Kerga kupiti: Astra ST vs Touran

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
No da zaključim zgodbo.

Včeraj smo vplačali aro za Astro Sports Tourer 150ks.

Touran je bil enostavno predrag, ceno so sicer malo spustili, ampak je financiranje tako nastavljeno, da na koncu tako ali tako plačaš polno ceno po ceniku.

Zdaj pa upam da mi bo služila vsaj tako kot sedanja 11 let stara Astra.
nahrung002.gif

zmaga.gif
Najbolj pametna odločitev. Koliko pa je rok dobave?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik gas pravi:
A ste v novem Touranu sedel? je velika razlika proti prejsni generaciji..... vsaj meni... sem imel primerjavo 4 leta star in cisto nov..oprema HL v obeh...

pa tudi odvisno od nastavitve sedeža in volana.
Ko sem se vsedel v tanovga, sem se počutil kot v kombiju, kar men sploh ni všeč.
Potem sem pa sedež spustil v dno, volan nastavil, je bilo pa bolj podobno osebnem avtu:)
Me je pa to motili tudi pri prvi al drugi generaciji berlingota, ker je tudi bil zelo kombijevsko nastavljen. Volan skoraj navpično, stopalke pa preveč blizu sedeža. Malo karikiram, ampak, da se lažje razume kaj me moti.

jello

Guru
22. sep 2008
10.157
3.881
113
Tri sedeže in rolo ven vzet zna vsaka baba. Z eno roko. To je vse kar rabiš da Tourana spremeniš v kombi. Ti baba nisi, zato si verjetno najprej odprl havbo in začel podirat okol motorja.

Glede prostornosti, pozna se da je oglat. Če greš gledat tehnične podatke in litre je tam tam s toyoto verso in podobnimi. Ampak v versota gre dežnik (ker ma litre razdeljene na 15 predalov), v tourana pa dva pralna stroja (ker je prtljažnik pravokotna gajba).

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
imam xsaro picasso. placa je res ne broj. trenutno pač lahko peljem na morje dva mulca v lupinici/sedežu, kolo, voziček in še marsikaj. brez prtljaznika. v karavana to ne bi stlačil.

Možnost odmontaže enega izmed sedežev je vredna zlata. meni tudi kombi sedenje nadvse ustreza.

zato nikoli ne bi imel karavana. ma res malo več prtljaznika od limuzine, to je pa vse.

Nazadnje urejeno:

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
v karavana to ne bi stlačil... ma res malo več prtljažnika

razceplejna osebnost?

matej_

Guru
25. okt 2007
2.123
655
113
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Pa ok dejmo prez teh for...sm pol avta razstavu zato da je kao oombi ratu...

Ker na morje dvomim da gres brez zadnjih zicev pa s familijo...

prvo preberi kaj sem napisal. če ne razumeš, preberi še enkrat. če pa še to ne, pa nazaj v šolo!

kaki pol avta. 3zice sem dal ven, vsakega mi je vzelo po minuto, pa rolo še minuto pa recimo, da še sovoznikovega podreš traja 10sek. se pravi 4min10sek pa maš malo večji prtljažnik. to je če moraš kaj peljati kako robo.
če pa greš oz. smo šli na morje sem pa napisal kak. z vsemi zici pa roloji ....

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
A to ne gre tako kot pri karavanu...snameš rolo 10sek, podreš sedež 10 sek in drug sedež 10 sek in imaš čisto ravno dno?

Lucijan

Pripravnik
2. jun 2015
178
2
18
Imam starejšega Tourana, bencinca. Touran vsekakor udoben, kot pravi alkoholik, ker je visok. Če bi ga danes menjal, bi ponovno želel Tourana ampak ne z novodobnimi TSI motorji. Preveč slabega slišim o njih. Opla, priznam ne poznam.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.123
655
113
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
A to ne gre tako kot pri karavanu...snameš rolo 10sek, podreš sedež 10 sek in drug sedež 10 sek in imaš čisto ravno dno?

ne.
zadnja vrsta, če želiš čisto ravno dno jih moraš fizično odstranit. vsak sedež ima 2zatiča. če pa ne rabiš čisto ravnega dna pa lahko samo preklopiš oz. podreš sedeže.

Nazadnje urejeno:

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
odvisno od velikosti karavana. če je velik ja. čeprov vpraksi moraš ponavadi vsaj še vzglavnike sneti.
ampak kljub temu, od tega ravnega dna do stropa je morda 1,5 metra lufta. že kolo težko stlačiš notri pokonci postavljeno.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Zadnje čase vsake par dni rabim takle avto in mi je ok, da je tik tak spremenjen v tovornega. Spodaj je še 5mm vezana plošča s klavirskimi panti tako, da ni treba kaj dosti pazit.
2393122-DSC_1085.jpg

Priponke

• 2393122-DSC_1085.jpg
    2393122-DSC_1085.jpg
    42,8 KB · Ogledi: 153

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
tole lepo kaže eno od glavnih pomanjkljivosti karavanov, zadnje koloteke, ki zožijo prtljaznik. recimo v enoprostorcu te težave ni.

si pa zelo lepo naredil. Sem tudi ze sam razmišljal o čem podobnem.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
pakaže pa tudi glavno pomanjkljivost enoprostorcev, pomanjkanje dolžine

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
104cm je med koloteki, za tisto kar prevažam rabim slab meter. Dam pa vzglavnike dol čeprav jih v osnovi ni treba. Se pa če imam dalj časa takole vzglaviki na določenih mestih malo vtisnejo pa rabijo potem nekaj ur da spet dobijo prvotno obliko.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
Citat:
Uporabnik pablohasan pravi:
v xsaro picasso spravim stoječ kolo brez sprednje gume pa še dva mulca. jih spravis sem?

me zanima kako dolge omare spraviš v picasoja