Klasika: Katere filme ste gledali? III

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.095
1.271
113
42
Predestination je brezveze. Edin Ethan ga drži zskupaj z odlično igro.

pa še moj pogled na time travel. Time travel v preteklost pač ni možen.

bugmenot3

Pripravnik
21. mar 2014
862
-3
16
Tako kot Božiček ni resničen, tudi predestinacija ni resnična. Matematika pa dokazuje, da je potovanje v katerokoli smer časa možno. Einstein je namreč ugotovil, da preteklost, sedanjost in prihodnost obstajajo hkrati kot četrta dimenzija časprostora.

Oglej si Back to the Future trilogijo, ki jo dejansko podpira kredibilna znanost.

Nazadnje urejeno:

bugmenot3

Pripravnik
21. mar 2014
862
-3
16
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
A veš kok stvari kao podpira znanost pa so samo miti.
Prav, bomo z nestrpnostjo počakali na tvoja znanstvena odkritja, Doktor Alterjevec.

Nazadnje urejeno:

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.095
1.271
113
42
Zakaj? Vsak ima pravico do svoje teorije. Sicer tema za kako drugo temo ampak evo moje teorije. Potovanje nazaj ni možno ker: vesolje v katerem živimo mi je samo eno. Če bi kdo hodil nazaj bi verjetno do tega že prišlo. In če je do tega prišlo je verjetno ta oseba vedela tehnologijo in bi se lahko igrala z našim svetom kakor bi se želela. Poznamo kakšna je človeška rasa... Torej... Jaz mislim da dejansko tudi v prihodnost ne deluje. Recmo da lahko presezes svetlobno hitrost z neko.ladjo ok bi lahko rekel da si šel.v prihodnost ampak jaz.mislim da človek nikoli nebo dosegel svetlobne hitrosti. Tako kot teleportacija. Človek se nikoli nebo teleportiral in preživel.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.033
1.839
113
Emona / Carnium
Atomski zdesna - 8/10
Če odštejem, da je Dragojeviæ neke zadeve pobral iz filma Lepa sela lepo gore, nekaj igralcev iz filma Parada, precej starih for (štosi, potem ta uravnotežena zastopanost karakterjev iz ex-yu republik), ki zato nimajo pravega efekta in določene scene pretiravanja (penis med scanjem, kri, bruhanje,...), bi rekel, da sta pristop in ideja zelo zanimiva ampak nekako...površno izpeljano... Igra je dobra, Todoroviæ je itak mudel. Tudi Ðuro mu dobro parira (govor o vojski, štos o otrocih iz Afrike,...). Slaba osmica.

Predestination - 8/10
Dober ZF. Takšne ZF filme, z malo bleščeče tehnologije, imam rad. Všeč mi je bil klepet v baru (why can't love be a purpose?).

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Hobbit 3: 1/10 - katastrofalna igra, katastrofalna grafika oz. CGI (kot da bi neko igrico gledal), katastrofalna zgodba, pretiravanja več kot v vseh Mission Impossible skupaj... Stran vržen denar.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
The Interview 6/10

Klasična komedija. Nobenih presežkov. Lahkotno gledanje brez razmišljanja.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.033
1.839
113
Emona / Carnium
Her - 8/10
Zgodbo sem gledal večplastno. Tehnološko, družbeno in tudi patološko. Med tem, ko sem razmišljal, kaj bo po posodabljanju ali kakšnih "bad sektorjih"
smile-1.gif
, sem se spraševal, kaj je narobe s tem modelom. Kje mu je zmanjkalo. V kontekstu zgodbe, sem razmišljal o "nišnem" poklicu prihodnosti. Potem sem ugotovil, da je to že (nišni) poklic sedanjega časa. Družba gre v smeri zgodbe iz filma. Vsaj mlajše generacije kažejo takšna nagnjenja. Ker sem zadnje čase precej razmišljal o AI rešitvah, me je prešinilo, kako zelo dober mora biti sistem z AI, da nas ljudi ne pof*ka na hard ampak, da nam resnično pomaga.
Če bi nekako odmislil vse nenavadne elemente zgodbe, bi lahko rekel, da je sama ljubezenska zgodba kar lepa. Na nek način
grin1.gif

musicfreak

Pripravnik
26. apr 2012
677
0
16
Meni pa je The Interview super komedija :D Ena redkih v zadnjem letu ob keri sem se nasmejal večkrat. Sploh prva ura. Seth Rogen redko razočara.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Autómata (2014)

Od terminatorja smo prišli do tukaj, ene 7 dam.

luknjac

Pripravnik
21. feb 2008
374
13
18
Predestination 8/10
Hobbit 8,5/10, nazadnje gledal 3D v kino pred parimi leti. Bil prijetno presenečen nad kakovostjo današnjih 3D efektov.
Razredni sovražnik 10/10 obvezni film za vsakega srednješolca, starše in profesorje!

sid911

Pripravnik
23. dec 2014
42
1
8
Once Upon a Time in the West 9/10
Leto dni po tem, ko sem si ogledal "Dolarje" sem si uspel pogledat tudi tega in moram rečt, da mi je deloval bolj dovršen od omenjenih treh. Edino epski in napet zaključni "dvoboj" sem pogrešal - morda pa niti ne. Moram še prespati
smile-1.gif