KitchenAid Artisan

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.649
2.584
113
Ma za lastno ženeo je nekaj drugega, kot darilo za hčero!

p.s. kdo nama je dal enak podnick?
 
I

Izbrisan uporabnik #9334

Kako velik KitchenAid torej, da bo zamesil za 2 kile hlebec kruha? 5 litrov? 7 litrov?
 
I

Izbrisan uporabnik #9334

Aja, Branči :cheer: , seveda, za punco najboljše, itak. Za ženo je pa važno, da zvečer dobi kot treba, da ne bo drugi dan bezljala naokoli v škodo. Pri ženi torej taktično, da se hudič ne razcrklja. Punca je pa punca :srce: . Atijeva hčerkica. :zaljubljen:
 

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.649
2.584
113
Pi...da #demz:cool: ! (saj ne vem s katerim smaljitom bi te odlikoval)
K da bi me vidu gor rast
 

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Kako velik KitchenAid torej, da bo zamesil za 2 kile hlebec kruha? 5 litrov? 7 litrov?

Za 2kg hlebec kruha bo 4,8l posoda premajhna. Jaz recimo iz 1kg moke dobim cca 1,5-1,6 kg kruha, mesim pa v 4,8l posodi. Finta je pa se v tem, da ce testo veckrat vzhajas, ga med mesenjem pustis vzhajati v isti posodi. In pri 1kg moke vzhajano testo ze gleda malce cez. Sicer pa mislim, da bi Artisan (govorim o 300w verziji) bil sposoben zamesiti tudi cca 1,3 kg moke (kolikor bi po moje rabil za 2 kg hlebec). V navodilih sicer to odsvetujejo (1 kg max), ampak glede na to, da se pri 1 kg ne matra prevec, bi zmogel se malo vec.
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
650
113
Dve kili zmeša brez problema, problem je 4,8 litrska posoda kot pravi SoulMan .
če delam za pizzo fliknem not tud kilo pa pol moke prežveči bp ampak, vzhajat ga dam pol v frižider v dveh kastrolah, ker se mi je že zgodilo, da sem pobiral testo po predalu, ker nisem kliknil dovolj na zapiralo vzhajalke.
Če se pa lotiš večkratnega vzhajanja maš pa veselico, gre čez.
 

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Za klasičnega Artisana je največja posoda 4,8l. Nagibni Kitchenaidi večjih posod nimajo, lahko jih dobiš le pri serijah, ki imajo fiksno glavo in posodo dvigneš pod njo. S tem, da kar se mesenja testa tiče, so tisti tudi dosti boljši, ker testo "odrivajo" od sebe, medtem ko ga ti z dvižno glavo dvigujejo iz posode. Ampak moje mnenje je, da so za povprečno domačo uporabo ta veliki Kitchenaidi overkill.
 

uuuu123

Pripravnik
16. sep 2016
101
13
18
Obujam temo, kaj je trenutno best buy pri robotih?

Gledam KA 175 pri majdicu za 500 eur, se splaca doplacat 150-200 eur za model 185?
 

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.820
643
113
Če prav vem, gre za isti aparat. Razlika je samo pri dodatkih, ki so pri 175 klasični, v beli barvi, pri 185 pa iz nerjavečega jekla. Po mojem ni vredno doplačila.
 

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
vse je odvisno od tega za kaj se bo aparat uporablu. Za parkrat maso za palacinke narest pa ksn mokr testo bo vsak uredu. Recimo jst sm mel artisana in sm presaltu na pro in je nepremerljivo. Je pa tud cena precej visja
 

matofill

Guru
18. sep 2008
3.700
772
113
Razlika so še barva gumbov, skratka z 175 ne bo nič slabše delal. Metlice, ki se ne smejo prati, pa pri kitajcih dobiš boljše vrhunske vsaj ono z veliko drati za ene 20 eur.
 

uuuu123

Pripravnik
16. sep 2016
101
13
18
slisal sem, da naj bi se pri 175 luscil emajl, medtem ko ima 185 jeklene metlice. Mi je pa to skrajno neverjetno za tako priznano in sicer kvalitetno znamko.

Mato: imas kak link do alternativnih oz. bolsih metlic?
Lpu
 

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.431
2.428
113
Mene pa zanima ena zadeva, moja gleda te Artisane... sicer nimamo fiksne ideje kam to it pogledat ampak itak ni kaj posebej za videt.. Zanima nas, eni Artisani so visok sijaj, drugi pa so mat in hrapavi, izgledajo kot da so prašno barvani, fina struktura. Pa me zanima če je kdo to gledal, kjer je fora? A je ohišje iz enakega materiala, razlika samo v končni barvi (mat ali sijaj) ali je še kje drugje fora? Zanima nas kako je ta hrapava varinta za čiščenje.