Klasika: Katere filme ste gledali? III

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Dawn of the planet of the apes - 10/10, vse točno tako kot mora biti, res všečen film in top zadeva v svojem žanru (SF)
zmaga.gif

Kaj je treba gledat preden tole gledaš?

Planet of the Apes (2001)
"Rise of the Planet of the Apes" (2011)

Une iz 70-ih se spomnem... kaj tole so remaki?

Dante

Pripravnik
3. sep 2007
544
0
16
moj izbor za ljubitelje evropskih filmov :

Miss Violence -grška drama o nasilju v družini, bolj slovenski stil pripovedi:)-7/10

Calvary -irska drama o soočanju duhovnika s spolno zlorabo v cerkvi-8,5/10

Borgman -napet nizozemski triler -8/10

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:

Fury 8/10 - krvav in precej realno posnet vojaški film, vsaj s kolegi nismo opazili nekih večjih kiksov v zgodbi.

Nemci v T-34 niso kiks?

Ne: http://en.wikipedia.org/wiki/T-34#Operators

Citat:
In 1943, improved model operated by five men crew and armed with 85mm gun and machine gun was introduced. It was designated as T-34/85 and by the end of the war some 29430 tanks were produced. Only few were captured and even fewer were pressed into service, since German Army Office wanted to examine and test this new Soviet tank. In mid 1944, 5th SS Panzer Division "Wiking" during heavy fighting on the Vistula front near Warsaw captured and pressed T-34/85 into service. 252nd Infantry Division during their combat in East Prussia also pressed captured T-34/85 into service. It is also reported that 7th Panzer Division also captured atleast one T-34/85. It is unconfirmed, but reported that one T-34/85 was fitted with 88mm gun removed from a damaged Tiger and used during fighting in East Prussia.

In potem so jih prepeljali v Ardene, brez da bi prebarvali rdečo zvezdo, kajne?

Obožujem vojne filme, zlasti tiste s tematiko 2. SV, ampak tega sem pogledal prvih 20-25 minut in sem končal.

Zlobno zlobne Nemce streljajo kot v tisti igri MoorhuhnJagd ali kaj je že bila, temnopolti podčastnik v tanku, ki se dere na belce je izgleda nekaj običajnega, čeprav je že tole (bila) izjemna redkost:

Mah, brezveze, nima zastonj ocene 2.

Po drugi strani, The Lone Ranger, je bil v resnici afroameričan, čeprav jih takrat in še dolgo potem niso tako imenovali.
evil.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.095
16.267
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Mah, brezveze, nima zastonj ocene 2.

Na IMDBju ima Fury oceno 8.0 na Rottentomatoes pa 78 in 88%. Od kje torej ocena 2?

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.022
11.145
113
Tip je gledal en drug film, ker jaz ne vidim ruskih T34 ali se motim?

Meni je bolj ironično da kljub neštetim WW2 , vietnam, zalivska vojna, filmov, prikazanih ekspelcitnih grozot, kako sranje je vojna in kakšne so posledice, ima raja se še vedno takšno veselje klat. To je prav neverjetno.

Nazadnje urejeno: