Baywatch (2017) - 8/10
Zelo rad imam parodije. Gre za film, ki se večini avdience zdi slab, sam ga pa gledam na drugačen način, in s tem mislim, da pravilen. Tako Dwayne Johnson (The Rock) kot mali Effron sta dokazala, da se odlično izkažeta v komedijah. Film je treba gledati tako, da je kljub resnosti dogajanja vse ena sama komedija in parodija, vendar pa ne norčevanje. Sam sem dnevno gledal Baywatch več let, pač toliko kot so Obalno stražo predvajali na POP-u (oz. Kanalu A) in priznam, da mi je tale film lepo pričaral spomin na to serijo. Superiornost Mitcha Buchanana, ki je dosegla skoraj status Chucka Norrisa, njegova draga Steph, noro huda C.J., ki je izstrelila v oblake Pamelo Anderson. Simpatično poudarjajo tudi samo pomembnost Baywatcha, ki je na tovrstnih plažah esencialna. Mitch z ekipo ne le skrbi za varnost na plaži, temveč je tudi vedno korak pred policijo in rešuje razne kriminalne primere. Poudarjena je izjemna lepota igralcev, nekaj je romance, iz originalne serije je povzetih nekaj zelo dobrih kadrov, sama zgodba pa, če jo človek dojema kot komedijo, prinese veliko smeha. Effron je simpatičen poba, veseli me zanj, da ni zapadel v svet drog. Ob njemu pa The Rock kot poglavitna ikona obalne straže, brez katere bi imelo mesto resne probleme.
Žal je vključenih nekaj novodobnih, že prežvečenih in patetičnih Hollywood scen, ki naj bi bile smešne, nasploh pa film prinese kar nekaj smeha.
Kdor je pregledal veliko Obalne straže - mu ne bo žal. Samo naj gleda film kot komedijo, parodijo, ne pa norčevanje.