Kolesarji ()"&(/%(#("/)=("?=%&#%/"&#/("

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Nekateri imate rez neumno razmišljanje.

Zaleteli bi se v kolesarje, ker vozijo po dva vštric. Ja... da tako vozijo ni prav a razmislite o svojih razmišljanjih.
Če mislite, da je vaše razmišljanje na mestu potem lahko na vaši osnovi pripravimo še nekaj pravil:
- Vsakič, ko vidite, da vas nekdo prehiteva in pri tem vozi hitreje od omejitve ga izsilimo (saj le ne vozi po pravilih)
- Ko se vam kdo prilepi na rit z vso močjo zabremzamo; če se le da pred tem cesto zalijemo z oljem.
- Če nekdo iz nasproti vozeče kolone prehiteva stopimo na gas in se ne prilagodimo situaciji (seveda velja tudi v primeru tovornjakov)
- pašemalomorjeprimerov...

V čem je razlika med "zbiti kolesarja" in med zgoraj naštetim obnašanjem?

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Izpit mam že nekaj časa.
Zgodilo s ej ena poti na kurešček, tko da so se peljal 5km/h (noben traktor ne gre 5 po cesti), To je tko kot da bi bila sred ceste avto parkiran.
Sej ni fore v tem da se morm ustavt, sej če je samo eden kolesar se tud ustavm za njemu in počakam na frej da ga prehitim. Fora je v tem da to ni varno! ne zame (psihično) in defintivno ne za kolesarje (fizično).

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Bogi... jaz sem včeraj videl par takih skupin in mi ni bilo težko zabremzati. Kako sploh shajate v življenju, če vas že take stvari morijo tako, da načenjajo vaše psihično zdravje do te mere, da nekomu želite škodovati?

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
[censored] ste zabiti vsi al kva. Če kdo vozi prehitr ste vsi neki dinamiki gor dol ker kršijo predpise a kolesarji vas ne motijo ker kršjo zakon . FAK

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
[censored] ste zabiti vsi al kva. Če kdo vozi prehitr ste vsi neki dinamiki gor dol ker kršijo predpise a kolesarji vas ne motijo ker kršjo zakon . FAK

Preberi še enkrat ali se pa vrni v osnovno šolo... ne, da nas ne motijo - govorim o agresivnosti s katero nekateri nastopate. Naj prilepim tvoj stavek "Naslednič ka vidm 5 kolesarjev al pa 2 kolesarja da se peljeta v štric vs bom zbou [censored] glupe.".

Še enkrat preberi vse in povej: je taka javna reakcija reakcija uravnovešenega človeka?

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Vsi na cesti imajo zelo dobre izgovore zakaj kršijo nek predpis, ne samo kolesarji, samo to ni način in pelje v kaos. Kaj pa ste sami kolesarji oz. kolesarska zveza naredili, da bi se recimo zakon spremenil za vožnjo skupine kolesarjev in bi zakonito lahko vozili vzporedno?

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Taka reakcija definitivno ni normalna.

Pravtako pa je retardirano obnašanje kolesarjev z vožnjo v štric. Oblečejo se v dres iz špara in se igrajo tour de Slovenija. Karikiram, da ne bo kdo preveč jezen:)
Problematika kolesarjev se mi zdi iz leta v leto večja. Vedno več je teh "uniformiranih" kolesarjev v raznih skupinicah. To enostavno ni kul, je obremenjujoče in moteče za ostale udeležence v prometu. Ko jih srečam jim normalno pohupam, če sta dva se ponavadi spravita v normalno stanje, če jih je več, ponavadi ne jebejo. Jih pač prehitim ko je prilika, ker se mi ne da ubadat s pacienti. Naslednjič pa morda pokličem policijo.

Nekako se mi zdijo enako moteči kot tisti osli z zadnjimi meglenkami, pa tisti zaradi katerih moram bremzati ko prehitevajo v škarje, pa še kaki..

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
@SJTV predpisi so zato, da se jih krši, kršim pa jih izključno zato, ker ko smo v štric, se vsak za nami ustavi, drugače gre vsak!!!! v škarje.
Kršil pa jih bom, neglede na vodo za brisalce, pipkanje ali plačilne naloge, ker sem tako bolj varen!!!

Mogoče vam pa lahko 100x isto pišemo pa ne boste dojeli, dokler ne boste svojih špehastih riti malo na bicikl dali :)

LP
Ti kar ...
To, da gre vsak v škarje, pa je čista in 100% laž, ki o tebi, lažnivcu, pove veliko ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Vsi na cesti imajo zelo dobre izgovore zakaj kršijo nek predpis, ne samo kolesarji, samo to ni način in pelje v kaos. Kaj pa ste sami kolesarji oz. kolesarska zveza naredili, da bi se recimo zakon spremenil za vožnjo skupine kolesarjev in bi zakonito lahko vozili vzporedno?
Zakaj pa bi kaj storili? Takole je čisto OK ...

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
torej se počasi že enkrat navadi....

Ali pa če bi se kolesarji navadili kulture in vožnje po predpisih. Ne vem, zakaj je treba voziti vštric. Pri tistih, ki se resno ukvarjajo s kolesarstvom gre itak za zavetrje in imaš večji zračni upor, če voziš vštric. Rekreativci? Če moraš biciklirati in vmes še čvekati, potem ostani v gostilni in se pomeni do konca potem pa se pojdi peljat. A se kolesarji res nimajo toliko radi, da bi malo pazili nase? Ali pa mislijo, da če jih nagazi avto, da jo bodo odnesli bolje kot avtomobilist.
Tudi meni ni všeč, da me za ovinkom kdaj pričaka skupina koelsarjev ki zasede pol ceste in moraš bremzati na polno. Povozil nisem še nobenega, ker se mi je še vedno uspelo pravočasno ustaviti. Do sedaj.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
torej se počasi že enkrat navadi....

Ali pa če bi se kolesarji navadili kulture in vožnje po predpisih. Ne vem, zakaj je treba voziti vštric..

ZATO!!!! ker imajo eni pacienti z avtomobili hobij, kdo bolj bliže kolesarju pelje.....
in kjub temu da je kontra promet se pravi prehitevat...
in potem mimo kolesarja šibne za celih 5cm pri 90kmh!!!!!!!!!!!!!!!!!

TOČNO ZARADI TAKIH!

gonilnik

gps navigator
23. jul 2007
650
8
18
50
Citat:
Uporabnik ergo pravi:
Če mu potrobiš ker se vozijo navštric ti pa fa.kuča pokažejo!!!
10.gif

Strinjam se z avtorjem tega posta: če si kolesar si udeleženec v prometu in si dolažn spoštovati CPP, čisto tako kot vsi ostali.

Nekateri ne poznate zakonov zadosti.Malo si prečitajte novi CPP zakon v katerem piše da kolesarji z licenco(profesionalci ) lahko kolesarijo vštric

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
in še ta zakon bi blo treba spremenit da bi lahko vsi kolesarji vozili vštric!

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik novaa pravi:

ZATO!!!! ker imajo eni pacienti z avtomobili hobij, kdo bolj bliže kolesarju pelje.....

TOČNO ZARADI TAKIH!

In kaj boš s tem dosegel? Enkrat te bo tak pacient nabasal, ker mu ne bo zneslo, ampak te bo sfaširal. Glede na šibkejši položaj v prometu, bi morali kolesarji bolj paziti nase, če že avtomobilisti tega ne počnejo.
Pa ni treba vpiti name, ker nisem tvoj pes! Jasno?

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik gonilnik pravi:
Citat:
Uporabnik ergo pravi:
Če mu potrobiš ker se vozijo navštric ti pa fa.kuča pokažejo!!!
10.gif

Strinjam se z avtorjem tega posta: če si kolesar si udeleženec v prometu in si dolažn spoštovati CPP, čisto tako kot vsi ostali.

Nekateri ne poznate zakonov zadosti.Malo si prečitajte novi CPP zakon v katerem piše da kolesarji z licenco(profesionalci ) lahko kolesarijo vštric

Se lahko potrudiš in tole podkrepiš z linkom?

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Citat:
Uporabnik novaa pravi:

TOČNO ZARADI TAKIH!

In kaj boš s tem dosegel? Enkrat te bo tak pacient nabasal, ker mu ne bo zneslo, ampak te bo sfaširal. Glede na šibkejši položaj v prometu, bi morali kolesarji bolj paziti nase, če že avtomobilisti tega ne počnejo.
Pa ni treba vpiti name, ker nisem tvoj pes! Jasno?

na lastnega psa se ne rabim dret.....

aha in jaz naj pazim na sebe? tako da moram celo vožnjo gledat nazaj kdaj pride kaki bedak in potem hitro skočim v cestni jarek?

enkrat sem mel srečo..... da sem pomotoma na bankino zapeljal ko se slišal tovornjak za sabo.... in tisto mi je rešilo življenje! zdaj me na cesti več ne vidijo.... imam MTB in furam po gozdu....

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Super. Potem si poskrbel za lastno varnost.
Tisto s psom je bila le prispodoba, ne prenesem če kdo vpije name.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
to še ni vse! ne samo da sem poskrbel za lastno varnost, ampak ko sedim za volanom avtomobila povsod in vedno pazim ter dajem prednost kolesarjem in peščem... BMK če se za mano nabere 10 turbobičev in se pizdijo ker vozim 40 skozi mesto...
včasih še za nalašč provociram take modele.....