Kmal za 10 km/h preveč ob letno plačo

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Ce se ze vse budalastine iz tujine skopira, naj skopirajo se finsko opravljanje izpita. Ker nas "trening gledanja na stevec" to ni.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
sej kopirajo samo tisto kar € nosi.

Če bi uvedli še tale trening bi sami se bi v skledo pljuval...

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
Tkole, ko berem razne teme: samo 10kmh preveč, pa bom ob plačo itd itd .. JA! Če si tup, si tup. In če se nimaš toliko rad, da boš vozil 10kmh počasneje, potem pač plačaj in cel mesec živel od zraka, če ti je toliko do frajerisanja ..

Čudno, da se nihče ne pritoži, da je nekoga zgolj s pipcem porezal in ga ni z mačeto štihnal, pa mora vseeno v zapor ...
Ne pretiravaj.

Vidim da si en takih voznikov, kot nekdo zadnjič pred mano.
Je imel zadaj na avtu veliko nalepko "VOZIM PO PREDPISIH". No, na omejitev 50, je on peljal 75 km/h. Sem še jaz šel globlje v prekršek samo zato, ker me je zanimalo koliko bo šel.
tongue-1.gif

Pa ni panike če mu je malo ušlo, čeprav v naselju pri 50, jaz malokrat grem preko 65, pa še nikoli nisem rekel da vozim po predipsih, ampak kak [censored] to moraš bit, da nalepiš zadaj tako nalepko, potem pa voziš tako.
bonk.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
Čudno, da se nihče ne pritoži, da je nekoga zgolj s pipcem porezal in ga ni z mačeto štihnal, pa mora vseeno v zapor ...
Taki, ki koga s pipcem porežejo dobijo praviloma pogojne kazni.
V zapor greš, če ne plačaš kazni, ki si jo dobil, ker si vozil neprivezan.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Mah, tudi jaz ne vozim po predpisih. No, ne vedno, se jih pa skušam držati.

V prid mi gre to, da rad vozim počasneje in uživam v vožnji... Vsak zase pa ve, da še želi dirkati, da je večja verjetnost, da ga bodo dobili in v kolikor potem jamra, da so mu dali kazen za celoletno plačo, si je pač sam kriv.

Je pa kultura tista, ki jo je treba spremeniti, ne €. Ampak dokler bo folk pač nekulturen in se bo lotil spreminjanja svoje vozniške kulture zgolj in samo na podlagi plačevanja položnic (pa še tega ne) .. pa naj jim bo ..

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.102
16.283
113
a pa ti misliš da kar vsak, ki se pelje 60 na 50 omejitve, dirka/nori/frajari naokoli?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
valjda, saj kaj takega se ti ne more zgodit ponesreči

v bistvu se vsak vsede v avto in reče, I need an adrenaline rush, grem 60 na 50 vozit

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:

v bistvu se vsak vsede v avto in reče, I need an adrenaline rush, grem 60 na 50 vozit

Tisti k grejo pa namest 100 na 120 po obvoznici so pa že kasakderji
grin1.gif

Pa spet bi blo dobr spomnt na siol-ov članek kjer je trezna baba mela slabše reflekse od dedca k je spil litr vina.

Tako da enim bi pr vsesplošni omejitvi na 30 km/h za popolnoma vse ceste vseeno kljub vsemu uspelo pizdarijo nardit na cesti.

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.321
7.349
113
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik kripo pravi:

Spet ena izmed tvojih laži. Že večkrat sem ti napisal, da je uklonilni zapor možno izreči le če ne plačaš kazni ki ti jo naloži sodišče (oddelek za prekrške) ali prekrškovni organ z ODLOČBO. Za neprivezanost pa dobiš plačilni nalog. Edino če si mladoleten te obravnava sodišče, vendar guess what - mladoletnikom uklonilnega zapora ni možno izreči. Edini način, da bi prišel do njega je, da bi ti podal zahtevo za sodno vartvo, ki bi šla skozi preizkus nato pa bi te sodišče spoznalo za krivega in te kaznovalo s 40 EUR, ki jih ti ne bi plačal. Ampak to ne spremeni dejstva, da je tvoja trditev čisto zavajanje in laž.

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
In kaj če plačilnega naloga ne plačam? Sodišče tu ne poseže vmes? Saj je za vsak prekršek predvidena kazen, ki ti jo policisti izrečejo na licu mesta (torej je to plačilni nalog) + dodatek ki ga pokasiraš po obisku sodnika ali sodišča...
smirk-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.321
7.349
113
Ne. Če ti ne plačaš plačilnega naloga, za tvoj dolg poskrbi DURS. Se ti vsede na plačo, ti opravi rubež... Če pa te kaznuje sodnik oz. prekrškovni organ z odločbo, dobiš prvo uklonilni zapor do 30 dni, nato pa če še vedno ne plačaš zadevo prevzame DURS in proba izterjat enako kot pri plačilnem nalogu.

Moreš ločit kdaj te policist kaznuje s plačilnim nalogom in kdaj ne. če te ne, potem piše ali ugotovitev prekrška in te z odločbo kaznuje prekrškovni organ na postaji (običajno pomočnik komandirja, komandir ali policist z opravljenim izpitom za prekrškovnega) ali pa napiše obdolžilni predlog na krajevno pristojno okrajno sodišče, kjer te nato v roke dobi sodnik.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik kripo pravi:

Spet ena izmed tvojih laži. Že večkrat sem ti napisal, da je uklonilni zapor možno izreči le če ne plačaš kazni ki ti jo naloži sodišče (oddelek za prekrške) ali prekrškovni organ z ODLOČBO. Za neprivezanost pa dobiš plačilni nalog. Edino če si mladoleten te obravnava sodišče, vendar guess what - mladoletnikom uklonilnega zapora ni možno izreči. Edini način, da bi prišel do njega je, da bi ti podal zahtevo za sodno vartvo, ki bi šla skozi preizkus nato pa bi te sodišče spoznalo za krivega in te kaznovalo s 40 EUR, ki jih ti ne bi plačal. Ampak to ne spremeni dejstva, da je tvoja trditev čisto zavajanje in laž.
TU si preberi, pa pokomentiraj kdo laže. v tiskani izdaji pa maš še bolj obširno in podrobno.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Citat:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik kripo pravi:

TU si preberi, pa pokomentiraj kdo laže.

Tule piše
Citat:
Marta pozabi na dogodek, se odpravi na morje, medtem že pride odločba o prekršku in prva grožnja z uklonilnim zaporom
se pravi tako, kot je napisal Apollo8

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.321
7.349
113
Saj sem že pokomentiral.

Lej še zakonska podlaga ZP-1 19/2:

Uklonilni zapor se ne sme določiti, če je bil za prekršek izdan plačilni nalog ali če je bila globa izrečena mladoletnemu storilcu prekrška. Uklonilni zapor se ne sme določiti pred pravnomočnostjo sodbe oziroma odločbe o prekršku.

In tam lepo piše da je bila kaznovana z odločbo. Zakaj, ne vem. Ne bi pa se čudil, da je babnica dala ugovor, prekrškovni je z odločbo potrdil prvotno kazen ona pa je ni plačala. Vsekakor ni uklonilec kar tako za napačno parkiranje.

Je pa stvar za moje pojme logična - država ti da možnost ugovora oz. zahteve za sodno varstvo. Ampak ko jo izkoristiš, maš da se držiš odločenega oz. dosojenega. In če ne misliš upoštevat te sodišče da v zapor. pa kje misliš da živiš? V pravljici? Ne se zaj.ebavat z državo in ne boš fasal nobenega uklonilnega zapora.

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
TU si preberi, pa pokomentiraj kdo laže. v tiskani izdaji pa maš še bolj obširno in podrobno.

[/QUOTE]

Bučeeeeeeee.........

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
In tam lepo piše da je bila kaznovana z odločbo. Zakaj, ne vem. Ne bi pa se čudil, da je babnica dala ugovor, prekrškovni je z odločbo potrdil prvotno kazen ona pa je ni plačala. Vsekakor ni uklonilec kar tako za napačno parkiranje.
Kakorkoli, babnica je dobila uklonilni zapor zaradi napačnega parkiranja in neplačane kazni. In lahko bi ga na isti način tudi zaradi pasu. Ti pa praviš da to ni možno. članek tebe postavlja na laž, seveda če mu gre verjeti.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
Tkole, ko berem razne teme: samo 10kmh preveč, pa bom ob plačo itd itd .. JA! Če si tup, si tup. In če se nimaš toliko rad, da boš vozil 10kmh počasneje, potem pač plačaj in cel mesec živel od zraka, če ti je toliko do frajerisanja ..

Ne pretiravaj.

Vidim da si en takih voznikov, kot nekdo zadnjič pred mano.
Je imel zadaj na avtu veliko nalepko "VOZIM PO PREDPISIH". No, na omejitev 50, je on peljal 75 km/h. Sem še jaz šel globlje v prekršek samo zato, ker me je zanimalo koliko bo šel.
tongue-1.gif

Pa ni panike če mu je malo ušlo, čeprav v naselju pri 50, jaz malokrat grem preko 65, pa še nikoli nisem rekel da vozim po predipsih, ampak kak [censored] to moraš bit, da nalepiš zadaj tako nalepko, potem pa voziš tako.
bonk.gif
Mogoče avto ukradel.
hysterical-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.321
7.349
113
Citat:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Kakorkoli, babnica je dobila uklonilni zapor zaradi napačnega parkiranja in neplačane kazni. In lahko bi ga na isti način tudi zaradi pasu. Ti pa praviš da to ni možno. članek tebe postavlja na laž, seveda če mu gre verjeti.

Ne, ne zaradi napačnega parkiranja in neplačane kazni. Med napačnim parkiranjem in neplačano kaznijo je še nek dogodek ki je ocitno zamolcan, je pa privedel do tega da je bila izdana odločba prekrškovnega organa (verjetno na podlagi ugovora). In tudi zoper to odločbo bi lahko vložila zahtevo za sodno varstvo, pa tega očitno ni storila, torej se je strinjala z odločbo, ni je pa plačala. Ne gre za navadno kazen za napačno parkiranje. Če je seveda vse kar so navedli sploh res.

je pa stvar taka - če ti sodnik dosodi 1000 EUR kazni, ti pa plačaš 999 EUR, te za tisti 1 EUR komot pošlje v uklonilca. Ni racionalno se pa dogaja.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

se najhuje je pa, ker 10km/h razlike res ni nekih hujših posledic pri nesreči. eni avti se itak ustavijo iz 60 prej, kot pa eni iz 50...

To pa niti slučajno ni res. Lahko je v nekem trenutku razlika veliko več kot 10km/h.