Ko že misliš, da si voživel vse mogoče...

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Ja, dajmo se izogibat odgovornosti za lastna dejanja in pricakovat, da bodo drugi (zavarovalnice?) za nas resile stvari, to je to. Prav je, da imajo starsi (in otrok) sitnosti, p*zde neodgovorne. Bog ne daj, da bi otroka naucil tega, da ce nekaj zajebes tako kot v tem primeru se ustavi in probaj "od-jebati" tisto kar si naredil - ne, vedno je nekdo drug kriv, "nas soncek" nima pa nikoli nic s tem.

"Ah, saj sem sam mal avto opraskal, mu bo ze zavarovalnica zrihtala."
"Saj je nisem TOLK povozil, da bi se moral ustavit."
"Jaz? Zakreditiran? Nisem kriv, majkemi, banka je bila, kaj je pa tako ugodno dnar ven metala!"
467716-post_slo.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
I imagine, da je ljudi zmotilo to, da 'Policisti iščejo deklico, ki je povzročila smučarsko nesrečo' - res gre za bolj kot ne za malenkost, ampak bi se lepše slišali, da iščejo njene starše .
ja seveda pa bratance pa sestrične do 7-ega kolena. iče se povzročitelja.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
KSZ. Kot so že povedali. Če bi punca imela odgovornega skrbnika (kdorkoli, ki ustreza temu pojmu) na smučišču ali pa odgovorne starše, bi bila zgodba podobna tej v Avstriji.
Nesreča ne počiva, zgodi se prehitro. Point zgodbe je v odgovornosti. In tu OT zagovarja pišmevuharstvo oz. balkanske rabote. In naslednjič bo ta deklič zbil pešca s kolesom, s skuterjem, avtom... In odpeljala naprej, saj mi nič ne morejo, saj bo očka/mamica to uredila. Kakšno
stupid-1.gif

Poleg tega imaš pri spodobnem premoženjskem zavarovanju (hiša, stanovanje) zavarovano tudi tako odgovornost. Od tod so starši tega pobca iz A plačali odškodnino.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.452
5.030
113
Citat:
Uporabnik rajko0028 pravi:
Mojo sosedo staro 35 let (v odlični športni kondiciji) je v A (proga Nordabfahrt) nabasu 9 let star mulo in ji potrgal križne vezi v kolenu, zlomil 3 rebra in konkreten pretres možganov. Kakšne bi bile poškodbe pri kakemu starejšemu in kondicijsko podhranjenemu pa si lahko samo zamislim. Mulo se je pobral odsmučal naprej in obvestil prvega reševalca tako, da so bili pri njej prej preden je ona poklicala moža na mobi. Ko je prišla iz bolnice (3 dni hospitalacije) pa jo je doma čakal dopis iz smučišča, da naj poda odškodninski zahtevek in naslov mulota - starši so ga pripeljali na njen domač naslov, da se je opravičil istočasno so ji dali tudi polico njihovega zavarovanja.
Ko bo pri nas kaj takega bom pa verjel, da je režim, ki ga ti zagovarjaš človeški in zveličaven.

Dokler bodo ljudje opravičevali da ni nič narobe če nekaj kupiš brez DDV ali drugače prikrajšaš državo se ne bo nič spremenilo na bolje
in isto je pri teh stvareh, dokler sami ne bomo začeli sprejemat odgovornost, se ne bo nič spremenilo.

Naši smučarji se sploh ne zavedajo kaj dosti, kaj te doleti če v tujini koga poškoduješ, na primer na smučanju ipd... odškodnine za poškodbe, invalidnino, strah, so hitro lahko nekaj 10k € in dobršen del sploh ne ve ali ima to zavarovano in za koliko...

Edino o turističnem zavarovanju celo razmišljajo, pa še to vedno najcenejši paket...

Vsekakor populistični mediji iščejo udarne naslove, da bi si najbolje povečali gledanost, ja da iščejo osemletnico, se res sliši malo absurdno, vendar je velika verjetnost, da bo na podlagi tega naslova več ljudi pogledalo objavo in če je den res bil tam, ter se spomni
dogodka, poda policiji informacije ki bodo pomagale pri razjasnitvi dogodkov.

Sem bil za novo leto na smučanju oz. sem se star maček naučil bordanja, najbolj me je bilo strah teh malčkov, ki res drvijo po smučišču
in nimajo občutka da so res toliko hitri in da lahko pravočasno ustavijo ali uvijejo, niti me ni bilo strah zame, bolj me je bilo strah da se vame zaleti in se njemu kaj zgodi... četudi bi bil on oz. njegov starš odgovoren, otrok je še vedno otrok in zato mora starš poskrbeti,
da ga nauči in varuje.
Res da, pa obstaja prepričanje, saj na smučanu, kaj se pa lahko zgodi, če pade se bo malo potolkel in to je to... vendar še zadaleč od tega, na smučanju je izredno veliko poškodb, glede na trajanje sezone in število smučarjev, tudi tudi hudih, samo novinarji manj poročajo o tem, saj takrat ne pride do zaprtja smučišča (razen če ratrak povozi koga) in vse skupaj izgleda da se se sploh ne dogaja.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.169
1.955
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Ja, dajmo se izogibat odgovornosti za lastna dejanja in pricakovat, da bodo drugi (zavarovalnice?) za nas resile stvari, to je to. Prav je, da imajo starsi (in otrok) sitnosti, p*zde neodgovorne. Bog ne daj, da bi otroka naucil tega, da ce nekaj zajebes tako kot v tem primeru se ustavi in probaj "od-jebati" tisto kar si naredil - ne, vedno je nekdo drug kriv, "nas soncek" nima pa nikoli nic s tem.

"Ah, saj sem sam mal avto opraskal, mu bo ze zavarovalnica zrihtala."
"Saj je nisem TOLK povozil, da bi se moral ustavit."
"Jaz? Zakreditiran? Nisem kriv, majkemi, banka je bila, kaj je pa tako ugodno dnar ven metala!"

V principu se strinjam. Rad bi samo poudaril, da prevzemanje odgovornosti za lastna dejanja, ne bo pocenilo zavarovalnih premij
grims-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Sicer pa, če koga zanima, kakšna sila je trčenje otroka pri 35 km/h (kar sploh ni nobena posebna brzina na smučariji), naj nekomu naroči, da mu vrže žakelj cementa iz dveh štukov višine.

Mislim, da se bo Abraham javil.

Za vse morebitne posledice bo pa itak odgovarjal Darwin.
smirk-1.gif
Abraham se ne javlja.
Je očitno zračunal, da žakelj cementa iz drugega štuka vendarle ni čisto zanemarljiva reč. Mogoče je celo žrtvoval kakega za znanstvene namene, ampak ker je Gorenjc, težko verjamem.
evil.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.476
5.680
113
Ker je gorenjc je pomojem vrgu vrečo za smeti polno vode
evil.gif

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.351
3.032
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Point zgodbe je v odgovornosti.

Točno to! In ravno odgovornost je nekaj kar tudi avtorju debate in premnogim ostalim očitno močno primanjkuje.

Sploh pa kaj, če vseskupaj sploh ni res? In si je poškodovanec vse izmislil. Tudi zaradi tega je potrebno najti domnevno povzročiteljico in priti zadevi do dna.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Pa dobro, a ste vsi motoristi/wannabe motoristi vsekani? Je to predpogoj za kategorijo A?

Cakaj, bos mogoce takole bolj razumel:

"Ce mi je pa kej cist mimo je pa to, da ce se dva zaletita na cesti, da lahko en drugega tozi za poskodbe pa neki....ja dej ga srt, sej sta oba z istim namenom tam, vozit, muvat, ne pa poskodovat koga....se zgodi pac, sprejmes gips in odbitno fransizo pa cao. Na lastno odgovornost, ne pa pol druge obtozevat, da so krivi za zlomljen vrat in sfukano glavo."

Podpiram uvedbo te novosti v cestnem prometu! GTA:Rožnik Style, en na motorju je 250 točk! (Ce pa Riso zgazis je pa game over.)

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.351
3.032
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Kaj sploh leze na smucke str fotr, ce se polomi ob padcu?
bonk.gif

Tudi udeleženec v prometu so na lastno odgovornost in kaj potem, če nekdo koga zbije z avtom? Zakaj bi se moral voznik ustaviti in pomagati? Saj voznikov namen ni bil, da koga poškoduje, se pa zgodi. Kaj pa ljudje sploh rinejo peš okoli? Doma bi bil!
Fak, ta svet je res poln kretenov
bonk.gif

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Ja res jih je velik, ni debate. Mularijo je treba vzgojit pravilno, da ce je stala, da se pomaga. Ne strinjam se pa s tem, da se za odskodnine terja. A bo zdej vidva carja?
grin1.gif

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Pa smucarski center lahko bolj primerjas z dirkaliscem.....pa si tam slikej svoja zavarovanja pa odskodnine ce ti tok pase Evrofil. Si lepo dokazal, kdo je primitivn.
aplauz.gif

Nazadnje urejeno:

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Sicer pa, če koga zanima, kakšna sila je trčenje otroka pri 35 km/h (kar sploh ni nobena posebna brzina na smučariji), naj nekomu naroči, da mu vrže žakelj cementa iz dveh štukov višine.

Mislim, da se bo Abraham javil.

Za vse morebitne posledice bo pa itak odgovarjal Darwin.
smirk-1.gif
Abraham se ne javlja.
Je očitno zračunal, da žakelj cementa iz drugega štuka vendarle ni čisto zanemarljiva reč. Mogoče je celo žrtvoval kakega za znanstvene namene, ampak ker je Gorenjc, težko verjamem.
evil.gif
Abraham se ne javlja preprosto zato, ker ima delo. Nimamo vsi cel dan cajta afne guncat po netu.
cool-1.gif

Žakelj cementa iz drugega štuka? Pisofkejk - že kaj hujšega smo preživeli.
cool-1.gif

Meni gre preprosto na živce, da mladiča iščejo že skor kot Mladiæa, še mal, pa bo vpleten še Interpol s tiralico itd.
bonk.gif

Pač. nesreče se zgodijo, imaš zavarovanje, ki ti krije zdravljenje it to je to.
Kaj se je dejansko zgodilo na smučišču, ve le Bog. V novinarskem skopem zapisu je bore malo podatkov. Kje so bili starši? Mogoče je bila mula na smučanju s šolo, mogoče so jo starši nesmučarji pripeljali v KG in so jo čakali spodaj, mogoče staršev sploh nima
shocked-1.gif
, kdo bi vedel.
Sicer pa - a sploh kdo ve, kako izgleda smučišče Mojca? Tam od vrha do dna v ful šusu ne dosežeš 60km/h, v južnem snegu in 20 kg mula pa sploh ne. Tko, da ne vi men žakelj cementa z drugega štuka = ... (vaše blodnje).
smirk-1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Smucarski center... Z dirkaliscem?!
bonk.gif

Dirkalisce je mogoce primerljivo s tem, da imajo v Kranski Gori postavljeno veleslalomsko progo, pa da na lastno odgovornost spuscajo rekreativce po njej, ne pa s tem, da gre nekdo malo posmucat v soboto popoldan. Kot da bi rekel, da je Tivoli ob lepih sobotah v bistvu isto kot olimpijska prog za motokros.

http://www.policija.si/index.php/preventiva-/javni-red-in-mir/459-na-smuiu-nismo-sami?lang=
http://potujmo.net/smucanje/216

Seveda se terja odskodnine... A ce ti, ne vem, domaca zival (ali otrok - v veliko primerih izmenljiv pojem) popraska sosedov avto bos rekel kaj - saj se samo malo igra, ni panike, boste enkrat mal spoliral, pa bo slo dol, al pa parkirisce uveljavljajte?

Se pravi je tebi logika: "Ah, saj sem ga samo malo pohabila, ni problema - ce pac ne bo mogel vec gedore v roki drzat bo pa kaj drugega za delat najdu!" (ce je tip, recimo, mehanik?) sprejemljiva in ok? Ker majkemi, jaz bi jo tozil za izgubljen prihodek za naslednjih 10 let.

Kje mi zivimo... Moze Slovenija iz balkana, ali ne moze balkanski duh iz Slovenca...

jure_jankovich

Fizikalc
14. feb 2013
999
0
36
125
KSZ !!!

Preden kdo eksplodira, bi napisal le tole: kolikor poznam De ... hočem reč Abrahama, je čisto OK in razumen človek. In niti najmanj konfliktna oseba. In vem, da mu je mnogo stvari jasnih in da se ne bi po nepotrebnem prerekal za ... oslovo senco. Dovolj uvoda, preidimo k dejstvu, ki bo, presenetlijivo, krajše od slednjega. Uvoda namreč.

Način, na katerega so iskali deklico, se dotika meje slabega okusa. Še glede Zavašnika (zgolj primer) in ostalih kompanjonov ni bilo tako. Preveč neposredno? Morda neokusno?

Kar seveda ne pomeni, da je ni potrebno iskati. Pa vendar, način, način ...

p.s. pa se sploh nisem mislil vmešavat, ker se menda vsi zavedamo, da je ne iščejo zato, da bi jo kaznovali. Ampak kolega je pa le kolega. V dobrem in slabem.