Ko policaji zaplenijo vozilo

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Ah sintiæ, ti iščeš izjeme v zakonih. Zakoni so objektivni za 99.9% primerov, za 0.1% pač niso. Kaj bi pa ti naredil, da kazni in pravila določa policist na mestu prekrška?
od kje ti pa te številke?
Je zadnjič Apollo8 lepo priznal, da avtomobile zasegajo uglavnem za prekrške, ki ne ogrožajo prometno varnost.
Kaj bi jest naredil? Zasege avtomobilov in odvzeme vozniških dovoljenj bi ukinil.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.174
1.254
113
42
Take kazni familijo uničijo lahko smao če ne voziš po predpisih. če ti je pa vseeno za familijo potem pa kar vozi kakor ti je želja samo potem ne jokat kako so policaji krivi in kazni. Kriv si si sam kaj pa ne upoštevaš pravil.
Killah ko otrok spi ali je pri mami sem jaz brez problema na internetu.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.203
4.178
113
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Ah sintiæ, ti iščeš izjeme v zakonih. Zakoni so objektivni za 99.9% primerov, za 0.1% pač niso. Kaj bi pa ti naredil, da kazni in pravila določa policist na mestu prekrška?
Je zadnjič Apollo8 lepo priznal, da avtomobile zasegajo uglavnem za prekrške, ki ne ogrožajo prometno varnost.
Kaj bi jest naredil? Zasege avtomobilov in odvzeme vozniških dovoljenj bi ukinil.

Ja seveda, ljudje ki vozijo brez vozniške (ker so pozabili it po nova očala), ljudje ki vozijo neregistrirna vozila (verjetno imajo nove končnike in zavore) in ljudje, ki so bili 4x že zaloteni pri hujšem prekršku (vozili so samo 61 km/h tam kjer je 50 ker je spregledal tablo ki so jo psotavili ravno pred kratkim) res NE ogrožajo nikogar.

To se ja lahko vsakemu zgodi, in potem ti gredo vzet avto!
10.gif

Pa recimo sam res ne vozim veliko km, še tiste ki delam rekdo delam po centrih velikih mest, in nimam nič pik. Poznam pa ljudi, ki profesionalno vozijo (zavarovalniški zastopniki, šoferji kombijev) pa imajo isto 0 pik. Torej zame je to dokaz da sposobni ljudje lahko vozijo brez kazni in spoštujejo zakon, nesposobni pa pač ne morejo (morete).

Pa dovolj, mi je že žal da sem se vključil v to temo!
grin1.gif

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
60 je pa RES grozna brzina! Človeka, k pelje 60 skozi naselje bi bilo najbolje kar ubit na mestu, kajne?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
60 je pa RES grozna brzina! Človeka, k pelje 60 skozi naselje bi bilo najbolje kar ubit na mestu, kajne?

V bistvu je za take treba izumit časovni stroj (Utiševalec ti bo postopek izdelave podrobneje opisal) in njihove starše ubiti v noči spočetka.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.174
1.254
113
42
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:

zakaj pa ne, 1 - 2 bi ubil pa vrjem da bi vsak vozil 50

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:

Pa sej se jih 200+ ubije, pa zato policaji ne zaznajo nič manj prekrškov.

A če bi se 1-2 ubila zaradi alkohola, misliš da noben več nebi pil? LOL

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:

oh-the-drama.jpg

a če bi pa vozil 50 pa 1 - 2 ubil bi pa začel vozit rikverc?
rolleyes-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:

Ja seveda, ljudje ki vozijo brez vozniške (ker so pozabili it po nova očala), ljudje ki vozijo neregistrirna vozila (verjetno imajo nove končnike in zavore) in ljudje, ki so bili 4x že zaloteni pri hujšem prekršku (vozili so samo 61 km/h tam kjer je 50 ker je spregledal tablo ki so jo psotavili ravno pred kratkim) res NE ogrožajo nikogar.

To se ja lahko vsakemu zgodi, in potem ti gredo vzet avto!
10.gif

Pa recimo sam res ne vozim veliko km, še tiste ki delam rekdo delam po centrih velikih mest, in nimam nič pik. Poznam pa ljudi, ki profesionalno vozijo (zavarovalniški zastopniki, šoferji kombijev) pa imajo isto 0 pik. Torej zame je to dokaz da sposobni ljudje lahko vozijo brez kazni in spoštujejo zakon, nesposobni pa pač ne morejo (morete).

Pa dovolj, mi je že žal da sem se vključil v to temo!
grin1.gif
Da te popravim, tiste neregistrirane avte s slabimi končniki država ne vzame. Za ta prekršek ni kazni zasega vozila. (kaj bo država s tem klumpom, državo zanimajo novi in vredni avtomobili).
Dej pojasni le kako naj bi tisti, ki so nekoč v preteklosti 4x ogrožali prometno varnost z vratolomnih 61 na 50 omejitve( in so jim vzeli izpit) takrat, ko po isti cesti vozijo 49? Ker namreč takrat jim tudi zasežejo avto.
Brez skrbi, tud ti boš nekoč naletel na mino, kljub temu da misliš kako si sposoben voznik, pa boš fasal kazen. Dosedaj si imel pač srečo, nič drugega.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Citat:
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:

Pri 50 pa ne moreš nikogar ubit ane? Kaj to, pri 40 da ga ubiješ? Potem boš narodni heroj?

Lepo vas prosim, v našem koncu so omejitve 50 tudi tam, kjer so bile prej 70, niti N od naselja. Ampak saj pravim, tudi va, ta glasnim se bo enkrat zgodilo, da boste po nesreči za 10 prekoračili, pa upam, da bo takrat kazen res odvzem izpita, pa avta, ker taki norci pa nimajo kaj na naših cestah za delat. Zdivjajte se na dirkališčih mater, ne pa da kot norci divjate 55 čez naselje in ogrožate življenja nedolžnih ljudi. Hujši ste kot morilci, ker po naselju se pa otroci kar po cestah žogajo!

sarkazem na izklop

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.174
1.254
113
42
Glej sej se strinjam da je večina znakov narobe postavljena, in da je 50 omejitev povečini nemiselna. Samo statistika kaže da ljudje ne znamo vozit in omejitev in kazni so edina možnost da začnejo ljudje saj malo pazit na cesti.

Če bi vsi vozili po omejitvah in noben nebi delal prekrškov bi bilo več kot 60% manj nesreč a je res?

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:Če bi vsi vozili po omejitvah in noben nebi delal prekrškov bi bilo več kot 60% manj nesreč a je res?

1. nisem čisto siguren, da je to res, ker se vozniki delijo na slabe in na dobre, ker je tu vmes še koncentracija, ki je pri 30 kmh sigurno ni oz. je manjša kot pri 100 kmh, itd. Tole trdit je nesmisel.

2. debata ne teče o tem, a je treba pravil kršit, ampak o tem, da so kazni nečloveške, niso preventivne in so nasploh katastrofa. Ne moreš za 60 v naselju zgubit več kot zaslužiš. Če pa misliš, da je tako prav, potem pa upam, da se strinjaš tudi s tem, da se pri 60 v naselju človeku takoj vzame izpit, avto gre na prafaktorje, pa zapor za pol leta. Pa misliš, da ne bi bilo nobene nesreče več? Hehe...

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.174
1.254
113
42
1. vzrok 80% nerseč je alkohol in hitrost
2.seveda so preventivne, samo premajhne so.... Če bi bilo tko kot ti praviš bi bilo 70% manj nesreč.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Se ne strinjam. Ostalo bi praktično isto, ko bi ljudje pogruntali, da jim nimajo česa vzet, pi se pa začelo stanje t.i. anarhije. Pa protesti vsak dan, pa izgredi, pa pobijali bi se med sabo...Pobegnit policaju v takih primerih bi bilo nujno zlo in še vsi bi s tabo držali, ker se niti eden ne bi strinjal s takimi kaznimi. Že pri teh kaznih se spomnim dveh primerov pobega, eden je bil policaj, drugi je bil pa tista ženska, ki je pobegnila, pa sploh ni bila kriva.

Pa vseeno, mogoče imaš prav, nesreč bi bilo manj, bi bilo pa zaradi tega veliko več nesrečnih ljudi, rabitih družin, pijancev in ljudi brez vizije, samomorilcev, ker jim je država vse pobrala. Ko pa imaš take ljudi v državi, imaš nevarne ljudi. Ti se namreč ne ozirajo več na nikogar.

Če bi meni pobrali vse kar imam pri 50 letih, bi tudi malo drugače razmišljal ko sedaj. Sploh zaradi ene banalne kazni.

V vsem malo pretiravam, ampak point je pa jasen...

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
ksz...

MX, se močno strinjam s tabo. In tudi sam vem, da se avstrijci čudijo v kakšni državi živimo. Mogoče kdo ve kakšna je tam kazen za 60km?h v naselju?

Ne boš verjel - 25€ (z besedo: petindvajset evrov, nič centov).

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
goba tebe pa sploh ne zastopim, v eni temi zganjaš anarhijo in kličeš po revoluciji, v drugi pa se je treba dosledno vseh predpisov držat... otroci očitno res vsakega zmešajo

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.174
1.254
113
42
Ne čaki narobe razumeš. Jaz samo pravim da so te ljudje anarhisti in zakaj se borijo, to ne pomeni da jih podpiram kar se anarhije tiče.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
ksz...

MX, se močno strinjam s tabo. In tudi sam vem, da se avstrijci čudijo v kakšni državi živimo. Mogoče kdo ve kakšna je tam kazen za 60km?h v naselju?

Tako sem tudi slišal pa nisem bil siguren. Ampak imajo pa stacionarne radarje na vsakem koraku, kajne? Se pravi, če se pelješ po regionalnih cestah, te lahko v enem naselju tudi dvakrat slikajo.

No, dragi slovenci, temu se pa reče preventiva. Me zanima koliko avstrijcev si lahko privošči, da mu vsak mesec zaračunajo 5 takih prekrškov. Tam si za prekršen pač kaznovan, malo, ampak si, pri nas pa nisi. Lahko se vsak dan vozim 70 skozi naselje, pa me ne bodo ustavili. Če sem iskren, so me policaji ustavili 2 leti nazaj, pa sem vsak dan v avtu.

Ampak važno, da se kasira, ne preprečuje nesreče.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
ksz...

Tako sem tudi slišal pa nisem bil siguren. Ampak imajo pa stacionarne radarje na vsakem koraku, kajne? Se pravi, če se pelješ po regionalnih cestah, te lahko v enem naselju tudi dvakrat slikajo.

No, dragi slovenci, temu se pa reče preventiva. Me zanima koliko avstrijcev si lahko privošči, da mu vsak mesec zaračunajo 5 takih prekrškov. Tam si za prekršen pač kaznovan, malo, ampak si, pri nas pa nisi. Lahko se vsak dan vozim 70 skozi naselje, pa me ne bodo ustavili. Če sem iskren, so me policaji ustavili 2 leti nazaj, pa sem vsak dan v avtu.

Ampak važno, da se kasira, ne preprečuje nesreče.

Sem imel obdobje, ko me leto dni niso ustavili. Nato pa so me letos v januarju ustavili 9 krat in 5 krat sem plačal da se je kadilo.
So me hotli desetič ustavit, ampak sem žal bil prehiter.

Pa si privzel dejstvo, da pač voziš kot voznik princese dejzi, pa da se vozis po relaciji, kjer pač kapsov ni oziroma tako poredko
da jih ne opaziš?

Delaj 50k km letno tako kot jaz, pa vozi kot ti paše ne kot pravi tabla. En mesec, garantiram ti da boš 3x stal.