Ker imam neke številke v glavi.
To, da je služba začasna še ne pomeni, da je višje ovrednotena. Zakaj že? Na trgu imamo 100.000+ brezposelnih, ki bi rade volje za 1000 bruto manj opravljali ta zahtevna pisarniška dela.
Težko mi je pametovati, ker ne operiram z informacijami. Nekje sem zasledil, da naj bi nekaj usklajevala, če sem si dobro zapomnil. Če gledam iz moje perspektive. Poslovna sekretarka, dolgoletne izkušnje, dela malo morje pisarniških del. Sestanki, zapisniki, koledarji, kavice, malice, postrežba, telefoni, prenosniki, potni nalogi, povračilo stroškov, faksi, čiste mize, kopiranje, vezava itd. So jebena delovna sila pa je daleč daleč od 2500 eur bruto.
Dejansko tukaj velja, da če si prave barve, s pravim ozadjem in na pravem mestu ob pravem času (ne kot Janša na neznanem mestu in neznanem času), potem tvoje kompetence niso problem. Predpostavljam, da je delovno mesto zahtevo, zanima kako si lahko privoščimo, da se takšni piščanci, kot je omenjena gospa, na delovnem mestu učijo nekaj, kar očitno na prvi pogled zgleda kot dokaj zahtevno delovno mesto.. Prav tako me zanimam koliko delovnih izkušenj je opredeljenih v sistemizaciji, predvsem pa kakšen je opis delovnih nalog? To bi nekako zjasnilo sliko.