Citat:
Andrej Fištravec
Očitno imajo nekateri posamezniki velik interes, da me prikažejo v najslabši možni luči. Tako je danes med novinarji zaokrožila lažna zgodba, ki govori, da bi naj ponarejal listine. Na kraj pameti mi ne pride, da bi nakazilo iz lanskega leta ponarejal.
Ker ne želim, da se širijo lažnive informacije, vas na tem mestu obveščam, da potrdilo o plačilu nikakor NI ponarejeno. Omenjeno plačilo je bilo izvedeno lani, natančneje 2. septembra 2013, na bančni enoti Poštne banke Slovenije v Mariboru, Ulica Vita Kraigherja 5 (TPC City). Za dodatni potrdili bom jutri zaprosil Poštno banko Slovenijo, prav tako pa občinski urad za finance, ki bi moral imeti to zabeleženo v obliki finančnega priliva.
Lažnivo pismo je novinarjem poslala skupina, ki sama sebe imenuje “Maistrova armada Maribor” in bi naj po nekaterih informacijah imela politično zaledje, vendar to v tem primeru ni bistveno. Problem namreč nastane, da nekateri mediji brez preverjanja uporabijo lažnive navedbe te skupine, potem pa se v javnosti ustvarja vtis, da je šlo za ponaredek.
Originalni izvod potrdila o plačilu je na vpogled vsak dan v prostorih Mestne občine Maribor, kjer lahko vsak zase oceni, če je potrdilo ponarejeno.
Skladno s profesionalnimi novinarskimi standardi, bi morali novinarji navedbe pred objavo preveriti. Preverili bi lahko tako na občini, kot pri banki, na kateri je bilo to plačano - Poštni banki Slovenije.
Sem se pa odločil, da bom na osnovi zbranih informacij na policijo vložil prijavo zoper neznanega storilca zaradi žaljive obdolžitve in verjetno krive ovadbe.