Ko prodajate svoj čipiran avto...

Oakey

Majstr
3. feb 2016
865
503
93
Kako vi prodajate svoj avto, če je čipiran, a to izpostavite v oglasu, ali raje ne?

Kupcu to itak poveš, ko ga pride ogledovat...gre se bolj za to, če se splača napisat v oglasu, ali raje ne?

Kake so vaše izkušnje s tem?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Moji ponavadi ne vidijo avto.net, ko pa je eden, sem pa že po telefonu povedal kje in kako dolgo je že čipan. V oglas pa mogoče res ne bi pisal, ker kupca s tem pač ne boš privabil (ker lahko da sam naredit). Kolikor toliko resen kupec, ki bo klical ali pa celo prišel na ogled se bo pa že takrat odločil ali mu ni ali pa je samo plus, da je čipan.

• Všeč mi je
Reactions: KillaKHAN

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Pomoje tudi odvisno od kupca, kak ga oceniš. Ko sem pred leti prodajal čipan traktor starejšemu bosancu, za katerega sem vedel da že originalnih konjev nebi izkoristil nikoli, mu čipa niti nisem omenjal

• Všeč mi je
Reactions: KillaKHAN

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.726
113
zakaj bi tajil da je čipan, če pa je čipanje najbolj kul za avto in porabo.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.276
4.104
113
Zato ker jaz zgonjenega avta ne bi kupil.

Poleg tega pa če kaj crkne in je še avto v garanciji ( ali jamstvo) lahko greš z dolgim nosom iz servisa.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Zato ker jaz zgonjenega avta ne bi kupil.

Poleg tega pa če kaj crkne in je še avto v garanciji ( ali jamstvo) lahko greš z dolgim nosom iz servisa.

2x si ustrelil mimo, avto lahko zgoniš tudi če ni čipan, predno gre avto na uradni servis se ga da spravit v povsem prvotno stanje brez da bi kdo opazil, da je bil čipan

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
2x si ustrelil mimo, avto lahko zgoniš tudi če ni čipan, predno gre avto na uradni servis se ga da spravit v povsem prvotno stanje brez da bi kdo opazil, da je bil čipan
Saj čipanega avta ne zgoni uporabnik, ampak čip in njegove nastavitve. Razen, če so pred čipanjem bile opravljene tudi ostale predelave vitalnih delov, ki so obremenjeni ...

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.543
432
83
z veseljem kupim čipan avto, brez najmanjše težave, če mi ustreza mapa SLO tunerja (pa prej preverim, če je delal ta in ta mapo)

• Všeč mi je
Reactions: RoMeX in Malecky

Oakey

Majstr
3. feb 2016
865
503
93
Samo eni ste pa res omejeni če sodim po nekaterih komentarjih.

Se vidi, da imate opravka z balkanci in v vsaki stvari vidite nateg po balkansko, verjetno pa se po balkansko obnašate tut sami, kritizirate skozi svoje oči, sodite po sebi, zato pa tudi taka paranoja. Ni problema.

Avto imam 10 let, imam izpis zgodovine vsakega tankanja goriva in s tem tudi izpis porabe kjer se vidi da je lepo vožen avto. Cela zgodovina servisov in izrednih popravil je tudi izpisana.
Čipal sem zato ker mi je manj kot 100KM premalo v takem avtu in se pozna pri prehitevanju, tam je prišel čip tudi do izraza. Verjamem pa, da marsikateri kmetič tu med vami čipira avto samo za hitre starte iz mesta, ker si samo s tem lahko podaljšate lulčka. Normalno so potem vaši avti čisto zgonjeni in menjate vztrajnike in sklopke že pri 150 kkm.

Epilog te teme: v oglasu ne bom napisal tega podatka ravno zaradi takih kot ste nekateri tu gor sami. Raje po telefonu pojasnim namen čipiranja in način uporabe avta. Vsi ostali, ki se bojijo lastne sence, pa naj raje kar ostanejo doma, ker taki kupci so že v osnovi komplikatorji in problematični kupci.

P.s.: naslednji avto bom tudi čipiral ;)

• Všeč mi je
Reactions: sad in Matey

B81

22. jul 2007
36.933
10.501
113
Samo eni ste pa res omejeni če sodim po nekaterih komentarjih.

Se vidi, da imate opravka z balkanci in v vsaki stvari vidite nateg po balkansko, verjetno pa se po balkansko obnašate tut sami, kritizirate skozi svoje oči, sodite po sebi, zato pa tudi taka paranoja. Ni problema.

Avto imam 10 let, imam izpis zgodovine vsakega tankanja goriva in s tem tudi izpis porabe kjer se vidi da je lepo vožen avto. Cela zgodovina servisov in izrednih popravil je tudi izpisana.
Čipal sem zato ker mi je manj kot 100KM premalo v takem avtu in se pozna pri prehitevanju, tam je prišel čip tudi do izraza. Verjamem pa, da marsikateri kmetič tu med vami čipira avto samo za hitre starte iz mesta, ker si samo s tem lahko podaljšate lulčka. Normalno so potem vaši avti čisto zgonjeni in menjate vztrajnike in sklopke že pri 150 kkm.

Epilog te teme: v oglasu ne bom napisal tega podatka ravno zaradi takih kot ste nekateri tu gor sami. Raje po telefonu pojasnim namen čipiranja in način uporabe avta. Vsi ostali, ki se bojijo lastne sence, pa naj raje kar ostanejo doma, ker taki kupci so že v osnovi komplikatorji in problematični kupci.

P.s.: naslednji avto bom tudi čipiral ;)
Iz porabe se en qrac vidi voznja...lahko ga ti zenes od semafora do semafora, druge pol tanka pa furas ko penzionist...
Sam sem kupil cipan 105 konjski vagovec in sem vedel za to.