kje se končajo pooblastila/se začne nadlegovanje?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Eno resno vprašanje,
a bi se pritožil, če bi te ustavla ena huda policajka, pa te točno isto obravnava?

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Izvajal je postopek osvajanja, ne pa policijski postopek. In zdej je menda fantu še najbolj hudo... sodeč po napisanem.
Ja, sej res... polcaj ne sme niti pogledat v kakšno rit. Smetlar pa niti vprašal ne bo... še potrepljal jo bo po njej...
grims-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.575
9.813
113
40
MB
bi se, ker jih že nasploh ne maram oz po moje so policisti vsi omejenci, in taka ženska me nebi privlačla
evil.gif

pač opažam to pri nas, da je pač vsem vseeno za vse, ker vsi misli(m)jo da itak se ne more nič spremenit.

da ne bote mislili, da sem kak težak ampak v zadnjem času delam en preizkus, sem že pisal o slabi storitvi internetnega ponudnika in njihovi prijavi na tržno.

tam sem dosegel izjemen uspeh skupnosti, ker vem da tudi vsem okoli mene ne deluje, in so v zadnjih tednih v večjem obsegu sanirali omrežje, videvam njihove intervencije dnevno in pa začeli smo pogovor o optiki ... torej ... če pač nekaj ni tak kot bi moglo bit, pač moreš nekaj naredit če hočeš da je boljše, samo od sebe ne bo

in v tem primeru je isto, pač zakoreninjeno je, da kot uniformirana oseba pač lahko počne vse, tudi pod pretvezo heca, ampak zakaj nebi v tej naši ljubi državi bila vsaj kaka stvar ki funkcionira tako kot more?

p.s. vsem, ki jim nagaja internet sem ponudil da jim jaz pišem zavrnitve računov, ker folku je pač zgleda še vedno vseeno za svoje pravice (in denar) in se jim ne da natipkat A4 lista pa nest na pošto, ne razumem res ne
crazy1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
pol moreš bit pa res zategnjen
smile-1.gif

se strinjam, da red more bit. Smo pa vsi ljudje in krvavi pod kožo in tako kdaj nardili kaj kar ne bi smeli;)

Si si pa vrjetno sedaj šele skopal grob in poslovil od lepih izkušenj s policisti. To se bo razvedlo po postaji in sem prepričan, da bota kmalu oba deležna rednih kontrol in temeljitih pregledov
wink-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.050
5.657
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Si si pa vrjetno sedaj šele skopal grob in poslovil od lepih izkušenj s policisti. To se bo razvedlo po postaji in sem prepričan, da bota kmalu oba deležna rednih kontrol in temeljitih pregledov
wink-1.gif

Men je ta svetovna
cheer.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.952
-397
113
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
in v tem primeru je isto, pač zakoreninjeno je, da kot uniformirana oseba pač lahko počne vse, tudi pod pretvezo heca, ampak zakaj nebi v tej naši ljubi državi bila vsaj kaka stvar ki funkcionira tako kot more?

sam ti res ne dajo miru teli policaji.

Kdo pravi da lahko počnejo vse? Sej ne smejo. In tud ne počnejo vsega. Če pa malo ogovori možno kandidatko pa tud ni konec sveta. Sej oni se tud ne vtikajo v vsako malenkost na avtu - pa bi se recimo lahko kdaj... Če bi ji rekel, da nej se sleče, bi bil recimo hud prekršek.

Kaj pa ko je kolegica šla do dohtrja, ker jo je noga bolela in ji je rekel, da naj si da majco kr dol... pa takrat stara 14-15, lepo obdarjena. To je prekršek, ne pa malo čvekanja.

Res moreš se mal sprostit, pa malo spremenit mnenje o policajih, ker tak bau-bau pa tud niso.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.575
9.813
113
40
MB
sorry ampak jaz z njimi pozitivne izkušnje nimam, sem tudi tukaj pisal, da imamo za soseda enega psihičnega bolnika, in enkrat sem jih klical glede kršenja jrm ponoči pa so prišli prvič, opozorili, itak ni izklopil glasbe, prišli drugič je izklopil glasbo pa se začel dret da nas bo vse pobil in zažgal hišo in začel dalje nabijat glasbo, so prišli tretjič že vidno vznemirjeni, ker pač niso mogli spat na postaji jih ni spustil v hišo, ni odprl vrat in nabijal glasbo pa so šli, okoli 4ih zjutraj sem mislim da klical še četrtič pa je prišo k meni na vrata pa mi rekel če lahko neham klicat, ker oni ne morejo pomagat

mislim da ni odveč da smo se trije odrasli ljudje gledali med sabo šokirani ker nismo mogli verjet da ti policaj kaj takega reče, pravica do nočnega počitka pa taka, torej od plače plačujem penzijo za psihopata ko mi nabija muziko cele dneve da nemorem spat, pa policaja ko mi nezna/noče pomagat .... krasno res
smile-1.gif

ne da bi bil zategnjen, pač približujem se tistim letom ko se razmišlja o otroku, pa iskreno povedano, vse bolj se mi zdi da v tej državi otroka ne bom imel ...

tomi

Guru
1. sep 2007
18.575
9.813
113
40
MB
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
pol moreš bit pa res zategnjen
smile-1.gif

se strinjam, da red more bit. Smo pa vsi ljudje in krvavi pod kožo in tako kdaj nardili kaj kar ne bi smeli;)

wink-1.gif

saj vem, nikoli ne kompliciram, sploh ne pri ljudeh ki pač delajo in je logično da kdaj naredijo napako, sem tudi sam delal dolga leta s strankami in vem kako je na obeh straneh.

s policisti je pač drugače, kot sem napisal že zgoraj, vsak njihov premik stran od dolžnosti bo pobuda za opozorilo
evil.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
No sej to je moj point. Ta tema je proizvod tega, kar je sam napisal - zanj so vsi policaji omejenci. Zdej tu nekaj razpravljat a je bilo primerno, da jo je osvajal med postopkom, je brezveze, ker to sploh ni jedro spora.

Pa dajmo nekaj razcistit. Eno je, da jo je na neko tekmo povabil in ji rekel d ana njej ne najde napak, drugo pa, da bi s pomocjo sluzbenih evidenc vohljal za njo. Konec koncev je vsak vpogled v evidence zabelezen in je to precej preprosto preveriti. In je seveda nedopustno ce bi to pocel.

Hkrati se mu zdi fajn, da je en starejsi policaj priznal da mu ne gorijo luci na avtu in da je bil normalen (sproscen) med pogovorom, hkrati pa zahteva strogo uradnost. In kar se mojega zafrkavanja tice - mislim da sem dovolj resen in uraden ko je to potrebno. Hkrati pa sem mnenja, da mora biti policist oseba ki je dostopna ljudem in ki s eje ljudje ne bojijo same po sebi. Meni je neumno poslusat da nekdo ne upa policista nekaj vprasat. Sej konc koncev smo v sluzbi zarad ljudi in ne zaradi samih sebe. In ja, raje vidim da se sodelavci okrog mene znajo pohecat kot pa da glede izpod kape kot da si mu mater ubil in pise poloznico ko bi lahko izrekel opozorilo.

Ampak ta debata je cela surrealna. Ker ta foter upokojeni policaj bi verjetno hitro uredil zadevo. Morda bi se pa ugotovilo, da je sam telefonske med postopki pobiral. Ampak ja, tomiju so policaji vsi po vrsti omejenci. Kaj bi zdej tu pol se razpravljali? ta je bil eden izmed vseh - omejenec. Zdej lahko mirno spis naprej tomi.

Aja pa ce se vedno menis, da je bilo kaj med postopkom nestrokovno, neeticno ali nezakonito naj punca napise pritozbo na postopek. Prvo bodo zadevo resevali na postaji in ce se tvoje dekla ali policist ne bodo strinjali z ugotovitvami postopka na postaji, gre zadeva naprej v obravnavo na senat. Senat je sestavljen iz clanov, ki niso zaposleni v policiji. Tko da go for it.

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
eh... ne komplicirajta.

Pač te je zmotilo ker je bil policaj in to je to. Če bi jo kdorkoli drug ogovoril - pa četudi med delovnim časom - nebi razmišljal o prijavi, ali bi?
Misliš kdo drug, ki ni uradna oseba s pooblastili in katerega punca lahko sama nazaj nadere, ne da bi fasala kazen za kakšno žalitev, preprečevanje uradnih dejanj itd...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Citat:
Uporabnik tomi pravi:

ne da bi bil zategnjen, pač približujem se tistim letom ko se razmišlja o otroku, pa iskreno povedano, vse bolj se mi zdi da v tej državi otroka ne bom imel ...

In te je strah da ga bo tvoji policaj zaplodil? Mislim, verjamem da smo zate vsi omejenci, samo ne vidim logicne povezave med tem da ti policije ne maras in tem da zato ne bi imel otroka v tej drzavi. Kdo je zdej tu omejen je zdej vprasanje.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.575
9.813
113
40
MB
se bo uporabilo naslednjič, ko bote hotli štrajkat, kak ste bogi pa zgarani
wink-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.575
9.813
113
40
MB
da mate med delovnim časom, čas za vse druga, samo za delo ne
smile-1.gif

mam par policajev med znanci pa so kul, ampak zanimivo vsi starejši 45+ let, s temi novodobnimi pa kot sem tu opisal, še nimam pozitivne izkušnje, žal

tomi

Guru
1. sep 2007
18.575
9.813
113
40
MB
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:

In te je strah da ga bo tvoji policaj zaplodil? Mislim, verjamem da smo zate vsi omejenci, samo ne vidim logicne povezave med tem da ti policije ne maras in tem da zato ne bi imel otroka v tej drzavi. Kdo je zdej tu omejen je zdej vprasanje.

povezava je v tem da v tej kurčevi državi čisto nič ne deluje, in je čisto normalno da lahko policaji to počnejo, in je čisto normalno da majo v zdravstvu 6000 dni dopusta neopravičeno

in kar je najbolj žalostno, čisto normalno je da MI TO PLAČUJEMO

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Pa se zavedas, da so vsi ti tvoji znanci se 20 let nazaj nalomili vsakega, ki ni pobegnil ko so prisli na intervencijo? Da upokojeni policisti (ki jih sam kar nekaj poznam) nekako ne morejo razumeti zakaj je danes vse tako drugace...njemu se zdi normalno da pac nekoga ki jezika nazaj pac trikrat okoli kepe pritisnes... A stekas? To je hecno, da imas ti tako visoke standarde (oz. pricakovanja), hkrati pa kot vzor postavljas ljudi ki so na zacetku svopje kariere redno mlatili po strankah v postopku.

Normalno je, da ima nek starejsi izkusen policist tudi drugacen pogled na svet. Dlje ko si v policiji manj se ti da kaznovat ljudi, bolj si naklonjen nekemu dialogu itd... S tem ni nic narobe. Samo dialog tudi hecanje vsebuje (hoces noces). Lej pa se mi osebno zdi pateticno, da gres emd postopkom osvajat neko dekle. Ce si normalen imas vec kot dovolj sans v privat casuda si najdes spremljevalko. Ampak ta ji je pac rekel da na njen ne najde napak in jo povabil na lisico. Verjemi, ce bi to bila najhujsa napaka slovenskih policistov potem bi ziveli v popolnem svetu.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.952
-397
113
Citat:
Uporabnik membrain pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
eh... ne komplicirajta.

Pač te je zmotilo ker je bil policaj in to je to. Če bi jo kdorkoli drug ogovoril - pa četudi med delovnim časom - nebi razmišljal o prijavi, ali bi?
Misliš kdo drug, ki ni uradna oseba s pooblastili in katerega punca lahko sama nazaj nadere, ne da bi fasala kazen za kakšno žalitev, preprečevanje uradnih dejanj itd...

ja, pa aretiral jo bo, pa kartoteko bo dobila... a eni vidite samo worst case scenario??

Pa zakaj bi ga nadrla in žalila? Normalen odgovor bi bil "kaj vas pa briga, če sem kej dobila za valentinovo?" Če bi bila diplomatska bi pa lepo rekla "da, od svojega dolgoletnega fanta sem dobila zelo lepe rožice. zdele grem po vazo k mami." In če punca navaja dejstva, jest ne vidim elementov preprečevanja uradnega dejanja...

Sej ni treba, da se vse končna na nož in z žaljenjem.

Eni imate res fobije pred temi policaji. Jest sm se še vedno lepo razšel z njimi, tud ko sem šel v moste spat. Nikoli nisem bil neupravičeno kaznovan, velikokrat sem bil tud spuščen z opozorilom, itn... pa sem kar veliko na cesti, tko da jih redno srečujem.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.575
9.813
113
40
MB
ampak so nalomili tiste, ki so vedeli da si zaslužijo, današnji pa buzerirajo večino folka, z raznimi kaznimi za prekoračitev 5 kmh in podobne
smile-1.gif

mogoče bi blo zanimivo naredit študijo, cena nakupa kamer v patruljne avte, ki bi snemale postopek in koliko ur dela bi bilo prihranjenega, ker verjetno če bi bli pod kamero se nebi šli takih stvari, pa tud manj pritožb bi blo na postopke
grin1.gif

kaj naj rečem, meni so se do zdaj izneverili oz mi dali občutek da v tej državi ščitijo res samo kriminalce, zato pač izkoristim vsako priložnost, da jih diskreditiram, se pravi ko vidim 3 policijske avte parkirane pred gostilno, slikam in pošljem sliko ipd
evil.gif

nazadnje sem slikal enega ko je spal v avtu jaz pa s kolesom mimo, samo se zaradi odseva ni videlo skozi vetrobransko, ta slika bi šla za med
evil.gif