Univerzalnega ni... Žal pri brušenju rabiš več različnih. Ker moreš vedno z različnimi granulacijami it. Z srednjim ali grobim (odv od poškodovanosti rezila) da narediš zdrav rob in potem z finim, da spoliraš nepravilnosti in na koncu je pa fajn še kak grob leder za končno ostrino. Če maš pregrob kamen boš mel nazobčeno rezilo, ki se hitro skrha. Če boš mel prefini kamen boš pa odstranil premalo materiala, da bi potegno ven vse poškodbe.Hvala za odgovor..
Lep komplet ampak tega vsega nerabim, niti ne vidim smisla v nakupu vsega tega.. Mel bi enega univerzalnega in to je to.. Lahko priporočiš kaj drugega?
V spremnem filmčku paradižnik vržejo na nož iz 50 cm bi rekel, ker pri 20 cm rabiš žiletko da to narediš.DDF IohEF [New Style] Whetstone, Grit 1000/6000 Sharpening Stone Whetstone Professional 2-in-1 Double Sided Knife Sharpener with Non-Slip Silicone Holder and Knife Holder for Knives https://amzn.eu/d/1pzwkZ5
no tole sem iskal.. mi daš še link? celo leto ti bom hvaleženJa je kr nekaj igranj ja če hočeš, da je zadeva tak kot more bit. Samo se navadiš in je potem to rutinsko rešeno.
Gori vidim, da mi je ena slika zginla.
Tole si nabavi. Ni drago. Boš lahko delal vse s tem, maš od grobega do dokaj finega. Ko boš pa dobo grif in boš videl kak je fajn met ostre nože si boš pa tak nabavo vredi kamne in boš mel za vedno. Žepnega pa tudi nemoreš kaj preveč zajebat s tem Brusi na 25°-30°. Bo oster in bo kr držal ostrino, ne bo pa kot britev.
Poglej priponko 62210
poglej si temperature pranja izpiranja itd.....pomivalc natoči mrzlo vodo in jo tekom pranja segreva, ne segreje prvo vode in potem s toplo vodo pere
Toplotne šoke je recimo uporabljal smeg pri dezinfekciji (t.i. baby program)
praški tablete sta 2/3 pralnih sredstev, ostane ti samo še gel
da, steklo postane motno zaradi soli v vodi, pa svojcajt si mel v detergentih tudi kristalčke za mehansko odstranjevanje trdnih delcev
Recimo da imas ze kak podobnega doma.Tudi lahko, ampak šmirgl hitro znucaš pa na ravno podlago ga moreš lepit. Ni razloga, če so kamni oziroma diamanti cenovno dostopni.
govora je o temperaturah znotraj pomivalca znotraj posameznih faz pranjaLej, nož gre iz 25 stopinj prostora na 55 v stroju. To pač ni temperaturni šok.
Uporabljam gel, seveda. Ostalo tudi stroju škodi.
Steklo mi še nikoli ni postalo motno, aps nekateri kozarci že skoraj 10 let v stroju perejo.
In kaksna pa ti mislis, da je temperatura? Ali sploh ima kateri moznost vec kot 70? Mogoce 80 kaksna izjema?govora je o temperaturah znotraj pomivalca znotraj posameznih faz pranja
In kaksna pa ti mislis, da je temperatura? Ali sploh ima kateri moznost vec kot 70? Mogoce 80 kaksna izjema?
Ne, temperaturni sok je mrzel noz namociti v vroco (vrelo?) vodo. Ali obratno. Postopno segrevanje ni temperaturni sok.ni problem max temp..problem je, ker stroj najprej natoči vodo in jo šele tekom procesa segreva. Tako da vsak začetek v posameznem ciklu pranja se uporablja mrzla voda To pa predstavlja temperaturne šoke. Rezila takih šokov ne prenašajo najbolje
To se strinjam, ampak močno dvomim, da je povezano s spremembo temperature. Prej s pralnimi sredstvi ali pa dejansko dolgo časa vroča voda. Ali pa zaradi daljše izpostavljenosti vodi začnejo prej rjaveti?
Pri nas ima voda pozimi 10 stopinj. Poleti nisem meril, mogoce 15. Noz gre na to temperaturo iz sobne - in ti temu reces temperaturni sok, ko se voda pocasi segreva?voda ki pride v stroj je recimo pozimi fajn hladna, poleti mlačna ...in rabi da se segreje. To je popolnoma primerljivo s tem da mrzel nož v vrelo vodo in obratno