No, danes sem končno našel čas in šel po tole zadevo v Celovec, sem nabavil mašino v Majdiču rdečo 175 ko, cena, kot v linkih, ni pa imel dodatka, ki sem želel, je rekel, da lahko naroči sem rekel hvala..... bom našel drugje. Moram se prijaviti še za šefle je komu uspelo dobiti na naslov v Slovenijo, ker me je prodajalec posvaril, da že če mi pošljejo v slo, kar bo z 22% ddv da bodo zavrnili za šefle, in da naj dam naslov nekoga , ga imam na srečo iz Avstrije, ker bo samo on dobil šefle, če vidijo, da sem iz Slo. bodo zavrnili. Malo čudno ......
No potem grem do bližnjega MediaMarkta , kjer ugotovim, da ja velika trgovina to prodaja, vendar pazi nima zaloge vse po naročilu v 3 dneh, sem rekel hvala, nato pa v Saturn, sem mislil, da je še v Kiki, pa ni več je v centru, me je Google lepo pripeljal v garažno hišo v centru in po naklučju nam je ratalo parkirati zelo blizu velike trgovine noter Saturn, tam so jasno imeli vse, če bi prej vedel bi šel po vse do njih in celo neke priključke za meso zelenjavo plastični z nekim kosom za pasto v akciji in tisti set za rezati in mleti, kar smo želeli, zelo prijazni in vse na zalogi.
Potem ugotovim, da kaka sramota ni slo navodil, pogooglam mi jih direktno ponudi z KitchenAid strani ja v slovenščini, še malo pogledam najdem še ang servisni manual in precej navodil za priključke nekateri celo v slo. Zanimivo pa ko iščeš po njihovi bazi ne obstajajo slovenska navodila za sam planetarni mešalec, google pa jih najde in prenese od njih. Smešno.
Sedaj pa še bonus, garancija za servis velja v Sloveniji na Gourmet shopu, za vse aparate kupljene kjerkoli v EU. Ja bi tudi aparat ali priljučke tu nabavil, pa so cene za aparate nekje 150 eur višje, kot v Avstriji, kjer so bolj revna država pa so nižje cene
, da ne rečem, pa, da so tam priključki od 30 do 55% cenejši, kot pri nas, sem našel nek set 3 priključkov v AT cena 139 eur, pri nas samo 259 eur, ja potem se pa naši uvozniki in trgovci čudijo zakaj narod kupuje zunaj ali od zunaj z poštnino po internetu, pač so naši trgovci leni, raje ne prodajo nič, kot, da bi normalno zaslužili, kot znajo v tujini.
Če kdo ve za kake dobre recepte v slovenščini, na dan z besedo.