Kje živeti v širši okolici LJ?

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.257
1.766
113
40
Hu, močna debata se je odprla
smile-1.gif

Malo gledal kam od Vrhnike malo "gor" proti Zaplani...Škofljica je zelo blizu.
Po drugi strani, ko omenjate Gorenjsko - tam je itak ful lepo - vse od Brezij do Rodin, ampak to je že daleč, potem je enako kot da si recimo na Vranskem proti Štajerskemu koncu ali pa recimo v Ajdovščini - potem se pogovarjamo o območju ranga 50% države
wink-1.gif

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
Logatec zna biti odlična lokacija. Sončen, precej gospodarsko razvit, železnica, LPP, narava je le korak stran. Do ljubljane 30 km, do primorske pa tudi ni daleč. Sam sem Vrhničan in mi je el ta všeč a sončnih dni je precej manj kot 8 km stran.

LP

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik uncle_sam pravi:
Hu, močna debata se je odprla
smile-1.gif

Malo gledal kam od Vrhnike malo "gor" proti Zaplani...Škofljica je zelo blizu.
Po drugi strani, ko omenjate Gorenjsko - tam je itak ful lepo - vse od Brezij do Rodin, ampak to je že daleč, potem je enako kot da si recimo na Vranskem proti Štajerskemu koncu ali pa recimo v Ajdovščini - potem se pogovarjamo o območju ranga 50% države
wink-1.gif

Jah, lej - vsega pač nikoli ne moreš imet.
Zato na vago daš pluse in minuse in rezultat je... Zate najugodnejši.
Jaz iz Tržiča pridem v Ljubljano prej, kot kdorkoli iz Škofljice, vranskega ali Ajdovščine... mogoče celo prej, kot nekdo iz Viča v Sneberje, naprimer.

trance0

Fizikalc
13. jan 2013
498
51
28
Slovenija
Ni vse v času. Koliko pa porabiš za gorivo? Kaj se zgodi, če recimo kaj pozabiš doma in se šele v Ljubljani spomniš, da moraš nujno nazaj? Kako je v primeru, da moraš po službi domov, zvečer imaš pa spet opravke v Ljubljani? Kako je v času poletne sezone, v primeru prometnih nesreč, slabih vremenskih razmer? Kaj se pričakuje v prihodnosti, več gneče na cesti ali manj? Kako so naše ceste vzdrževane? Po mojih izkušnjah je najbolje biti čim bližje službi. V prihodnosti bo to še bolj pomembno. Ko sem jaz živel v Litiji, sem za prevoz(gorivo, vlak) zapravil okoli 200 EUR na mesec, pa je Litija bližje Ljubljani in še cesta je recimo 'bolj varčna', ker voziš večinoma 70-90 km/h in ne 130 kot po avtocesti.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.539
7.056
113
gorenjska je 2-3x dražja od Vrhniškega konca. Zemlja, mislim. Kje rangira štajerski in dolenjski konec, pa ne vem. Dvomim pa, da so recimo Grosuplje poceni.
Če imaš otroke, jih vkalkuliraj v enačbo. Lahko si v kraju, kjer jih sploh ne bo treba nekaj veliko prevažati in bo vse na dosegu (oziroma vsaj njihova omiljena rekreacija), če ne boš taksi. Če gre pa za kraj, ki ima praktično neobstoječ javni prevoz (ravno Vrhnika je lep primer) pa boš taksi še dolgo potem, ko bi sicer otrok bil dovolj star in sposoben kam sam iti z busom/vlakom.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Ne da se tako kraja kjer bi živel izbirat. da izbiraš samo pogled in cestne povezave. OK.. ena od opcij je. Potem pa še primerna parcela ali hiša, krajani, sosedje, infrastriktura, promet mimo tebe in še kaj. Če izbiraš samo po naslovni opciji, bodo pa druge teme polne kot je "sosed me hebe, traktorji me hebejo, Kamioni me hebejo .. bla bla! Enim se ni problem zapeljat 10km do avtoceste, enim je pa to problem za začetek 3ww.
V avto pa okol LJ zapel, preglej pa izločuj lokacije.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.711
1.362
113
Citat:
Če bi si človek želel bajtico na ne preveč poseljenem območju, do nekje 40 km iz LJ...in seveda da so že zmerne cene za zemljišče?

Pa da ni poplavno, plazovito in nasploh čudovito
cool-1.gif

Kaj je zmerna cena zate? Do 40km ven iz Ljubljane so mesta kot Logatec, Vrhnika, Škofja Loka, Kranj, Domžale, Kamnik,... Med temi mesti so vasi (ne preveč poseljeno območje).

Vse v radiju 40km od Ljubljane, komunalno urejeno zemljišče, je 100€ + na kvadrat plus okoli 20.000€ za komunalni prispevek + okoli 3 do 7.000€ za ostale papirje za tisto bajtico.

Če greš pa v pravo vas v hribe in če jutri kupiš parcelo, boš komaj ujel rok, da ti še ne bo treba narediti čistilne naprave ranga 5 jurjev za greznico.

Skratka pohiti ali pa radij od Ljubljane povečaj. Če se vrnem na začetek ... kaj je zmerna cena zate?

EkoKaprica

Pripravnik
4. mar 2014
388
22
18
www.ogrevanje-hlajenje.net
Komualni prispevek se splača preveriti. Mi smo naredili primerjavo za enako hišo. V šenčurju je bil komunalc cca 6500 (za 170 m2), v kranju pa bi bil ene 17-18.000 na eni parceli. S tem, da je bila v šenčurski občini nova infrastruktura, v Kranju pa 20 let staro, pa še brez optike (ki sicer ni vezana na kp).

Če se ne bi bilo treba voziti v LJ, bi mi bil simpatičen Preddvor (Mače, Bašelj, Bela), kakšen Olševek ipd mogoče. Potem je pa še smer Škofja Loka do Mednega.

Pravzaprav trikotnik od Kamnika do Radovljice in do Škofje Loke. Samo jaz sem pač Gorenjka, navijam za naše
smile-1.gif

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Ta Kranj vzhod iz AC sem pa že nekajkrat naletel na tako gužvo vse od izvoza do krožnega...ampak gre lepo s prvo/drugo.

Bi ti priporočal Polhgrajsko hribovje/doline, Polhov Gradec, Horjul, Dobrova je TOP, ampak Hofer/Lidl tega ni v tej občini, imaš šele Vrhnika ali Škofja Loka ali Ljubljana. Imaš pa potem recimo do Tolmina cca 70-80km, kar se meni ne zdi velik, do Kranjske Gore jih imaš dobro uro, tud do Kopra uro vožnje...znese okol 100km.

Če imaš rad morje in sprehode pozim ob obali potem išči Zaplano, to je samo 20km od mene stran. Imam do LJ 25 min in 25km, hribi/ovinki so tisti k zgubim skoraj 15 minut do Horjula.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
Če greš na dolenski konec je Grosuplje absolutno predrago, bolj kakšna Ivančna gorica ali Višnja gora. Sicer ti je pa pol ure od Ljubljane na dolenski konec Trebnje samo kilometrov je nekoliko več.

Nazadnje urejeno:

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Čudno, da nisi rekel kar direkt Šentjošt (štibrovo sanjsko vas)..takih vukojebin, kot so vaše jih ni.
evil.gif

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.711
1.362
113
Trebnje dejansko niso slab predlog. Če govorimo pavšalno: ima delovna mesta, avtocesto, ima vse trgovine, banke, šolo, policijo, nekaj ciganov, cviček, premore pa tudi lokalne bebce, kot vsak kraj v Sloveniji. Pojma pa nimam, koliko stane tam kvadrat ali pa komunalec.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.711
1.362
113
Citat:
Malo gledal kam od Vrhnike malo "gor" proti Zaplani...

V tako vas iti živeti... Sam sem bil pred leti v isti dilemi. Bom izpostavil nekaj problematike takšnih vasi, pa tega ne osebno jemat.

V vseh vaseh, se upam trditi, skoraj brez izjeme, obstajajo vaške skupnosti. Te vaške skupnosti se na en način vtikajo v tvoje življenje.

Nekdo to vzame za dobro, jaz sem pa bolj samotar in mi te stvari ne odgovarjajo. Kaj kmalu prideš do vaških zasedanj, tipa Asterix in Obelix, vsi že napol pijani in se prepiraš, koliko bomo dali za asfalt, za novo vodno črpalko, za lokalno gasilsko sireno, koliko za prevoz otrok v šolo, koliko za pluženje (kao, saj je vse zastonj, samo ne do tvoje hiše), koliko za obnovo cerkve, kdo je dal za zadnjega prasca in zakaj nič ne daš v puščo?

Mogoče malo pretiravam, ampak sem priča raznim komedijam in vseeno ni daleč od resnice.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
V trebnjem imaš vse dogaja se pa nič ampak če tega ne rabiš je vredu. Kvadraten meter okol 70-80€ parcele, stanovanja pa 1-1,2k€/m2 prodaja se še kar nekaj stanovanj odkar so tiste bloke zgradil (pa kar ni zgorelo
smile-1.gif
).

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
V trebnjem imaš vse dogaja se pa nič ampak če tega ne rabiš je vredu. Kvadraten meter okol 70-80€ parcele, stanovanja pa 1-1,2k€/m2 prodaja se še kar nekaj stanovanj odkar so tiste bloke zgradil (pa kar ni zgorelo
smile-1.gif
).

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Citat:
Uporabnik Valhalla pravi:
Citat:
Malo gledal kam od Vrhnike malo "gor" proti Zaplani...

V tako vas iti živeti... Sam sem bil pred leti v isti dilemi. Bom izpostavil nekaj problematike takšnih vasi, pa tega ne osebno jemat.

V vseh vaseh, se upam trditi, skoraj brez izjeme, obstajajo vaške skupnosti. Te vaške skupnosti se na en način vtikajo v tvoje življenje.

Nekdo to vzame za dobro, jaz sem pa bolj samotar in mi te stvari ne odgovarjajo. Kaj kmalu prideš do vaških zasedanj, tipa Asterix in Obelix, vsi že napol pijani in se prepiraš, koliko bomo dali za asfalt, za novo vodno črpalko, za lokalno gasilsko sireno, koliko za prevoz otrok v šolo, koliko za pluženje (kao, saj je vse zastonj, samo ne do tvoje hiše), koliko za obnovo cerkve, kdo je dal za zadnjega prasca in zakaj nič ne daš v puščo?

Mogoče malo pretiravam, ampak sem priča raznim komedijam in vseeno ni daleč od resnice.

15 let nazaj je blo tko
10.gif