zahtevnega (niti ne pomeni nič tragičnega), pač ne boš nikoli postal pisatelj.

Drugi test (btw. jaz se spomnijam kolofona New York, 1947
bonk.gif

Pa dobrodošel med elito...
cheer.gif
)

kane

Gay(lord) Fucker
11. avg 2007
1.224
0
36
35
Fufn
Aja aja.Jest dobivam stipendijo 3 leta ze,pa v pogodbi pise da bom moral,k okoncam solo opravljati delo v podjetju ki me stipendira.Delal bom pa samo 2 leti.

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Ko sem še hodil v srednji šolo sem dobival 5 let štipendijo ta se ej gibljala okol 170 evrov + otroški dodatek v višini 80 evrov.
Sem pa iz kmetije doma, oba starša upokojena.

Gčede štipendije, simpl, da bl ne more bit gleda se na dohodek pač, če prekoraæiš mejo potem neboš nič dobil če pa je pod min.pa dobiš. Koliko je pa odvisno od št.kilometorv, uspeh,.....

lp

satisfaction

Zelenc'
15. dec 2007
23
0
1
jst zdej že 6 leto dobivam zoisovo štipendijo - ki sm jo dobila po nevem kakem naklučju -
letos dobivam 215€
smile-1.gif
pa še to je včasih premal

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Citat:
Uporabnik satisfaction pravi:
jst zdej že 6 leto dobivam zoisovo štipendijo - ki sm jo dobila po nevem kakem naklučju -
letos dobivam 215€
smile-1.gif

Bodi zadovoljna s tem, kar dobiš, čeprav bi bilo fajn več.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
Citat:
Uporabnik satisfaction pravi:
letos dobivam 215€
smile-1.gif

nekako predvidevam da gre večino za NEšolske zadeve. če hočš več keša, pejt delat

Zorroslav

Zeroslav
5. jan 2008
1.441
0
36
36
Nič, ker nisam pridan v šoli
wink-1.gif

Bi mi pa vsekakor prav prišla. Morda bi mel tud motivacijo večjo.