Kmal za 10 km/h preveč ob letno plačo

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
726
30
28
Čisto iz osebnih izkušenj lahko zagotovim, da dobiš uklonilni zapor, če ne plačaš položnice(v celoti). P ravzaprav sem jaz priletel na radar, dobil kazen jo seveda takoj tudi plačal. Pač sem bil prehiter priznam.
uf-1.gif

Ko sem se javil na policijski postaji na določen datum, sem s seboj seveda imel potrdila o plačilu, policaji so nato nekaj brskali po papirjih in ugotovili, da sem dobil premalo kazen za 40€ KER SE JE POLICAJ NESPOSOBN ZMOTO
crazy1.gif
In sem dobil na izbiro uklonilni zapor ali pa da plačam razliko, ali da grem v tožarjenje(pritožbe),..... Po kake pol ure prepiranja sem šel pa plačal, ker se mi res ni dalo, sicer mi je bilo potem žal ampak kar je je.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.321
7.349
113
Ne nabijaj. Uklonilni zapor je uvedel ZP-1 ki je ze v prvi varianti imel 19/2 - torej da se za neplacane globe izrecene z PLN uklonilnega pripora ne da izreci.

Druga laz, ki jo navajas, je to, da si dobil premajhno kazen. Ko ti policist izda PLN, ga na koncu izmene (kopijo) da v administracijo policijske postaje. Tam plačilni nalog pregledajo in vnesejo. Če se policist zmoti, to opazi administratorka ki takega PLN ne vnese. Dokler ti ne dobis novega PLN (vrocenega), v sistemu ni nobenega PLN zoper tebe, tako da nihce niti ne pricakuje placila nobene kazni.

Tretja buča - da si se oglasil na policijski postaji. Za prestajanje uklonilnega zapora se moras oglasiti v teritorialno pristojnem zavodu za izvrsevanje kazenskih sankcij, kamor te odlocba s strani sodisca tudi napoti. Če se tam ne oglasis pa te po kakem tednu zacne iskati policija z odredbo za privedbo v zapore. Tako da se nisi mel kaj na policiji za oglasat niti te tja ni napotil noben papir ki bi ga eventuelno prejel.

Torej se enkrat: zaradi neplacila kazni, ki jo dobite na placilnem nalogu vas nihce ne more poslati v uklonilni zapor. Ne vem pa kako je bilo pred 2003, se pa takrat zadeva ni imenovala uklonilni zapor. No sedaj cakam avtorja da napise da se mu je to zgodilo 2002 =)

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.831
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
se najhuje je pa, ker 10km/h razlike res ni nekih hujših posledic pri nesreči. eni avti se itak ustavijo iz 60 prej, kot pa eni iz 50...
hysterical-1.gif

A greva probat v praksi? Zmerimo kje se ustavi avto s 50km/h, potem se pa ti postaviš tam, pa zavira avto s 60 km/h.
Da vidimo junaka.

Sicer pa še nagradno vprašanje. Se mi zdi, da ga učijo na treningu varne vožnje v Vranskem. En avto gre s 50km/h, drugi s 70km/h. Oba začneta istočasno zavirat, s kakšno hitrostjo se bo peljal hitrejši avto mimo točke, ko počasnejši stoji?
grims-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
In tam lepo piše da je bila kaznovana z odločbo. Zakaj, ne vem. Ne bi pa se čudil, da je babnica dala ugovor, prekrškovni je z odločbo potrdil prvotno kazen ona pa je ni plačala. Vsekakor ni uklonilec kar tako za napačno parkiranje.
Kakorkoli, babnica je dobila uklonilni zapor zaradi napačnega parkiranja in neplačane kazni. In lahko bi ga na isti način tudi zaradi pasu. Ti pa praviš da to ni možno. članek tebe postavlja na laž, seveda če mu gre verjeti.

Ne, ne zaradi napačnega parkiranja in neplačane kazni . Med napačnim parkiranjem in neplačano kaznijo je še nek dogodek ki je ocitno zamolcan, je pa privedel do tega da je bila izdana odločba prekrškovnega organa (verjetno na podlagi ugovora). In tudi zoper to odločbo bi lahko vložila zahtevo za sodno varstvo, pa tega očitno ni storila, torej se je strinjala z odločbo, ni je pa plačala. Ne gre za navadno kazen za napačno parkiranje. Če je seveda vse kar so navedli sploh res.
Torej trdiš da Slovenija zapira ljudi zato, ker so vložili ugovor in ne zato, ker so nepravilno parkirali in niso plačali kazni? Je to prekršek, kaznivo dejanje da zaradi tega pristaneš v zaporu?
Khmm, če je tako je pa to huda kršitev človekovih pravic.

Ampak jest vseeno mislim, da ni ugovor tisti, ki je povzročil da pošljejo odločbo, ne vem bi prej rekel da če ne plačaš potem avtomatsko zadevo prevzame prekrškovni organ ali sodišče, ki izda odločbo.

Sem že pisal o dogodku, ko je policaj kaznoval občana zaradi neznatnega prekrška , kar par let prej še kaznivo ni bilo. Občan ni hotel plačat, ker se ni počutil nič krivega sem skoraj 100% da ni vlagal ugovora, in če se ni pritožil je povsem zmotno sklepat, da se je pa z vsem napisanim kar strinjal. No, ko so ga prišli odvest v uklonilni zapor, se je končalo da je policaj mahal s pištolo, občan pa z nožem.

Nazadnje urejeno:

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
109
63
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Sicer pa še nagradno vprašanje. Se mi zdi, da ga učijo na treningu varne vožnje v Vranskem. En avto gre s 50km/h, drugi s 70km/h. Oba začneta istočasno zavirat, s kakšno hitrostjo se bo peljal hitrejši avto mimo točke, ko počasnejši stoji?
grims-1.gif
Ene 50 kmh. Drugače že za debelino kazalca višja hitrost je lahko usodna.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.321
7.349
113
Citat:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
In tam lepo piše da je bila kaznovana z odločbo. Zakaj, ne vem. Ne bi pa se čudil, da je babnica dala ugovor, prekrškovni je z odločbo potrdil prvotno kazen ona pa je ni plačala. Vsekakor ni uklonilec kar tako za napačno parkiranje.
Kakorkoli, babnica je dobila uklonilni zapor zaradi napačnega parkiranja in neplačane kazni. In lahko bi ga na isti način tudi zaradi pasu. Ti pa praviš da to ni možno. članek tebe postavlja na laž, seveda če mu gre verjeti.

Ne, ne zaradi napačnega parkiranja in neplačane kazni . Med napačnim parkiranjem in neplačano kaznijo je še nek dogodek ki je ocitno zamolcan, je pa privedel do tega da je bila izdana odločba prekrškovnega organa (verjetno na podlagi ugovora). In tudi zoper to odločbo bi lahko vložila zahtevo za sodno varstvo, pa tega očitno ni storila, torej se je strinjala z odločbo, ni je pa plačala. Ne gre za navadno kazen za napačno parkiranje. Če je seveda vse kar so navedli sploh res.
Torej trdiš da Slovenija zapira ljudi zato, ker so vložili ugovor in ne zato, ker so nepravilno parkirali in niso plačali kazni? Je to prekršek, kaznivo dejanje da zaradi tega pristaneš v zaporu?
Khmm, če je tako je pa to huda kršitev človekovih pravic.

Ampak jest vseeno mislim, da ni ugovor tisti, ki je povzročil da pošljejo odločbo, ne vem bi prej rekel da če ne plačaš potem avtomatsko zadevo prevzame prekrškovni organ ali sodišče, ki izda odločbo.

Sem že pisal o dogodku, ko je policaj kaznoval občana zaradi neznatnega prekrška , kar par let prej še kaznivo ni bilo. Občan ni hotel plačat, ker se ni počutil nič krivega sem skoraj 100% da ni vlagal ugovora, in če se ni pritožil je povsem zmotno sklepat, da se je pa z vsem napisanim kar strinjal. No, ko so ga prišli odvest v uklonilni zapor, se je končalo da je policaj mahal s pištolo, občan pa z nožem.
Ne vem kaj točno v mojem odgovoru ti ni jasno. Če ne nečesa ne razumeš potem ne komentirat ker smešiš sebe. NI MOŽNO, da bi dobila uklonilni zapor ker ni plačala plačilnega naloga. A si zdej dojel? A ti narišem? Kaj je v tej moji trditvi tako zelo nerazumljivega?! Ona je uklonilca dobila zato, ker ni plačala kazni določene z odločbo. In če ne strinjaš z odločbo maš možnost vložitve zahteve za sodno varstvo. Ampak če potem sodnik dosodi kazen jo je treba plačat. Sej nihče se ne strinja s svojo kaznijo pa to ne pomeni, da je ni treba plačat.

Kar pa se tiče tega, da če ne pritoži, da to ne pomeni da se strinja - že rimljani so poznali rek: Če nekdo, ko bi mogel in moral govoriti, molči, se zdi kot da povedanemu pritrjuje - nedvomno pa je, da povedanemu ne nasprotuje. Zdej če to zadnje razumeš prav, če ne pa tudi - do prekrškov ti še kaj razložim naprej se mi pa ob tvojem delanju norca pač ne da več.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ne vem kaj točno v mojem odgovoru ti ni jasno. Če ne nečesa ne razumeš potem ne komentirat ker smešiš sebe. NI MOŽNO, da bi dobila uklonilni zapor ker ni plačala plačilnega naloga. A si zdej dojel? A ti narišem? Kaj je v tej moji trditvi tako zelo nerazumljivega?! Ona je uklonilca dobila zato, ker ni plačala kazni določene z odločbo. In če ne strinjaš z odločbo maš možnost vložitve zahteve za sodno varstvo. Ampak če potem sodnik dosodi kazen jo je treba plačat. Sej nihče se ne strinja s svojo kaznijo pa to ne pomeni, da je ni treba plačat.
Ona je dobila uklonilni zapor ker je narobe parkirala in ni plačala kazni . Tu se je debata začela. To je vse, kar je naredila v nasprotju z zakonom.
Ti pa si pa trdil da zaradi napačnega parkiranja (varnostnega pasu) ne more nihče v zapor. Je tako ali ni?

Ja možnosti, kako se izognit zaporu je več, med drugim tudi ta da takoj plačaš ampak ni to zdej predmet najine debate, ki se jezačela ko sem napisal " V zapor greš, če ne plačaš kazni, ki si jo dobil, ker si vozil neprivezan. " ti pa "Spet ena izmed tvojih laži...."

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ona je dobila uklonilni zapor ker je narobe parkirala in ni plačala kazni . Tu se je debata začela. To je vse, kar je naredila v nasprotju z zakonom.
Ti pa si pa trdil da zaradi napačnega parkiranja (varnostnega pasu) ne more nihče v zapor. Je tako ali ni?

Ja možnosti, kako se izognit zaporu je več, med drugim tudi ta da takoj plačaš ampak ni to zdej predmet najine debate, ki se jezačela ko sem napisal " V zapor greš, če ne plačaš kazni, ki si jo dobil, ker si vozil neprivezan. " ti pa "Spet ena izmed tvojih laži...."
Ni plačala kazni DOLOČENE Z ODLOČBO

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Ni plačala kazni DOLOČENE Z ODLOČBO
A govorimo o kazni za nepravilno parkiranje?

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
726
30
28
Apollo ne ti men o bučah, pa da nabijam, na policijski sem se oglasil, ker sem hotel vedeti zakaj hudiča sem dobil za uklonilni zapor. Bom poskeniral papirje, če jih najdem, ker zdaj je pa že nekaj let od tega. Policaj je rekel, da napiše po 150 in več kazni na dan in se je pač zmotil.
bonk.gif
Noben administrator ni opazil nič, dobil nisem nobenega opomina,....

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
APOLLO8:

Če se Policaj zmoti, je zadeva končana, se ti ne zdi? Jaz sem prodajalec, in če se nekaj zmotim, je zadeva za stranko zaključeno, se ti ne zdi?

"Ne se zaj.ebavat z državo in ne boš fasal nobenega uklonilnega zapora. "

KDO JE DRŽAVA? Jao, ko bi se folk malo bolj zavedal svoje moči
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno:

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Če imate že taka navodila, da čim € nabrati....pejte v križišča in kasirajte najlažjih 250€ ever.....

Dnevno vam več kot 3/4 prevozi rdeče....imejte že vse izpolnjeno, samo registrsko vpišete, ime in priimek itd....

€A$Y MON€Y.

Aja, da ne omenim tovornjakarje na AC? Samo tam je premalo €.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
se najhuje je pa, ker 10km/h razlike res ni nekih hujših posledic pri nesreči. eni avti se itak ustavijo iz 60 prej, kot pa eni iz 50...
hysterical-1.gif

A greva probat v praksi? Zmerimo kje se ustavi avto s 50km/h, potem se pa ti postaviš tam, pa zavira avto s 60 km/h.
Da vidimo junaka.

grims-1.gif

pa sta enaka avta? jest govorim o različnih avtih različnega razreda...

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
726
30
28

Nekaj sem našel papirjev, vsega pa (še) ne

@Apollo8, napisal sem v € ker sedaj ni več SIT, da se ne boš tudi na to obesil

Najprej sem dobil položnice, plačal sem preko klika TAKOJ, lahko tudi print screen tega priložim točno te zneske, ki so bili določeni

poloznicem.png

Čez nekaj mesecev pa se je začelo:

uklonilni-zapor.png

Še zdaj mi je žal, da sem doplačal

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.102
16.278
113
jst sm dal podobno zadevo čez... samo da so mi določili uklonilni zapor zato, ker sem ponesreči nakazal denar za globo ter denar za stroške (sodišča) na TRR za stroške in ne razdeljeno... torej so denar dobili ampak na napačen račun, sledilo je obvestilo o uklonilnem zaporu, kar pa sem rešil z obiskom na davčno upravo, policijsko postajo ter z enim prijaznim pisemcem
smile-1.gif

aja, v zapor so me hoteli dat zaradi 40€
aplauz.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
o peezda da se nebo meni isto zgodilo, ker je moja plačevala prek klika in čist možno, da je stroške na enak račun poslala, ker jih je na zadnje plačala...

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.831
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
hysterical-1.gif

Da vidimo junaka.

grims-1.gif

Kaksna bo zavorna pot micke evo pri 60km/h in grande punta pri 50 km/h?

Btw. pri zgornjem vprasanju je odgovor 60km/h, kar pomeni, bo pesec skoraj sigurno dobil hude poskodbe.

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
hysterical-1.gif

Da vidimo junaka.

grims-1.gif

Kaksna bo zavorna pot micke evo pri 60km/h in grande punta pri 50 km/h?

Da ne omenjamo reakcijskega casa, ker eni delajo v avtu vse drugo, kot pa gledajo kaj se dogaja okoli sebe...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik ermej pravi:

Nekaj sem našel papirjev, vsega pa (še) ne

@Apollo8, napisal sem v € ker sedaj ni več SIT, da se ne boš tudi na to obesil

Najprej sem dobil položnice, plačal sem preko klika TAKOJ, lahko tudi print screen tega priložim točno te zneske, ki so bili določeni

poloznicem.png

Čez nekaj mesecev pa se je začelo:

uklonilni-zapor.png

Še zdaj mi je žal, da sem doplačal

Če jaz dobro vidim, gre tuke za pravnomočno odločbo o preršku (tako vsaj piše na samem prdlogu za uklonica), torej za postopek pred prekrškovnim organom (o čemer priča tudi položnica za stroške postopka). In to, kolikor vem (bo Apollo natančneje povedal) ni enako izreku globe na kraju dogodka (torej plačilcu, po domače, pri tem ne dobiš nobene take odločbe, temveč le tisti listek ki ga na mestu prekrška napiše policist, tako je vsaj bilo pol leta nazaj, ko sem jih fasal za nedovoljeno zavijanje). To kar si ti nalepil je postopek pred prekrškovnim organom in za to je ob neplačilu (ali s tem povezanimi napakami) mogoč uklonilni zapor.

Nazadnje urejeno: