Klasika: Kateri film ste gledali?

Mbonbon

Pripravnik
2. okt 2007
129
0
16
nazadnje sem gledala Hitchcockov The Paradine case. Hud star film v katermu Gregory Peck je hudo seksi
smile-1.gif
)

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Pravkar, no, kakšno uro nazaj prifrčal iz Koloseja, kjer sem si kooončno enkrat ogledal film, ki je bil popolnoma v skladu z vsemi mojimi pričakovanji.
bonk.gif
TOTALLY OVERRATED MOVIE, INDEED!

The Dark Knight[/COLOR] - ocena: 6/10

Samo nekaj ključnih besed in asociacij v zvezi s filmom (in order of appearance
wink-1.gif
):

- (pre)velika koncentracija igralcev težkokategornikov, od tega dva prestižnika;
rolleyes-1.gif

- bil je še en, temni "prestižnik", ki je poskušal biti Johnny Depp (čeprav se je največ in edini sploh naprezal izmed vseh)
tongue-1.gif
(May he rest in peace!);
- na mnogo trenutkov sem pogrešal še enega težkokategornika, Daniela Craiga namreč;
cry12bpy.gif

- film je bil resnično "presežek" - časovni (zlasti v zadnji tretjini, ki bi jo lahko mirno izrezali);
crazy1.gif

- vse bolj imam občutek, da si Nestor Carbonel vendarle ne riše črne obrobe na vekah.
confused-1.gif

To bi bilo to glede tega z moje strani.
grin1.gif

V bistvu - ja, če kdo še ni dojel, od kod in zakaj tako visoka ocena za ta film npr. na IMDB, naj mu namignem le odgovor na drugo vprašanje.
17758-icon_confused.gif
...

Me je pa veselilo, da sem na blagajni tokrat dobil za eno kupljeno karto kar 5 nalepk Kolosejeve zabavomanije.
cool-1.gif

Za konec še nauk: Izogibajte se filmov v katerih nastopajo več kot 4.5 (z besedo: štirje in pol) holivudski zvezdniki! (Bo dolgoročno bolje za njih in za vas/nas.)

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Hehe, ampak v tem primeru kvečjemu za prvi del iz leta 1978. Ta je bil še tak, tr00, res iskreno romantičen.
smile-1.gif

No, glede zadnjega Batmana mogoče še ena pripomba. S tem filmom so se praktično skoraj čisto izgubile njegove stripovske korenine ... Zame osebno bo kdo Sin City s tega vidika težko še kdaj presegel. Joker je s Heathom Ledgerjem sicer dobil neko novo in v bistvu celo pozitivno (!) dimenzijo, sploh zato, ker me je vzpodbudil k premišljevanju o teoriji kaosa, že dolgo preden je prišla na vrsto scena, kjer sam začne govoriti o kaosu.
grims-1.gif
Pri omenjenem liku me je motilo le to, kar sem namignil že zgoraj, da se ga je lotil preveč Deppovsko. Imel sem občutek, kot da je kopiral celo nekatere njegove grimase in tike.

Nazadnje urejeno:

Freak

Pripravnik
19. sep 2007
522
0
16
Se popolnoma strinjam s tvojo oceno za Batmana oz Dark knight-a. Zelo razocaran,glede na to kake ocene ima na imdb-ju.

btw - ce dobis S2000 in ti je premajhna,se zrtvujem in trpim en mesec namesto tebe
grin1.gif

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
po dolgem času sem spet gledala film in to v kinu
The dark knight 8/10

Film se mi je proti koncu začel vleči in mi je postalo malo dolgčas. Ima pa, po mojem mnenju na IMDbju visoko oceno zarad smrti Ledger, drugač ne vem če bi imel tak rating.

p.s.
scena s svinčniki je huda
hysterical-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
' Kad porastem biču Kenguru'

tipičen srbski film...vreden ogleda - za sprostitev
smile-1.gif

Dante

Pripravnik
3. sep 2007
544
0
16
Killing John Lennon - film o Marku Chapmannu, , malo preveč razvlečen, drugače pa dobra študija psiho killerja 8/10

Ordinary People film o družinskih odnosih, malo me je spominjal na Dobri Will Hunting, dobra igra-9/10

The other Bolyen girl-zagotovo eden najboljših filmov leta, oskarji bodo padali-10/10