Klasika: Kateri film ste gledali?

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Frontiere(s) - za zvrst kot grozljivko je hudo ogabno in dobr narjeno (zgodba o brutalnem klanu, ki živi po načelih nacizma), sam kot film je pa waaay too much brutaln, jst nism mogla gledat, prov napsihiral in šokiral me je...res čisto mesarjenje, brutalno mučenje, razčlovečenje človeka, itn. Priporočam sam tistim, ki imate res dobre želodce.

P.S. I love you - 10/10 (po dolgem času spet ena zelo simpatična romantična zadeva, ki ni čisto klišejska...poleg tega Gerard Butler odlično odigra živahnega irca). Vredno ogleda, punce.
zmaga.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
The Other Boleyn Girl - 10/10. Nimam kaj očitat. Zgodovina ni bila preveč spremenjena, je seveda holivudsko obarvano vse skupaj, ampak če bi posneli točno tako, kot je bilo, bi to bil dokumentarec, zanimiv peščici, ne pa celovečerec za krajšanje časa. Navsezadnje je film posnet po istoimenski knjigi in ne nujno po zgodovinskih dejstvih. Natalie Portman in Scarlet Johansson sta vlogo opravili z odliko, ostali pa so tako bili bolj na stranskem tiru.

Minus samo našim kinematografom, saj je film prišel pozno (pa še to samo v Kolosej), 10.6. pride že DVD ven
tongue-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik pikapoka pravi:
P.S. I love you - 10/10 (po dolgem času spet ena zelo simpatična romantična zadeva, ki ni čisto klišejska...poleg tega Gerard Butler odlično odigra živahnega irca). Vredno ogleda, punce.
zmaga.gif

Odličen film, če zdržiš prvih 15-20 min. Staršem sem posnel film in mi rečeta naslednji dan: ''kaj hudiča si nama to dal, midva sva izklopila po 15 min''. No pa sem jima rekel, naj še malo potrpita in sta bila oba navdušena.

Jaz bi sicer dal oceno 7/10, zgodba je izvirna, je pa film malce razvlečen.

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Mene niti ni preveč navdušil. Mi je prvi del bistveno boljši kot ta. Predvsem prizori bojevanja se zelo vlečejo. Verjetno bojo tisti, ki jim je to bolj všeč, dali višjo oceno filmu.

Soča pa vseeno dodaja lepe prizore k filmu.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Monty Python and the Holy Grail - 10/10; ob nekaterih prizorih sem umrl od smeha
smile-1.gif

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Citat:
Uporabnik pikapoka pravi:

zmaga.gif

Se strinjam z oceno. Res dober film, v enem trenutku se lahko zjočeš, v drugem pa nasmejiš do solz. Ravno tako pa gre pohvala glavnima igralcema, Butler in Swankova sta odlično odigrala vsak svoj del.
smile-1.gif

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
39
učer gledu the mist, dons pa carlos mencia: not for the easily offended in criminals gone wild

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Street Kings - 8/10 (solidna akcijska kriminalka o skorumpiranih policajih, na momente mogoče malo preveč predvidljiva...pa po dolgem času spet Keanu Reeves na velikem platnu
tongue-1.gif
)

An American Crime - 8/10 (mene je kar malo pretresel film...kako se ena družina pod vplivom napsihirane mame znese nad neškodljivo in nemočno najstnico)

Elizabeth the golden age - 7/10 (mogoče sem pričakovala bolj globjo zgodbo, malo več "zgodovine", je bilo pa bolj na bazi čustev kraljice...ne vem, preozko vzet kontekst)

Marie Antoinette - 8/10 (Kirsten Dunst se je odlično vživela v vlogo živahne Antoinette, razočaranje nad francoskim dvorom in spolno zavrtim možem Louis XVI, hrepenenju po ljubezni, preprostem življenju...luškan film)

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
39
si me spomnila da sm zadnjič gledu film street kings. sami dobri igralci so not. še Dr. House igra
hysterical-1.gif
dam mu 9/10

zdele sm pa še pogledu risanko meet the robinsons
hysterical-1.gif

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
V soboto popoldan sem izjemoma gledal film na HRT2 - Patton[/COLOR] iz leta 1970, o mojem soimenjaku, ki ga je igral prav tako moj soimenjak.
grin1.gif

Celoten film me je skrajno pozitivno presenetil, zlasti ob dejstvu, da gre za ameriški film z vojaško tematiko (iz določenega obdobja in o določenem obdobju). Pred časom sem namreč, po veliko letih, morda celo na istem kanalu, slučajno ujel film Dirty Dozen[/COLOR], ki sem ga, tega in večino ostalih iz "serije" umazanih 12, 13 itd., ki so bili posneti nekje v enakem obdobju, kot mulc gotovo gledal vsaj enkrat, vedno z velikim pričakovanjem in navdušenjem. No, zadnjič pa sem se spraševal in čudil - kakšno neizmerno sranje je bil navedeni film.
crazy1.gif

Ah ja, ocena - seveda 10/10!
smile-1.gif
(Zelo lep način za učenje bližnje zgodovine!)

Nazadnje urejeno:

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.768
113
Jst bi pa mel eno vprasanje. A kdo ve kako je naslov enega filma o vinu oz. vinih in pridelovanju. Je kot neke vrste dokumentarec, govori pa o ameriki, franciji, italiji... Pa o nekih kritikih... Zadnjic sm ga delcek ulovil na HTV, pa na sporedu bi moralo bit cisto nekaj drugega. Pa tudi slo je ze bil. A bi kdo vedel?

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
What Love Is (2007)
Neocenjen, ker ga nisem pogledala do konca. Polovico filma samo govorijo in govorijo, dogaja se pa nič konkretnega. Tudi Cuba Gooding Jr. ne pripomoro nič k boljši gledljivosti filma. Manj dialoga in več dogajanja!

Suburban Girl (2007) - 6/10
Sometimes the ending is only the beginning.
Sarah Michelle Gellar in Alec Baldwin v povprečni romantično-komični drami.

What Happens in Vegas... (2008) - 6,5/10
Predvidljiv, pocukran konec.