Klasika: Katere filme ste gledali? II

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2: 9/10

Lahko rečem samo kapo dol! Najboljši Harry Potter in en najboljših akcijsko/fantazijskih filmov kar sem jih kdaj videl. Potem ko je bil Order of The Phoenix pod Yatesom nagravžn, Half-Blood Prince delno gledljiv, prvi del Deathly Hallows dober, je drugi del odličen (pa čeprav sta bila oba dela posneta istočasno).

Tudi kritiki se strinjajo:

''on the film review aggregator Rotten Tomatoes, the film has an overall approval rating of 97% based on 228 reviews, 100% from the site's top critics, an average score of 8.4/10''

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Heh, ko sem prvič videl jumbo plakat, sem mislil, da je tole, pa takoj WTF?
340x_custom_1283818203939_enemymine.jpg

PS: Nisem edini: http://doppelgangerdesign.blogspot.com/2011/05/harry-potter-vs-enemy-mine-poster.html

Nazadnje urejeno:

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
starwarsdvdcover.jpg

attackoftheclones.jpg

original.jpg

star-wars-new-hope.jpg

stars-wars-trilogy-the-empire-strikes-back.jpg

Star_Wars_Episode_VI_Return_of_the_Jedi-514764730-large.jpg

Končal sem s part 4. Se še nekako odločam. Pa je, pa ni ... Na trenutke mi deluje zanimivo, na trenutke povsem za lase privlečeno ... S kolko bi vi ocenili celotno Star Wars kronologijo??

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Za 70s so bili to vrhunski filmi, vsaj glede efektov, tak da ocenjevat danes je težko. Ne vem pa zakaj se die-hard fani tako pritožujejo glede novih delov, se mi zdi, da niso nič slabši od starih. Kot neko celoto pa bi ocenil s 7/10.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Meni se pa ni zdel nič posebnega. Poleg tega je še dodaten minus glasna mularija v kinu in pa defektna klima (na koncu predstave sem se že praktično limal na sedež).

decva

Pripravnik
5. sep 2007
462
0
16
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Meni se pa ni zdel nič posebnega. Poleg tega je še dodaten minus glasna mularija v kinu in pa defektna klima (na koncu predstave sem se že praktično limal na sedež).
grims-1.gif
jaz Herry Potterja presojam samo v okviru Herry Potterja- kot velika ljubiteljica knjig...
Seveda v primerjavi s filmskimi klasikami ni glih 9... Je pa dobra zgodba (knjiga je seveda boljš), dobri efekti, dobra igra... Pa obvezno treba gledat brez mularije okol (al pa tistih, ki pridejo na piknik)...
grin1.gif

Paul 7,5/10

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Limitless (8/10)
http://www.imdb.com/title/tt1219289/
IMDB rating 7.3/10 (49,663 votes)

Precej zanimiv film. Nekako tipa The Adjustment Bureau, če si dovolim takšno primerjavo. Bradley Cooper odličen, DeNiro v stranski vlogi soliden. Izmed vseh možnih načinov za končanje filma, je bil izbrani zame še najbolj nepričakovan.

Trailer:

Zorroslav

Zeroslav
5. jan 2008
1.441
0
36
36
Se kar strinjam s to oceno. Deniro je mel res bolj stransko vlogo, ga je blo pa fajn videt po dolgem cajtu v resni vlogi (sem ga navajen bolj iz Fockersov).

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Inside the Koran (2008) 9/10

Sicer ni film ampak dokumentarec, je pa vseeno vreden ogleda. Na enostaven način pojasni Koran, Islam, Sunite, Šiite, diskriminacijo žensk in zakaj je taka razlika med različnimi islamskimi državami. Včeraj sem ga gledal na National Geographicu, je pa tudi na pašnikih za dobit.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.