Klasika: Katere filme ste gledali? II

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Hvala enako. Sej je tudi ''javnost'' razdeljena od izida knjige, eni pravijo, da je cepec, drugi da je nevemkak heroj.

Najboljša je tista, da je bil četrt milje od busa ročni brod za prevoz preko reke, pa po celi pokrajini so bili bivaki založeni s potrebščinami. A model je bil tak nesposoben, da je celega losa uničil ko ga je ujel
bonk.gif

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
LOL. Into The Wild. Še zdej me prime, da dam tistemu modelu en šamar.

Haha! Jaz isto povem vsakemu, ki mi reče, kako je to super film! Pol me pa čist čudno gledajo...

top_shit

Pripravnik
13. maj 2011
555
0
16
Precious .... 6/10

Tipična biografija s predvidenim koncem ... takšnih zgodb je verjetno veliko ...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Thor (2011)

V žanru recimo kar dober.
Drugače tak, ne slab, niti ne pretirano dober.

(pogledal sem ga, ker je zadnja epizoda Southpark parodija tega filma. Sicer sem imel napačen vrstni red...)

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
300

(malo drugače zgleda, če si prej gledal "Meet the Spartans" ....)

Prve pol ure je kar malo tečno (posebej tisto "mi fridom, oni tirani, misticizem(???)".
Sicer se to vleče skoz ves film. (alooo! "kraljevina" in "svobodni ljudje" ne gredo skupaj, še posebej ne v Sparta....)

Sicer še vedno gledljivo.

PS: A to zrnatost slike namerno dodajajo? Je že kar tečno, mislim a ne morejo si malo boljše kamere in filma privoščiti?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Kako kvaliteto si gledal?
720p h.264 2290 kbps

Saj ni samo pri tem filmu, pri večini ki sem jih gledal zadnje čase.

Najpogosteje na nefokusiranih delih slike v ozadju, recimu na tejli, predvsem na stebrih na levi. Vzorec pa se spreminja iz frejma v frejm, tako da res v oči pade, deluje kot slab sprejem na analogni TV.

(klik za večje)

Nazadnje urejeno:

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.053
1.269
113
42
Ja to je bil en prvih takih filmov. Zgleda pač bolj fantazijsko pa še efekte je lažje "skrit".

top_shit

Pripravnik
13. maj 2011
555
0
16
The fourth kind .... 7/10

Lahko bi bil tudi 10/10 če ....

NE BERI, ČE ŠE NISI GLEDAL-a FILMA !!! Torej, če bi bil film resnično posnet po resničnih dogodkih, bi si zagotovo lahko prislužil večjo oceno, tako pa ... podana ocena je zanesljivo pravilna.

Nazadnje urejeno:

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi:
Let nad kukavičjim gnezdom .... nisem ravno ljubiteljica t.i. klasik, tako da mu dam 7/10 ... zelo dobra igra, ampak film sam po sebi se mi ni zdel nič posebnega ... ne maram starih filmov.

[

Jezus, če je tole za 7, sem pa res radoveden, kateri film je zate za 10.

Jezus, o okusih se ne razpravlja. Filmi so kot muska ... so ti všeč ali pa pač ne. Jaz sem ta film pozabila v 5-ih minutah po ogledu, ni mi pustil nekega močnega vtisa, niti nisem posebaj veliko razmišljala o njem. Sicer pa gledanje filmov meni ni ravno neka primarna oblika zabave in če mi film pusti razmeroma ravnodušno, je zame pač povprečen.

Za 10: Kaznilnica odrešitve, Zelena milja, Mesto bogov, ipd......Čisto splošen okus.
Aja, beeeed, tud Botru in Osumljenih 5 dam zgolj 7,5
smirk-1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Fear & Loathing in Las Vegas 10/10 - adijo kakšni dialogi
hysterical-1.gif
Zame čista desetka.

The Last Picture Show 9/10 - lep prikaz zdolgočasenega dogajanja v kraju bogu za hrbtom. Klasika s Cybill Shepherd (debut) in Jeffom Bridgesom.

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Zakaj naj ga ne bi razumela? Razumem film in celotno idejo upora proti sistemu, ki se jo da da prenesti v različne situacije. V sedemdestih je bil tak film bolj poseben, nov, družbeno sporen, samo v vseh teh letih je šla družba naprej in nekaj takega ni več nič posebnega. Če bi gledala film skozi prizmo let v katerih je nastal, čist verjamem, da je bil genialen, samo za danes pa ... Všečnost je pač subjektivna stvar, ne vem zakaj je potrebno razpravljat o tem. Sej fora umetnosti je v tem, da jo vsak človek dojema po svoje.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Tudi jaz ne vem zakaj je vsake toliko debata o oceni filmov, vsak napiše svojo oceno, meni se tudi nekateri izjemni filmi zdijo grozni, recimo nazadnje No Country for Old Men, takoj postal klasika, zame pa en najbolj zanič filmov kar sem kdaj gledal.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.