Kitajski nož

luka51

Guru
16. avg 2007
14.473
5.766
113
Keramika je jeba nabrusit, če pogledaš pod mikroskopom ne dobiš lepega rezila več. Pa z diamantom je treba brusit. Tak da dolgoročno je kovinski boljši, če znaš brusit sam.
 
  • Všeč mi je
Reactions: Hanzi
22. jul 2007
13.520
1.721
113
124
Jaz brusim s tem in ne vidim nobenih težav glede ostrine, pod mikroskopom pa ne gledam, ker ga tudi nimam:)
 

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Mesarja s keramiko se nisem videl.
Dick, nekateri swibo in kaj podobnega.
Jst tud še nisem videl mesarja s keramiko. Keramični je bolj za rezat zelo zrel paradžnik, papriko... kakšen trd lušt bi znal že zjebat ostrino kaj šele kost....
Swibo je v redu ja.
 

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.297
1.922
113
Jst tud še nisem videl mesarja s keramiko. Keramični je bolj za rezat zelo zrel paradžnik, papriko... kakšen trd lušt bi znal že zjebat ostrino kaj šele kost....
Swibo je v redu ja.

Mesar mora nož brusit več, kot ga uspe uporablja za rezanje. Verjetno se zato izogibajo keramiki, če je problematična za brušenje.
 

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.243
1.384
113
Jaz sem pred leti nabavil komplet vse Victorinox noze. Prezadovoljen.

Glede pranja v pomivalcu. Jaz takoj uganem, ko zena pere noze v pomivalcu. V trenutku. Sploh ni neka znanost.
 
  • Všeč mi je
Reactions: zoom

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Več kot očitno je gorenjev pomivalc tuk slab da ne zmore noža skrhat.
Lahko uveljavim reklamacijo da pošljejo novega ?
 

luka51

Guru
16. avg 2007
14.473
5.766
113
Jaz brusim s tem in ne vidim nobenih težav glede ostrine, pod mikroskopom pa ne gledam, ker ga tudi nimam:)
Ja ampak s tem ti ne nabrusiš noža na pravo ostrino. Ampak "zjebeš" rezilo tak, da je (mikro) žagica.
Oziroma dajma tak. Nož pod kotom 45° in iz 20cm spusti paradajz gor. Če padeta na mizo 2 kosa lahko rečemo, da je oster :). Al pa če ti cajtng papir uspe prerezat brez trganja.
V glavnem jaz še nisem keramike uspel nabrusit tak kot kovinskega. Je pa res, da je nov keramični z original ostrino dosti bolj dolgo oster kot kovinski.
 
22. jul 2007
13.520
1.721
113
124
Kako ti brusiš keramičnega ne vem, ampak po brušenju s tistim brusilnikom je nož kot britva.
Sicer paradižnika še nisem metal po nožu, časopisni papir pa z lahkoto prerežem.
V glavnem midva z ženo sva izredno zadovoljna in ne uporabljava več kovinskih za vsakodnevno rabo v kuhinji.
 

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.302
1.223
113
www.adriamedia.si
fora pomivalca so temperaturni šoki, pa če se uporablja praškasto/tabletirano sredstvo za pomivanje (trdni delci - praskanje) ni to baš neka znanost.... in ja pomivalc skrha nože

pa če greva na bolj izi način.. a steklo v pomivalcu sčasoma ne postane motno?

Temperaturni šok pri 55C?
Praški/tablete itak ne sodijo v pomivalca.
In steklo ne postane motno.
 
Temperaturni šok pri 55C?
Praški/tablete itak ne sodijo v pomivalca.
In steklo ne postane motno.
poglej si temperature pranja izpiranja itd.....pomivalc natoči mrzlo vodo in jo tekom pranja segreva, ne segreje prvo vode in potem s toplo vodo pere
Toplotne šoke je recimo uporabljal smeg pri dezinfekciji (t.i. baby program)
praški tablete sta 2/3 pralnih sredstev, ostane ti samo še gel
da, steklo postane motno zaradi soli v vodi, pa svojcajt si mel v detergentih tudi kristalčke za mehansko odstranjevanje trdnih delcev
 
  • Všeč mi je
Reactions: Pepe

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
Malo offtopic ampak še vedno v povezavi z noži.. Zanima me brušenje le teh z brusnimi kamni.. Imam en kup nožev - kuhinjskih in žepnih katere bi blo treba nabrusit.. Prej sem dajal to kolegu mesarju, ampak bi mogoče kupil kamenček in peglal sam.. Ima kdo izkušnje v tej smeri? Kaj kupit?
 

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.781
221
63
Malo offtopic ampak še vedno v povezavi z noži.. Zanima me brušenje le teh z brusnimi kamni.. Imam en kup nožev - kuhinjskih in žepnih katere bi blo treba nabrusit.. Prej sem dajal to kolegu mesarju, ampak bi mogoče kupil kamenček in peglal sam.. Ima kdo izkušnje v tej smeri? Kaj kupit?

jaz bi vzel tole


samo ne za to ceno ...
 

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.385
3.483
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Malo offtopic ampak še vedno v povezavi z noži.. Zanima me brušenje le teh z brusnimi kamni.. Imam en kup nožev - kuhinjskih in žepnih katere bi blo treba nabrusit.. Prej sem dajal to kolegu mesarju, ampak bi mogoče kupil kamenček in peglal sam.. Ima kdo izkušnje v tej smeri? Kaj kupit?
Tu imaš kup kompletov. Na tem, ki sem ga prilepil, je tudi video, kako in kaj za začetnike...
 

luka51

Guru
16. avg 2007
14.473
5.766
113
Kako ti brusiš keramičnega ne vem, ampak po brušenju s tistim brusilnikom je nož kot britva.
Sicer paradižnika še nisem metal po nožu, časopisni papir pa z lahkoto prerežem.

Brusim z diamantom (saj z drugim itak nemoreš keramike) na roke. Se lahko s keramičnim nabrušem na oni strojček brez cukanja pobriješ po roki? Meni še keramičnega ni uspelo tak nabrusit. Kovinskega brez vsakih težav.
Uglavnem da ne smetimo več teme. Keramike nemoreš nabrusit tak kot kovinskega, vsaj brez ogromno vloženega truda ne.
Je pa res, da ko je enkrat ostrina jo dosti dalj časa drži.
 
Nazadnje urejeno:

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
Tu imaš kup kompletov. Na tem, ki sem ga prilepil, je tudi video, kako in kaj za začetnike...

Hvala za odgovor..

Lep komplet ampak tega vsega nerabim, niti ne vidim smisla v nakupu vsega tega.. Mel bi enega univerzalnega in to je to.. Lahko priporočiš kaj drugega?