Šentjošt je čisto ok, če nisi tipičen slovencelj ki se vtika v vse samo zase se ne briga.Citat:
Uporabnik stieber pravi:
ksz...
predlagam Šentjošt nad Horjulom
Šentjošt je čisto ok, če nisi tipičen slovencelj ki se vtika v vse samo zase se ne briga.Citat:
Uporabnik stieber pravi:
ksz...
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Uporabnik stieber pravi:
ksz...
Realno o vsem odločajo bolj kot ne občinski svet in župan. Vaške skupnosti oz. Vaški odbori so, recimo temu "posvetovalni organ" in kanonfuter za tečne posameznike v vasi. Pa če so kaj prida, še kdaj kaj postorijo na temo splošne urejenosti kraja. Ali pa tudi nič, kakor kje.Citat:
Uporabnik Valhalla pravi:
Citat:
Uporabnik uncle_sam pravi:
Malo gledal kam od Vrhnike malo "gor" proti Zaplani...
V tako vas iti živeti... Sam sem bil pred leti v isti dilemi. Bom izpostavil nekaj problematike takšnih vasi, pa tega ne osebno jemat.
V vseh vaseh, se upam trditi, skoraj brez izjeme, obstajajo vaške skupnosti. Te vaške skupnosti se na en način vtikajo v tvoje življenje.
Nekdo to vzame za dobro, jaz sem pa bolj samotar in mi te stvari ne odgovarjajo. Kaj kmalu prideš do vaških zasedanj, tipa Asterix in Obelix, vsi že napol pijani in se prepiraš, koliko bomo dali za asfalt, za novo vodno črpalko, za lokalno gasilsko sireno, koliko za prevoz otrok v šolo, koliko za pluženje (kao, saj je vse zastonj, samo ne do tvoje hiše), koliko za obnovo cerkve, kdo je dal za zadnjega prasca in zakaj nič ne daš v puščo?
Mogoče malo pretiravam, ampak sem priča raznim komedijam in vseeno ni daleč od resnice.
Pa zadrževalnik grozi pa, žal moram napisat (sem iz teh krajev) so to postala navadna spalna naselja brez neke duše, centra, Dobrova v svoji ožji okolici ne premore niti spodobne gostilne. Par pajzlov (kao kafiči), razfukan kao nek center kraja... edino cerkev pa farovž sta pa u nulo zrihtana.... imam včasih občutek da je nekdo v fari sfalil poklicCitat:
Uporabnik alpine pravi:
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Uporabnik stieber pravi:
ksz...
Dobrova/Šujica, Ljubljana tik pred nosom...nobene gužve iz te strani
Govorim iz mojih hribov, ne iz Tržiča, je pa to tam-tam. Cesta splužena bp, razen, če je veter kaj napihal na kakem delu ceste.Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Iz Tržiča ja..kaj pa do avtobana iz tvojih hribov? predvčerešnjim brez keten ni šlo do Gojzda .
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Govorim iz mojih hribov, ne iz Tržiča, je pa to tam-tam. Cesta splužena bp, razen, če je veter kaj napihal na kakem delu ceste.Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Iz Tržiča ja..kaj pa do avtobana iz tvojih hribov? predvčerešnjim brez keten ni šlo do Gojzda .
Sem slišal, ja, da je en posebnež montiral ketne. Edini v celi zimi ... Če bi vedel, da si to ti, bi prišel naokoli s prisrčnico zate in olfo za gume - da bi ti narezal mal profila v tisti zlizan slick..
Zanimiva varianta, morda nekoliko daleč od Ljubljane.Citat:
Uporabnik Karizma pravi:
jaz bi pomoje izbirala proti dolenjski kje, zadnjič sem gledala, in se mi zdi tole dobra varianta: http://www.nepremicnine.net/nepremicnine.html?id=5868686
samo še cincamo :/ moram it pogledat, malo me pa zanima vaše mnenje, plusi, minusi?
Pa jade-jaz rabim od mene do centra LJ 40min, kaj šele ti iz višav- kamor se ne pride brez keten zjutraj, ko ga namede. Ko sem jaz montiral ketne, si se ti še tvoje tišo in blaženo smrčal.Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Uporabnik Gatto pravi:
Sem slišal, ja, da je en posebnež montiral ketne. Edini v celi zimi ... Če bi vedel, da si to ti, bi prišel naokoli s prisrčnico zate in olfo za gume - da bi ti narezal mal profila v tisti zlizan slick..
marsikdaj niti do trojan,logatca....do mb ( in kar je dlje od njega) po omejitvah pa nikdarCitat:
Uporabnik lanos pravi:
Iz LJ prideš na kateri koli konec Slovenije v eni uri. Če že ne greš kam v hribe.