Klasika: Katere filme ste gledali? III

musicfreak

Pripravnik
26. apr 2012
677
0
16
Spet se pretirava pri tem Djangotu. Saj je super film, kot vse skoraj od Tarantina, ampak vseeno ni noben presežek in za kaj več kot 8-8.5. Folk spet misli, da je IN če reče kako je to izreden film, ker je nekaj o čemer se trenutno govori na sceni.

Je pa to verjetno eden redkih filmov od njega, kjer ni mogel svojega footfetisha izživet :D

Danes ob 20 na rtv slo 1 dobra drama: http://www.imdb.com/title/tt0865297/

disc

Guru
4. feb 2011
2.432
549
113
Se strinjam z oceno in ugotovitvami
smile-1.gif

decva

Pripravnik
5. sep 2007
462
0
16
po mojem mnenju pa je en boljših filmov letos- odličen scenarij, dobra igra, odlična kamera, hecna izbira glasbe...
kaj vas pa konkretno moti?

musicfreak

Pripravnik
26. apr 2012
677
0
16
Saj ne da je slab, ampak ni pa presežek s tistega nekaj ekstra, kot ostali njegovi filmi do zdaj. Film ne nudi nič, kar še ni bilo videnega v filmih do zdaj, tudi zgodba ni sama po sebi spektakularna. Christoph Waltz pa res zmaga.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Movie 43 - 4/10 do 9/10: Nimam pojma kak ocenit, film je sestavljen iz posameznih skečev, eni so odlični, drugi so zanič... Vse skupaj izgleda kot kak Benny Hill.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Pogledal Djangota...ne vem zakaj mu večina daje ocene 9+...jaz bi mu dal 8. Osebno mi je bil boljši Les Miserables
smile-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ma saj je bilo pri vsakem filmu do zdaj tak. Ko prvi upa napisat drugače kot ostali, pa potem takoj 5 userjev v en glas: res je, film je bil zanič / odličen
hysterical-1.gif

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Tarantinov Django..soliden...tarantino style pač.

Ampak originalni Django od Corbuccija mi je boljši.

Nazadnje urejeno:

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Django gore, django dole..
uf-1.gif

Pravkar pogledal starejši film, Good Will Hunting, ena boljših dram zagotovo. Edino na koncu bi lahko za nežnejše duše vključili še kak romantičen prizorček
smile-1.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Se strinjam s tabo @sdpa, glede Good Will Hunting! Tudi meni je bil super film in res bi na koncu lahko še dodali par minut, da vidimo kaj se zgodi na koncu, ampak potem ne bi bilo tako dobro.
tongue-1.gif

Osebno mi je dobra tudi drama "Crash" iz leta 2004, če se ne motim.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Django, se strinjam. Dobra igra, dobri dialogi, ok zgodba, sicer pa nič posebnega. Tega, da je pa vsaka najstnica nad njim očarana, pa ne razumem ravno. 8/10

Nazadnje urejeno:

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Mladini, ki je navajena na raznorazne računalniške streljačine je že mogoče všeč. Da kri špricne, kot bi ustrelil v 5 litrsko polivinalsto vrečko rdeče barve.
bonk.gif

Spet sem nasedel na vaše 9+ ocene.
bonk.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Ma ne. To ni mišljeno kot realistično ampak take fore ima Tarantino. Z pretiravanjem na staro B produkcijo.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.365
2.739
113
Django sicer se caka na ogled, ampak jaz zastopim to navdusenje. Tudi Sund je bil meni, ko sem ga gledal cista 10ka, pa ni vec. Zadnjic sem gledal ponovno The blind side, ki mi je bil prvic top film, sedaj je pa samo se v redu true story drama. Medtom ko, kot je bilo omenjeno je Good Will Hounting ostal top.

musicfreak

Pripravnik
26. apr 2012
677
0
16
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Mladini, ki je navajena na raznorazne računalniške streljačine je že mogoče všeč. Da kri špricne, kot bi ustrelil v 5 litrsko polivinalsto vrečko rdeče barve.
bonk.gif

ti bi raje tole?
grin1.gif

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Ma ne. To ni mišljeno kot realistično ampak take fore ima Tarantino. Z pretiravanjem na staro B produkcijo.

Točno tak, da štekaš Tarantina, je treba malo poznat zgodovino B produkcije. Skoraj vsak njegov film je prepotencirana podverzija B produkcije. Django je glorija špaget vesternom.

Nazadnje urejeno:

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Sej streljanja in krvi ni tako zelo veliko. Veliko je predvsem "bla, bla, bla", ampak so k sreči dialogi zelo dobri. Malo čudno je to, da v nekaterih odsekih kri prav šprica (zadnji Djangov boj, tisto ko se skriva za trupli, lol), nekje pa truplo še trzne ne, ko ga ustreli v glavo (Schultz šerifa na začetku). Vidi se, da je hotel narediti old school film v stilu spagheti westernov in da gre za tipične hollywood klišeje. Veliko stvari je nelogičnih, sploh tisti odnos s črnci, ampak to je Tarantino, ane, v njegovem filmu je tudi Hitler umrl.
smile-1.gif
Bi pa lahko bila kamera malo boljša, recimo tam, ko Schultz in Django potujeta, je vse snemano preblizu, premalo natančno (čeprav da Tarantino veliko na detajle), ne vidi se lepe pokrajine, ogromnih pašnikov, ogromnih čred jelenov, skratka deluje preveč nahitro in moderno posneto. Film je pač fantasy, v tem pogledu je zanimiv, zgodba je kul, dialogi so kul, ampak po moje obstoja cela vrsta boljših filmov. Lepo pa, da se še kdo danes spravi snemat westerne.

Ampak ne vem, kaj vidi množica v njemu. Sploh najstnice. Kdor ni ravno filmofil, se bo ob tem filmu dolgočasil, ker mu bo hitro nelogičen in zato neumen.