Kje živeti v širši okolici LJ?

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
ksz...

predlagam Šentjošt nad Horjulom
evil.gif
Šentjošt je čisto ok, če nisi tipičen slovencelj ki se vtika v vse samo zase se ne briga.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Sencur, komenda, vodice in okol
Domzale
Dol, bericevo
Sostro
Gor nad rudnikon
Kurescek

Ce dlje
Moravce, lukovica, blagovica
Dol ivancna
Turjak

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik Valhalla pravi:
Citat:
Uporabnik uncle_sam pravi:
Malo gledal kam od Vrhnike malo "gor" proti Zaplani...

V tako vas iti živeti... Sam sem bil pred leti v isti dilemi. Bom izpostavil nekaj problematike takšnih vasi, pa tega ne osebno jemat.

V vseh vaseh, se upam trditi, skoraj brez izjeme, obstajajo vaške skupnosti. Te vaške skupnosti se na en način vtikajo v tvoje življenje.

Nekdo to vzame za dobro, jaz sem pa bolj samotar in mi te stvari ne odgovarjajo. Kaj kmalu prideš do vaških zasedanj, tipa Asterix in Obelix, vsi že napol pijani in se prepiraš, koliko bomo dali za asfalt, za novo vodno črpalko, za lokalno gasilsko sireno, koliko za prevoz otrok v šolo, koliko za pluženje (kao, saj je vse zastonj, samo ne do tvoje hiše), koliko za obnovo cerkve, kdo je dal za zadnjega prasca in zakaj nič ne daš v puščo?

Mogoče malo pretiravam, ampak sem priča raznim komedijam in vseeno ni daleč od resnice.
Realno o vsem odločajo bolj kot ne občinski svet in župan. Vaške skupnosti oz. Vaški odbori so, recimo temu "posvetovalni organ" in kanonfuter za tečne posameznike v vasi. Pa če so kaj prida, še kdaj kaj postorijo na temo splošne urejenosti kraja. Ali pa tudi nič, kakor kje.
Zdaj, kdor se hoče iti folkloro kot jo omenjaš zgoraj, se pač gre, noben ne brani. Nisi pa tega kot nek vaščan dolžan počet.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
ksz...

predlagam Šentjošt nad Horjulom
evil.gif
Šentjošt je čisto ok, če nisi tipičen slovencelj ki se vtika v vse samo zase se ne briga.

Dobrova/Šujica, Ljubljana tik pred nosom...nobene gužve iz te strani
cheer.gif
Pa zadrževalnik grozi pa, žal moram napisat (sem iz teh krajev) so to postala navadna spalna naselja brez neke duše, centra, Dobrova v svoji ožji okolici ne premore niti spodobne gostilne. Par pajzlov (kao kafiči), razfukan kao nek center kraja... edino cerkev pa farovž sta pa u nulo zrihtana.... imam včasih občutek da je nekdo v fari sfalil poklic
redface-1.gif

miklavz

† 1962-2015
30. sep 2012
912
1
16
Pa v Dobrovsko - Horjulski dolini grozijo vampirji tko da ne sem; boljše za vas. Mamo že samo dovolj dela, kolov je pa tudi zmanjkal...

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Mogoče si mislil nočni pijančki, ki so kot vampirji. Ampak ni se za sekirat, ker so tud tapalvi ob 2 ponoč za kakšnim vogalom.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.187
6.989
113
pri taščici
Najceneje in se solidno blizu lj bo zemlja, hiša ali stanovanje nekje v zasavju. Ima pa zasavje seveda druge minuse. Predvsem ne vem kako je sedaj z zrakom.
Danes jaz zemlje po 100 evrov ne bi kupoval niti pod točko razno. Ajd mogoče nekje v LJ.
Raje kupim desetletje ali dve staro nepremičnino. No jaz sem kar skoraj 4 desetletja, pred tremi leti se po precej napihnjeni ceni. Ampak tako sva se takrat odločila, čeprav sem vedel da bodo cene se padale.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.187
6.989
113
pri taščici
Če je možno še zmeni najprej za najem in potem če ti bo vse ok, odkupiš in si zmagal. Verjemi da nepremičnine in okoliša ne moreš nikdar preveriti tako dobro na ogledih, kot če tam živiš nekaj časa tam.

Nazadnje urejeno:

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Iz Tržiča ja..kaj pa do avtobana iz tvojih hribov? predvčerešnjim brez keten ni šlo do Gojzda .
Govorim iz mojih hribov, ne iz Tržiča, je pa to tam-tam. Cesta splužena bp, razen, če je veter kaj napihal na kakem delu ceste.
Sem slišal, ja, da je en posebnež montiral ketne. Edini v celi zimi ... Če bi vedel, da si to ti, bi prišel naokoli s prisrčnico zate in olfo za gume - da bi ti narezal mal profila v tisti zlizan slick..
evil.gif

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.010
6.237
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Iz Tržiča ja..kaj pa do avtobana iz tvojih hribov? predvčerešnjim brez keten ni šlo do Gojzda .
Govorim iz mojih hribov, ne iz Tržiča, je pa to tam-tam. Cesta splužena bp, razen, če je veter kaj napihal na kakem delu ceste.
Sem slišal, ja, da je en posebnež montiral ketne. Edini v celi zimi ... Če bi vedel, da si to ti, bi prišel naokoli s prisrčnico zate in olfo za gume - da bi ti narezal mal profila v tisti zlizan slick..
evil.gif

hysterical-1.gif

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
961
96
28
Ljubljana
KSZ.

Jaz sem ušel iz Ljubljane na Dobropolje. Videm
Peš grem v šolo, trgovino, k maši, verouku, glasbeno, kino, ...
Do službe imam z avtom dobrih 30 min (Ljubljana preko Račne, Malčevega, Grosuplja, Cikave)

Zaenkrat zadovoljen.
cool-1.gif

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
961
96
28
Ljubljana
Še ni bilo potrebe. Letos smo imeli samo jakuzzi v kleti.

Itak pa ni panike, saj so stoletne poplave na vsake štiri leta.
evil.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik Karizma pravi:
jaz bi pomoje izbirala proti dolenjski kje, zadnjič sem gledala, in se mi zdi tole dobra varianta: http://www.nepremicnine.net/nepremicnine.html?id=5868686
samo še cincamo :/ moram it pogledat, malo me pa zanima vaše mnenje, plusi, minusi?
smile-1.gif
Zanimiva varianta, morda nekoliko daleč od Ljubljane.
Opis in cena sta precej vabljiva.
Razen, če ni še kaj 'zadaj', recimo kakšne sosedske terjatve, neurejena dediščina, vpis v ZK, kakšna plomba ali kaj podobnega.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Iz LJ prideš na kateri koli konec Slovenije v eni uri. Če že ne greš kam v hribe.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
evil.gif
Pa jade-jaz rabim od mene do centra LJ 40min, kaj šele ti iz višav- kamor se ne pride brez keten zjutraj, ko ga namede. Ko sem jaz montiral ketne, si se ti še tvoje tišo in blaženo smrčal.
tongue-1.gif