Klasika: Katere filme ste gledali? III

mr_

Guru
20. sep 2007
9.413
2.764
113
Whiplash - 7
Birdman - ni mi sedel in sploh ga nisem gledal do konca, ni bil pravi dan, mogoce nekoc

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz ga več kot 15 min nisem zdržal, nisem vedel kaj sploh gledam
crazy1.gif

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.117
7.684
113
Whiplash 5/10
Ti ameriški filmi so vsi po istem kopitu. Dril, dril, dril... Ščiješ kri in na koncu uspeš. Vmes te pa kakšen psiho jebee v glavo. Vsi limate super duper ocene, a v resnici ni nič posebnega. Še en ameriški bullshit. Moje mnenje.

DOHC

Majstr
4. sep 2007
1.955
405
83
Birdman, je posnet fenomenalno, čeprov sm umes dubu feeling k d gledam dokumentarc. Igra Keatona, je super, od Nortona še boljša, Emma stone mi ni pasala niti v en kadr. Scenarij je tut uredu, čeprov se vid kako je hotu Iñárritu (prevečkrat) pokazat/povedat njegovo frustracijo s kritiki in njihovim vplivom. Igra in scenarij sta uredu, directing je pa fenomenaln. Definitivno a must see movie,

IMHO

DOHC

Majstr
4. sep 2007
1.955
405
83
American sniper - 6/10 Ker propagandn film. đizs
bonk.gif
Edino kar lohk pohvalm je editing.
Cooper k da umes filma pozab da je njegov lik iz texasa. Pa, a je blo res treba 4x nam povedat/poudart da je Sirijski sniper bil na olimpijskih? A so slučajn Američani kko medaljo zgubil na olimpijskih pa jim gre u nos? Film pa mešanca Hurt Locker in pa Enemy at the gates, čeprov je based po knjigi od tega sniperja, ki pa če ga mal raziščete ugotovite da ni bil čist pr seb, nemorš pa zanikat da je bil dobr sniper in si ni zaslužu tko umret. <-----

Film je za pogledat, obenem pa je dokaza da je Holiwood u kurcu, da so taki filmi nominirani za oscarja.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.413
2.764
113
Kill the messenger - 7 zgodba o novinarju, ki je razkril Ciino podpiranje kontrasov v nikaragvi z kokainskim denarjem

mistique

Guru
16. jun 2009
14.031
1.837
113
Emona / Carnium
The imitation game - 8/10
Dobra igra, zanimiva tematika. Če malce pretiravam, so pomen poljakov pri razbijanju šifrirnega ključa tako zelo zreducirali, da je videti, kot bi bili poljaki dostavna služba, ki je Enigmo našla v obcestnem jarku
smile-1.gif

decva

Pripravnik
5. sep 2007
462
0
16
Citat:
Uporabnik DOHC pravi:
Birdman, je posnet fenomenalno, čeprov sm umes dubu feeling k d gledam dokumentarc. Igra Keatona, je super, od Nortona še boljša, Emma stone mi ni pasala niti v en kadr. Scenarij je tut uredu, čeprov se vid kako je hotu Iñárritu (prevečkrat) pokazat/povedat njegovo frustracijo s kritiki in njihovim vplivom. Igra in scenarij sta uredu, directing je pa fenomenaln. Definitivno a must see movie,

IMHO
se v celoti strinjam, samo konec mi je bil mal mim

Whiplash- 8/10 boljš kot Birdman, dobra igra in zaslužen oskar

Grand budanpest hotel 8/10 dober v vseh pogledih

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Fury (http://www.imdb.com/title/tt2713180/) - 8/10
The Equalizer (http://www.imdb.com/title/tt0455944/) - 8/10

mistique

Guru
16. jun 2009
14.031
1.837
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik decva pravi:
Citat:
Uporabnik DOHC pravi:

IMHO
se v celoti strinjam, samo konec mi je bil mal mim

+1. In poudarjam, da mi je Norton res top igralec.
zmaga.gif

Birdman - 9/10

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
12 angry men - 11/10
tongue-1.gif
6. mesto na IMDB mu po mojem mnenju dela krivico, jaz bi ga prestavil še par mest višje. V bistvu sploh ne vem,kaj bi lahko pri tem filmu naredili bolje, super igra, dialogi, tempo, zgodba, režija, kamera, ni da ni.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.244
7.044
113
Zakaj je boter pred njim, meni tudi ni jasno, razumem pa zakaj je shawshank, batmana pa verjetno ni treba komentirat
wink-1.gif

kaps

Pripravnik
11. jul 2013
92
0
6
če smo že pri top filmih včeraj sm z mojo pogledal good, bad, ugly...ona prvič gledala in ji je bil všeč
meni pa je to res eden najboljših filmov 10/10

musicfreak

Pripravnik
26. apr 2012
677
0
16
Citat:
Uporabnik SpaceMonkey pravi:
12 angry men - 11/10
tongue-1.gif
6. mesto na IMDB mu po mojem mnenju dela krivico, jaz bi ga prestavil še par mest višje. V bistvu sploh ne vem,kaj bi lahko pri tem filmu naredili bolje, super igra, dialogi, tempo, zgodba, režija, kamera, ni da ni.

poglej še Lifeboat http://www.imdb.com/title/tt0037017/... ni na istem nivoju, je pa zelo podobno.

Drugače pa ja, 12 Angry Men je fenomenalen, čist na nivoju za mene najboljšega Schindler's List.

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
O super, hvala za predlog !
nahrung002.gif
že napol pogledal in je isto super ter Kind Hearts and Coronets (1949). Včasih nisem bil ravno navdušen nad ČB filmi sedaj počasi popravljam to napako in spoznavam koliko odličnih zadev sem zamujal.

Nazadnje urejeno: