Moja prva malce bolj redna sluzba je bilo delo mcdonaldsu na copovi. Bil sem v tretjem letniku srednje sole in sem hodil dopoldne delat kadar smo imeli solo popoldne. In pa vse sobote cel dan. Ker sem bil mladoleten, nikoli nisem delal na blagajni ampak sem bil v kuhinji ali pa sem praznil kose, brisal mize in skrbel da so ljudje imeli na voljo cist wc.
Ker je tisti mac pac na sredi copove, je tja hodilo na wc tudi veliko mimoidocih, se posebaj turistov. Neko soboto okoli poldneva brisem pladnje v pritlicju, ko domene pride gospa staraokoli 40 let in...
ONA: "do you speak english?"
JAZ: "yes..."
ONA: "there is water flushing out of toilet" - to sem si prevedel kot - potegnila sem vodo (flushing) in ne neha teci
Ker je bila redna dostava pladnjev bolj pomembna od nekaj litrov vode ki bi stekli v prazno, sem se naprej brisal pladnje...
Nato panicno ponovno prihiti do mene in...
ONA: "there is water everywhere!!!"
No takrat sem se poln pricakovanja podal v prvo nadstropje v zenski wc. Dejansko je bilo ze v prostoru z umivalniki cca 3 cm vode. Prvo kar se mi je zdelo cudno (če ne že nagravžno), je bilo to, da so ženske v odprtih čevljih (bilo je maja) brodile po tisti vodi kot da ni nič. Nato odprem kabino odkoder je, dejansko cez rob skoljke lila voda, in ugotovim da je neka babura v wc stlacila n+1 papirja, kakec "odložila" na desko kjer naj bi sedela, nato pa gumb na kotličku s tako močjo zabila not, da ga nisem mogel dobit ven in sem moral vodo na kotličku zapret.
Vse ženske ki so takrat čakale na prost wc so prizor videle ampak brez heca: Nobena ni kazala znakov zgražanja ali presenečnja. Češ - to se ja vsakomur lahko zgodi.
Skrez sem pucal 20 minut. Na koncu me je šefica nadrla zakaj sem rabil toliko časa.
Čez en teden sem bil na istih delovnih nalogah. Ko sem prišel v ženski wc sem pogledal če je vse čisto in pobrisl kapljice z ogledal pri umivalnikih. Dve 20 letnici sta se vidno namrdnili ko sta videli da nameravam nekaj scistit (bolj natancneje obrisat). Nato sem šel ven in skozi moški wc šel v prostor s čistili (kateri je z (zaklenjenimi) vrati povezan tudi z ženskim wcjem). Seveda setam sliši vse kar se ljudje pogovarjajo v predprostorih wcja. In ena je ravno razlagala drugi, da če me je videla kako sem pod pretvezo čiščenja ogledala prišel v wc si njiju ogledovat.
Od takrat naprej ne verjamem več daso ženske kakorkoli bolj čiste, skrbne ali kaj podobnega drugačne od moških.