kikirikijevo mandljevo maslo

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
kaj imajo pa na tej strani kej za mal se zredit doberga:)?
bi še kej vzel, da ne bom samo kikirikijev;)

Še najbolj optimalno in najceneje naredi tako, da vzemi Whey in vzemi Maltodekstrin...in si mešaš gainer v razmerju 2:1 za Maltodekstrin + dober trening (to kombinacijo popiješ po treningu) in KG bodo šle gor.
smile-1.gif

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Če lahko malo skrenem iz rdeče linije: Zakaj pa uporabljate ta dva masla?
Samo za po palačinkah namazat in za na prepečenec se verjetno v tej temi ne gre
smile-1.gif

Pri drugih ne vem, pri meni se gre prav zato, kar si napisala.
Jaz sem ga sicer začel jest, ker ima precej visoko vrednost beljakovin in je kao zdravo. Ampak ko sem ga enkrat poskusil, sem ugotovil, da je še nekaj več. Sploh, ko ga kombiniraš s kakim medom na vrhu ali kaj podobnega. Meni nasploh vse zadeve (okusi), ki prihajajo one strani luže načeloma zelo pašejo. Se pravi peanut butter and jam, Njami.
Če ga daš pa še v kake kukije s chocolate chipsi ali pa v brownije, si pa zmagal.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Lahko se ga tudi uporabi za pečenje, ampak za ta namen je potem bolj primerno arašidovo olje ali pa kokosovo olje.

Za kaj arašidovo maslo ne bi bilo zdravo pa ne vem, edino seveda, če bi jedel samo to in nič drugega.
Najbolj primerna uporaba pa je namaz na polnozrnat kruh, kot vmesen obrok, torej cca 20g, kar je daleč od "kile".

Enako velja za mandeljevo maslo, oreščki pač v drugi obliki. Seveda mora biti brez dodatkov.

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Arnie ni imel tega, pa je vseeno nabildal.

Naravni način, ftw
smile-1.gif

Arnie in naravni način uporabit v istem stavku... precej pogumno!

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Če lahko malo skrenem iz rdeče linije: Zakaj pa uporabljate ta dva masla?
Samo za po palačinkah namazat in za na prepečenec se verjetno v tej temi ne gre
smile-1.gif

Jest sem prej izključno zaradi potreb po omega 6 in 9, omega 3 pa še vedno (4-6kapsul) na dan in vsaj 3x tedensko ribe. Kaj in kako glede teh maščob pa veliko na netu piše. Je pa res da od kikirikijevega masla samo tega iz Anglije, dobiš OK zadeve tudi pri nas, v nekaterih trgovinah s športno prehrano. Tisto kar imaš na policah v trgovinah pa ni za v usta dan.

Pa še na splošno:
Arnie se ga je šopu k mamba...ampak nič tazga, ni noben bav bav če je top roba.
Pa še mal za razmislit....no sej se tudi večina punc šopa s takšnimi zadevami. Hormonska terapija - konteracepcijske tablete
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Dokler iz UK dobim 1kg arašidovega masla za 4,80 funta me trgovine v SLO ne vidijo. Res pa da je še poštnina, ampak nabavim še kaj drugega zraven.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Iz DM

Tale pa z myprotein.com 1Kg 5.57€ (ponavad se naroči več stvari, tko da se poštnina cca 5€ razgubi)

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
DM Alnatura ga ne najdem brez vseh aditivov sladkor olje itd.....
Jaz sem tudi naročil kilo iz UK.
Pa tudi sam kilo se mi je izplačalo glede na ceno.