Kje v Ljubljani najceneje do parking senzorjev...

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Si mogoče povpašal, kako je z originalnimi senzorji oz. nakup le teh na servisu? Mene bi za mojega originalni v barvi vozila prišli 180 EUR z montažo.

LP

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Mene so na Citroenovem servisu prišli 150€. V osnovi delajo OK, vendar me moti, ko zapeljem s kakega robnika in občasno piskajo, kot da je nekaj v bližini... bom premislil, kaj vzet naslednjič...

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Citat:
V osnovi delajo OK, vendar me moti, ko zapeljem s kakega robnika in občasno piskajo, kot da je nekaj v bližini

Malo bolj realna pričakovanja, pa bo življenje takoj lepše. Resen radarski sistem je par 1000€ denarja, pa verjetno niti ni dovolj. Dejstvo je, da je v vertikalni ravni nek skok, ki ga senzor zazna in te nanj opozori. Zadevo se da regulirat z višino in nagibom senzorja, ampak kaj dosti ne moreš naredit, hkrati pa tudi ni smiselno.

Ali te opozori, ko se približuješ oviri? Te. Ali zapiska kdaj brez potrebe? Da. Ali je drugo bolj pomembno kot prvo? Če da, potem senzorje izklopi.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Imam jih na GrandScenicu. Stari že skoraj 8 let, kupljeni in montirani pri Zalazniku. V originalne luknje na odbijaču. Natančni, redkokdaj piskajo brez potrebe.
Sem pa takrat dal precej denarja, no tudi kitajski čang-šlang ni bil tako poceni...
Sem zamočil pri naročilu vozila, drugače bi ga naročil z tovarniškimi...

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.776
2.597
113
Mislim, da montaža more biti min 100€. Odbijači dol, pa pod preproge, pa še kakšen kabel do armature.
Senzorji pa po izbiri. Meni so tudi vgradili nedelujoč Valeo senzor, potem pa ja se opravičevali, da lahko pride do tovarniške napake. In kakšen halo je bilo pri reklamaciji.
Sedaj imam spredaj in zadaj, ločen vklop, po potrebi. Pomanjkljivost: delajo šele pri 30cm. Za mene preblizu - prepozen signal.
Prijatel me je prehitel z avtom brez senzorjev. Potem je bil pa odbijač 900€ in še senzorji 150€.
Imate občutek koliko je debel(!) količek, da ga senzor prepozna? Gostota stebričkov, višina od tal. pločnik....?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Mni kitajski zaznajo na okoli 2m, do 30cm še piska, bližje pa samo še cvili. 30cm je zelo pozno, meni se zdi prepozno, ker bližje tak nima smisla rinit.

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Za zadnje senzorje brez displeja ne rabiš odbijačev dol jemat. Valeo pravi, da je za montažo potrebnih uro in četrt časa, ni znanost. Zahtevna dela so 45€ na uro, tole ni zahtevno delo.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
A jih od zunaj nalepiš, od zunaj vrtaš? Bi te rad videl, kako lepo to zgleda, ko se odlušči barva. Pa še nekaj... Večina novih vozil ima na odbijačih že naznačena mesta za park senzorje. In dvomim da so dosegljiva brez demontaže odbijača...

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Ravno od zunaj jih moraš vrtat, da se barva ne "odlepi"! Odbijač je od spodaj zelo dobro dosegljiv, vse se vidi, tudi mesta, kjer bi lahko morebiti bilo označeno, da se vrta. Ni rocket science
wink-1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Najprej se z notranje strani navrta male luknjice, potem pa se iz zunanje strani zvrta ustrezno luknjo. Sicer pa kdor pametuje, da ni treba odbijača dol jemat, naj najprej pove za kateri točno avto to trdi pa bom preveril, koliko je njegova govorica resnična.