Kitajski nož

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.364
3.428
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
a tole je za kaj?


to ni reklama za karkoli, dejansko me zanima ali za dobrih 20 eur res lahko dobim vsaj priblizno to, kar naj bi tak noz ponujal ...
Verjetno dobiš. Zakaj pa ne. Kako pa bo z brušenjem, je pa druga zadeva...

Jaz sem moje kupil tu:

In delajo kot je treba...
 
  • Haha
Reactions: ales85

luka51

Guru
16. avg 2007
14.409
5.685
113
damaskus za 8€ prosim no :D Da nebi ki keri to verjel.
Navadn nož z laserjem narisan vzorec.
 
a tole je za kaj?


to ni reklama za karkoli, dejansko me zanima ali za dobrih 20 eur res lahko dobim vsaj priblizno to, kar naj bi tak noz ponujal ...
tkole..za te cekine poglej za kakim swibo m...ne bo tko vizualno konkreten, rezal bo pa u nulo. če ga boš pral u pomivalcu ga boš pač večkrat moral nabrusiti in to je to...tista kitajska jajca so bolj za lepo videti, uporabno bo pa bolj malo
 

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
če ga boš pral u pomivalcu ga boš pač večkrat moral nabrusiti in to je to...tista kitajska jajca so bolj za lepo videti, uporabno bo pa bolj malo
zakaj ta štorija od pomivalca?
kaj pa voda naredi kvalitetnemu nožu, oziroma tisti curek v pomivalcu?
razen če imaš pomivalca z 450barov pritiska in not šobe za jeklo rezat.
 

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Kakovostni noži se kalijo pri okoli 800 stopinjah...
Pomivalci AA++++ pa dosežejo čez 6 tavžnt stopjnj celzija vode.
Tak da pazljivo kaj počnete...
 
  • Všeč mi je
Reactions: zino

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.191
1.198
113
www.adriamedia.si
Pomivalc seveda škodi nožu. Če daš noter takega z lesenim ročajem al pa če jih noter namečeš enega čez drugega in poleg ostalega pribora, recimo, da jih vodni curek premetava in drgne ob druge stvari. Pol pa zna škodit, ja. Sicer pa tistih bogih 55 stopinj ne bo kaj hudega nardilo. Mater, včasih režem pečenko ki ima čez 70. Še dobro, da ne ratajo kar med rezanjem topi.
 
  • Všeč mi je
Reactions: zino in jendomen

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Kaj pa vem če je vroča voda tako nedolžna za rezila. Že v času bivše jugoslavije je vsak boljši mesar ki je dnevno delal koline vedal da se noži ne perejo ali namakajo v vroči vodi ker hitro izgubijo na ostrini, če ne vajenec to naredil jih je dobil za uho. Ampak dobro, mesar je itak vedno pred poslom potegnil nože na kamen. Pa primerjava momentalnega reza 70 stopinj vroče pečenke v primerjavi s pranjem na 65-70 stopinjah ki traja tudi 2 uri in več ni na mestu. Prav tako so te tablete najbolj strupena snov v kuhinji. Nevem, koristi jim zagotovo ne. Sicer pa tudi mi iščemo nekaj pametnih nožev in ko malo gledaš te ponudbe se v poplavi vsega izgubiš. Torej če ima kdo kak pameten predlog iz izkušenj je dobrodošel. Pa nisem omejen na 30EUR za nož, sem pripravljen dati kak evro več samo da je solidna roba. Seveda pretiravali pa ne bomo.
 
Mi strojniki vemo, da segrevamo jeklo na 350 stopinj celzija, zaradi popuščanja notranjih napetosti, po termični obdelavi.
Na koliko stopinj segreje vodo pomivalni stroj?

fora pomivalca so temperaturni šoki, pa če se uporablja praškasto/tabletirano sredstvo za pomivanje (trdni delci - praskanje) ni to baš neka znanost.... in ja pomivalc skrha nože

pa če greva na bolj izi način.. a steklo v pomivalcu sčasoma ne postane motno?
 
Kaj pa vem če je vroča voda tako nedolžna za rezila. Že v času bivše jugoslavije je vsak boljši mesar ki je dnevno delal koline vedal da se noži ne perejo ali namakajo v vroči vodi ker hitro izgubijo na ostrini, če ne vajenec to naredil jih je dobil za uho. Ampak dobro, mesar je itak vedno pred poslom potegnil nože na kamen. Pa primerjava momentalnega reza 70 stopinj vroče pečenke v primerjavi s pranjem na 65-70 stopinjah ki traja tudi 2 uri in več ni na mestu. Prav tako so te tablete najbolj strupena snov v kuhinji. Nevem, koristi jim zagotovo ne. Sicer pa tudi mi iščemo nekaj pametnih nožev in ko malo gledaš te ponudbe se v poplavi vsega izgubiš. Torej če ima kdo kak pameten predlog iz izkušenj je dobrodošel. Pa nisem omejen na 30EUR za nož, sem pripravljen dati kak evro več samo da je solidna roba. Seveda pretiravali pa ne bomo.

poglej za swibo nožmi....mi jih imamo že lep čas in so zakon. Kupujeo (vsaj tu v mojem okolišu) na komad, cena tam od 15,20 € (tisti najmanjši za na vrt in kako sadje obrezat) do kakih 30,40 € za šalame, pečenke itd.

mi ijh mamo prezadovoljni z njimi
 
Kaj pa vem če je vroča voda tako nedolžna za rezila. Že v času bivše jugoslavije je vsak boljši mesar ki je dnevno delal koline vedal da se noži ne perejo ali namakajo v vroči vodi ker hitro izgubijo na ostrini, če ne vajenec to naredil jih je dobil za uho. Ampak dobro, mesar je itak vedno pred poslom potegnil nože na kamen. Pa primerjava momentalnega reza 70 stopinj vroče pečenke v primerjavi s pranjem na 65-70 stopinjah ki traja tudi 2 uri in več ni na mestu. Prav tako so te tablete najbolj strupena snov v kuhinji. Nevem, koristi jim zagotovo ne. Sicer pa tudi mi iščemo nekaj pametnih nožev in ko malo gledaš te ponudbe se v poplavi vsega izgubiš. Torej če ima kdo kak pameten predlog iz izkušenj je dobrodošel. Pa nisem omejen na 30EUR za nož, sem pripravljen dati kak evro več samo da je solidna roba. Seveda pretiravali pa ne bomo.
 

jezek

Guru
24. jul 2008
3.455
1.450
113
Še vsak nož (dražjih od 200e/kos nimam) se mi v pomivalcu skrha že v enem pranju, po ene 4ih pa ne reže več. Je pa res, da par potegov z oslo vrne prvotno ostrino. Ožanje konice pa se opazi samo na nožih, ki so v uporabi cca 5 let, tako da kaj dosti jih ne pobira. Tako da mečem v pomivalca vse nože, razen tadragih (meso, velik za zelenje)