Kia Sportage 1.6 gdi vs. 2.0

Fly

Guru
21. jul 2007
2.665
515
113
Ne vem zakaj, mislim pa, da zaradi nekoliko večje porabe pade avto v drug davčni razred. Ker opažam da se v tujini da dobiti tudi pri teh dveh motorjih 18" gume

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.411
5.657
113
Citat:
Uporabnik Fly pravi:
Ne vem zakaj, mislim pa, da zaradi nekoliko večje porabe pade avto v drug davčni razred.

Am......a ne določajo porabe in s tem davčni razred po nekih "tovarniških" normativih.....tko da al 14" al pa 22".....je pol vseeno?

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik Fly pravi:
Ne vem zakaj, mislim pa, da zaradi nekoliko večje porabe pade avto v drug davčni razred.

Am......a ne določajo porabe in s tem davčni razred po nekih "tovarniških" normativih.....tko da al 14" al pa 22".....je pol vseeno?
Zakaj potem dajejo neke super gume z majhnim kotalnim uporom in odbijače z boljšo aerodinamiko na razne ''bluemotion'' modele, da zmanjšajo porabo in dobijo posledično nižji CO2...?!

Kamele0N

23. jul 2008
42.411
5.657
113
Zato ker je ekologija biznis
wink-1.gif

In kaj ko pol po 2h letih daš druge letne gume gor...al pa pozim zimske....a prletijo dacarji pa rečedjo prosm doplači 12.78 eura pr ekotaksi
sprasujem se.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
No no, ne bi tako užaljen zato, ker mu pač ta tvoja spimpana korejska kibla ni všeč.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.665
515
113
no, sicer če pa ti voziš kar imaš napisano v profilu, pa nisi ravno pravi za ocenjevanje videza, saj je ta citroen skoraj dobil naziv Gay Car of the Year 2011, vendar ga je na koncu prehitel Peugeot RCZ.
Tako da, čestitke in obilo obračanja pogledov ti želim, da le bodo od pravega spola
smile-1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
No ko si se ravno vpiknil v moj avto. Tukaj je en naziv, ki ga ni "skoraj dobil" ampak ga je dobil. Sicer pa mi je za poglede vseeno. Z tem se verjetno obremnejujete bolj tisti, ki na takšen ali drugačen način pimpate raznorazne Kie in podobno.

http://www.carsuk.net/citroen-ds3-top-gear-car-of-the-year/

I“In short, the Citroen DS3 is a hoot to drive. It’s fast, nimble, responsive, forgiving and much quicker than you’d ever have expected. There’s room in the back for the kids and it has an interior that’s a delight to the eye. The exterior is as good looking as it can be without your knees going funny every time you walk on the drive – and it doesn’t cost a fortune.

In fact, the Citroen DS3 could well be the best car we’ve had this year. It’s certainly the best car in its sector and, although it resorts to an iconic moniker to state its intent, it’s as contemporary as you can get.”

Ampak to so stvari, ki povprečnega kupca korejskega vozila tako ali tako ne zanimajo, tako da brezveze, da se o tem prerekama v tej temi.

Ima pa samo 2 leti garancije. Šment.
frown-1.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Važno, da ti je pojem ''tovarniški normativi'' jasen, pol pa vseeno, al je 14 al 22, al je picanto al je sorento...

Kamele0N

23. jul 2008
42.411
5.657
113
In si se dons peljal po tržaški proti centru z tem "uberwagnom" ?
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

23. jul 2008
42.411
5.657
113
Pol pa še slabš....je mel navadne?
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Nisem se že kak teden vozil z avtom tako da ne. Gre pa dokaj solidno ja, 200hp pri 1200kg se kar pozna.
smile-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
majstri, nekaj me pod nujno zanima! namreč če z nakupom tega zatečenega korejca kupiš še zraven retardiranost? ker to ne more bit naklučje, kaj sem videl včeraj:
1. napihnjena črna kia z nekim zayebanim yebačom not ga na izi kruza po koroškem mostu v mb. ko se mu en vključuje iz desne, se majster ne umakne levo (sicer meni direkt pred gobec) ampak se talent mrtvo hladno premakne na sredino obeh pasov in zjebe mene in onega ki se vključuje iz desne
stupid-1.gif
v cliotu jih verjetno ni bil vajen.

2. tudi včeraj. napihnjega srebrna kia direkt na pločnik sredi mesta, ampak genau usred. še peš ne prideš mimo, kaj šele z kakim otroškim vozičkom.

3. spet včeraj. grem zvečer šetat in kaj spet vidim? zatečeni korejec parkiran direkt na zelenici. verjetno je sprobaval 4x4
17758-icon_confused.gif