Kje bi strokovno ocenili starino?

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Če je to res, je vredna strahovito veliko denarja, kajti na zgornjem linku piše, da sta na svetu le dve znani, s serijskima številkama 001 v nekem praškem muzeju, ter Goeringova s številko 014.
Poročaj, me res zanima.
LP!

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Ja jaz sem tudi malo brskal po internetu, povsod piše da je zelo redek prototip. Pomoje mora biti to kar nekaj denarja vredno.

Jaz bi to dal na ebay, z neko rezervirano ceno. Kolikšna bi pa bila ta cena, pa pojma nimam
smile-1.gif
)

Na tvojem mestu bi zadevo poslikal pa poslal na kakšno stran kjer se s tem ukvarjajo (kakšna nemška ali ameriška stran).

Poročaj pa o ceni pa tem
smile-1.gif

No pomoje je ta puška če je original vredna več kot 100.000 EUR, kot sem lahko zasledil na ameriških zbirateljskih forumih. Samo to je treba pomoje nekakšne papirje zrihtati in pofobne stvari, da si res ti lastnik bla bla...

LP

Nazadnje urejeno:

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.185
113
"Eventually the weapon was sold and changed hands a few times in subsequent years. Today this unique weapon is in the fine collection of German weapons collector Lou Pacilla. It is the only transferable MP36 in the world. There is only one other example of the MP36 known to exist. That MP36 is serial number 001, and is in the possession of a military museum in Prague, Czechoslovakia. Reportedly the condition of that weapon is also excellent."

Če je res tako redka kot piše potem zna biti res veliko vredna, poglej če res piše spodaj MP 36 ( ima lesen okvir)

janika

Pripravnik
2. okt 2009
99
0
16
Nima lesenega okvirja. Po knjigah ki jih imamo doma je to mp36 pravi oče, wikipedija pa pravi da je to lahko vse od mp40 do 56 do MPXX.

Bomo morali poslikat. (dvomim da je zadeva tako redka in bi jo imel ravno moj oče od deda)

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.185
113
mp2.jpg

Pa poglej serijsko številko prav visoka verjetno ne more biti.

Nikoli se ne ve mogoče bo pa še tretja na svetu
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.185
113
Dobro poslikaj pa pošli na forume ki jih imaš napisane boš hitro izvedela ali je ali ni......pa poročaj
wink-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik janika pravi:
Nima lesenega okvirja. Po knjigah ki jih imamo doma je to mp36 pravi oče, wikipedija pa pravi da je to lahko vse od mp40 do 56 do MPXX.

Bomo morali poslikat. (dvomim da je zadeva tako redka in bi jo imel ravno moj oče od deda)

a je bil v waffen ss?
tongue-1.gif