Kolesarji ()"&(/%(#("/)=("?=%&#%/"&#/("

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Malo strpnosti ne bi škodilo......

Če mam avto sem najbolj glavni
bonk.gif

mitja

Pripravnik
29. jul 2007
430
0
16
hanz......zakoni pravijo drugače.....se mi zdi da smo bolj papeški od papeža in najbolj pametni....
tam so, ste, da se vozite v koloni en za drugim, kot račkice.....ne pa kot se komu na trenutek zdi da je njegova prometna študija boljša od sedanje....

moti me le to, da ko vas dohiti avto se ne ozirate na nikogar.....da bi se vsaj takrat postavili v kolono....
oziroma nabavite si spremljevalno vozilo, ali pa se vozite po kolesarskih stezah...
pika konec....ni več kaj debatirat....

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
ja ali pa, imam novega scotta, in sem glavni bedak na cesti

smirk-1.gif

pa ne trudi se s kazanjem fakicev, ker ti bom zlomil prst
grims-1.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
za take, ki bi se pa radi pretepali pa imamo aluminijaste zračne tlačilke, ki se po potrebi lahko podaljšajo...

probaj... pridi in mi zlomi prst
grims-1.gif

zlatorog87

Pripravnik
14. jan 2008
177
1
18
na Seniku
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
S Saj se večinoma kolesari le v nedeljo med tednom je to itak mission imposible.
.

ravno tile "nedeljski" koleserji so mi najbolj debilni, češ malo se razmigajamo. Čez teden pa se vsak vozi 1km v službo z avtomobilom.
stupid-1.gif

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Na sred ovinka na svojem pasu srečam avto, ki je prehiteval kolesarje kot jih je bitch opisal. Še dobr da sm se lahko na travo umaknu.

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
papeški bla bla bla......

Zanimivo, da vsak vidi samo napake drugih, sam pa edini vozi po predpisih......

Vsaka skupina udeležencev v prometu si pač postavlja neka "pravila". Tko kot se vsak "pravi" motorist mora vozit z dolgo lučjo. Tko kot se vsak mora nujno peljati skozi oranžno,,,,,,primerov je nešteto..

Če bi blo mal več strpnosti na cesti, potem ne bi vsak dan nesreče polnile časopise. Sicer pa imaš kot kolesar v Španiji, Franciji, Nizozemskem, velikokrat prednost, pri nas pa te na žalost čaka trobljenje ali rinjenje na bankino.

Grikos

Pripravnik
21. jul 2007
386
0
16
Citat:

saj.... zato imamo mi kolesarji po novem več bidonov....

0,75L vode naredi čudež

Aluminijasti so še boljši za budale, ki proti kolesarjem prehitevajo v škarje
evil.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
je en načinkako jih spravit na rob
evil.gif

ko se jim približuješ daš v ler (da se ne sliši avta) potem pa tik pred njimi potegneš ročno da guma zablokira...

evil.gif
)

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Ja res službo imam samo 1 km od doma. Imam veliko srečo, da se lahko tudi v službo vozim s kolesom.
Ampak, da bi šel kolesarit med tednom pa me je groza ravno zaradi prometa.
Še do službe se mi zdi nevarno, ker moram prečkati zelo prometno cesto in verjemi, da me avtomobilisti ne upoštevajo pa sem kar dobro rejen.

Avta pa se mi za ta 1 km ne splača prižigati pa še več časa porabim, če grem z avtom.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Na sred ovinka na svojem pasu srečam avto, ki je prehiteval kolesarje kot jih je bitch opisal. Še dobr da sm se lahko na travo umaknu.

Se zgodi, če avtomobilist na loteriji izpit dobi.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Nightcrawler pravi:
Če bom kdaj srečal tako kolonico brez spremstva, ki se mi ne bo hotla umaknit, jih bom lepo stuširal, ko bo nasproti frej. Enega motorista sem enkrat že zalil, ko je nekaj sikal, bom pa še kolesarje. Slučajno sem si takrat šipe pral, jebat ga.

Pol boš pa od enga motorista po pički fasal, boš pa jokal...

Glede vožnje vštric. A je res tako težko zabremzat pa počakat na prosto cesto? Če bi bil spremljevalni avto bi lahko zabremzal? A če se traktor pelje 30-40km/h se kr v njega zaletite, če je v ovinku?

Malo več strpnosti, pa bo vsem bolj ql... dokler bodo pacienti prehiteval v škarje kolesarje se mi zdi čist prav, da vozijo vzporedno, ker je to za kolesarje dejansko bolj varno. Če je pa za njimi pripelje nestrpen debilko jim pa itak ni pomoči....

Grikos

Pripravnik
21. jul 2007
386
0
16
Vozniška kultura pri nas je totalno na psu. Obstajajo objestni kolesarji ampak veliko več je objestnih voznikov višjih kategorij začenši z kamionarji, avtomobilisti in motoristi. Agresija je ponavadi uperjena od večjega udeleženca do manjšega. Pri nas očitno ogromno folka misli, da ti velikost vozila in močnejši motor dajeta več pravic na cesti napram ostalim udeležencem.
Me zanima zakaj v Avstriji vsak ki prehiteva kolesarja le tega obvozi na razdalji najmanj 1m, če ima nasproti kako vozilo pa prilagodi hitrost in ga varno prehiti. Pri nas pa se prehiteva kolesarja s 100+ km/h 5-10 cm od njegovega komolca.
bonk.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik mitja pravi:
enostavno ko jih prehitiš, zabremzaš da se morajo skoraj ustavit...........ko jim zjebeš ritem je veselje...
evil.gif

Al pa se že prej pripraviš pa eno šobo od šprice za šipo usmeriš na desno
evil.gif

Je pa drugače 1m od roba, kar se je meni uspelo vedno držat, ampak na biciklu so me še prehiteli, na rolerjih so pa bili zelo previdni, seveda nekateri so morali hupati, kljub temu da sem se nehal poganjat in se peljal po robni črti (5cm od bankine kjer z rolerji pač ne gre).....

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Ko maš nasprot gužvo nikakor ne. Modeli so bli čisto do sredinske črte, to ni normalno in totalno nezakonito. Mislim sej men je vseen če ga zbijem sam pol bom pa jst kriv ne pa on ka se je sred ceste peljal..

Ja idi.ot vsekakor boš ti kriv. Kolesarji imajo vsako pravico biti na cesti - tako kot ti.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.415
2.372
113
Pomurje
Avtor te očitno si pravkar izpit položil?

Da ti je problem dva kolesarja prehitet je pa tudi huda.

Drugače pa se prosim vsi, ki še niste peljali kolesa v skupini, vzdržite komentarjev.
Delate norčke iz sebe.

Lp

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.543
432
83
zadnjič sem dohitel skupinico...

lepo zmanjšal hitrost, počakal da nasproti ni bilo nobenega ter dal smerokaz in levo pa po gasu
potem je blo treba prestavit in je blow off tako lepo pihnil ravno vštric z njimi da so kar skočili - jasno so kazali svoje sredince na rokah
evil.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Jaz še kdaj uporabljam za kakimi počasnimi udeleženci, ki so tam kjer ne bi smeli biti, malce ročno, tolk da gume zaškripajo. Če se imajo radi ponavadi odskočijo ali zavijejo ali se na vsak način umaknejo
evil.gif

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
Ni problem prehiteti dva kolesarja, pa četudi se vozita en zraven drugega. Problem nastane, ko so takole kolesarji razporejeni na vsakih 500m-1k razdalje, na sami ovinkasti cesti, tako da se popolnoma nič naprej ne vidi. Najlepše pa je, ko "srečaš" take kolesarje na sredini ovinka pri omejotvi 90. Samo upaš lahko, da se bo oni za teboj ustavil, saj se popolnoma nič ne vidi - kolesarja pa lepo na "izi"
bonk.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Citat:
Uporabnik vogel pravi:
Ni problem prehiteti dva kolesarja, pa četudi se vozita en zraven drugega. Problem nastane, ko so takole kolesarji razporejeni na vsakih 500m-1k razdalje, na sami ovinkasti cesti, tako da se popolnoma nič naprej ne vidi. Najlepše pa je, ko "srečaš" take kolesarje na sredini ovinka pri omejotvi 90. Samo upaš lahko, da se bo oni za teboj ustavil, saj se popolnoma nič ne vidi - kolesarja pa lepo na "izi"
bonk.gif

Vrni izpit pa bo. Na cesti pač lahko pričakuješ kolesarje, če so za nepreglednim ovinkom pač prilagodiš hitrost na vsakem takem ovinku
wink-1.gif
.