The Green Mile[/COLOR], ocena: 9/10 (vsaj)
Videno včeraj na POP TV. Po dobrih sedmih letih sem se končno odločil za ogled tega filma. Ko je bil aktualen, se namreč za to namenoma nisem odločil, kljub vsem nominacijam, ki jih je takrat dobil, nagradam, ki jih je osvojil, in igralcem, ki v njem nastopajo. Ne vem, kaj je bil točno že razlog, verjetno velika konkurenca (drugih filmov) okoli leta 2000. V glavnem, opažam, da zadnje čase ob sobotah POP vrti prav odlične filme, mislim tiste, ki so žal (ali še bolje tako) na sporedu zadnji, ampak si jih ponavadi ogledam, pa čeprav sem kakšnega že videl (pred daljnimi leti). Tak je bil npr. tudi
Legends Of The Fall[/COLOR] prejšnjo soboto, ki je, čeprav ga nisem omenjal, eden izmed mojih najljubših filmov sploh (v celovitem pogledu), in mu dam vsaj enako oceno, čeprav je ta celo osvojil enega oskarja. Tudi v tem je odlično ujeta igralska ekipa.
Zelena milja je precej dolg, tri ure niso mačji kašelj (in
predigra traja kar lep čas), tudi Jesenske pripovedi ni ravno med krajšimi. Dober film je resnično kot dobra knjiga - moraš ga gledati do konca in to v čimkrajšem možnem času