Kerga kupiti: Astra ST vs Touran

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
Citat:
Uporabnik AndrejK pravi:
In kakšen je tvoj tretji poskus
wink-1.gif

4 imam, pa včasih še babica zraven
smile-1.gif

no saj pol ni problema napolnit zadeve
smile-1.gif

če bi imel pa samo dva bi te pa k zdravniku poslal
nahrung002.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Ksz...

Če ima 6 km do službe (12 km dnevno, 200 delovnih dni) bo ltnno na šiht naredil 2.400 km. Ostalih 13.600 pa bojo ali daljše vožnje ali ogret motor (isti drek).
Torej se v njegovem primeru ne splača gledat pot na šiht..z vsakim motorjem se bo pozimi do šihta pripeljal z neogretim.

......

Če se odmisli cena delaš primerjavo z razmeroma manj prostornim avtom z veliko konjenice napram prostornejšemu z bolj švohcanim motorjem. Tako da tu gre za vidik med prostornostjo in užitkom v vožnji.
Zdaj kak je pa občutek v vsakem med vožnjo (ko konjenica več ne igra vloge) pa upam da sta oba šla peljat.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
ksz

Res je da placa ni nikoli preveč, vendar je dejstvo da boš vsak avto nafilal do konca ... npr. mi smo imeli pri dveh manjših otrocih (ne rabita več vozička) lani za na morje touringa nabito polnega, s tem da je bil na strehi poln strešni kovček, na kupli pa prtljažnik z bicikli.
Enoprostorci mi niso včeš, ajde če bi imel vsaj tri otroke je druga stvar, pri dveh pa mi niti na misel ne pride da bi za tister parkrat letno, ko bi mi prišel prav, celo leto vozil tri četrt prazen kombi.
rolleyes-1.gif

Letos gremo na morje za prvega maja najverjetneje z limuzino z večjim prtlajžnikom kot ga je imel touring, mogoče celo s kupejem, za glavni dopust bom pa na streho limuzine montiral strešni kovček in bo moralo zadostovati. Pač se vzame tisto kar se rabi, ne cele omare.
cool-1.gif

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Vedno vzameš s sabo kolikor je placa. Če ga ni kaj dosti tudi šare ni veliko
wink-1.gif
.

Običajno je to 2x letno...vse ostalo se prevaža polno praznega naokoli.

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Za 6km šihta si kupiš kolo, moped ostalo daš v avto, ki ustreza tebi. Ne poslušaj ženske. Zadnji stavek je stara modrost. Prekleto a vam vse mame in žene ukazujejo? Kere gate moraš obleči danes? Ali se to lahko odločiš sam?

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
no, če pogledamo zgodovino, so včasih hodili s fičoti, 4 članske družine... pa z vso opremo...

No, jest mam experta recimo, pa smo 3je, pa je bil lansko leto tud do konca nafilan. Pa kao nismo vsega s seboj vzeli... pa zadaj 1 sedež manjka, tko da je res veliko placa.

Smo hodil, se še spomnim. Fičo, pa pol Lada 1300, Wartburg je bil cel luksuz, da ne rečem Lada Samara... Sam ni blo treba imet za vsakega mulca svoj otroški sedež. Na zadnji sedež v fičotu se nas je tut 5 stisnl... pa ni noben preveč težil...
Drugi cajti. Če dam zdej tri tamale, k še rabjo otroški sedež v eno vrsto, se s zapenjanjem kar zafrkavam - težko dobit roko med dva sedežka.
Prvo leto, ko smo na morje še moral vzet voziček za dvojčke, smo v 2 in 3 vrsti vzeli krajni sedež ven, da smo lahko vse v avto spravili, pa je daljša verzija, tako da ima že v osnovi kar nekaj prtljažnika.

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Citat:
Uporabnik AndrejK pravi:
In kakšen je tvoj tretji poskus
wink-1.gif

4 imam, pa včasih še babica zraven
smile-1.gif

no saj pol ni problema napolnit zadeve
smile-1.gif

če bi imel pa samo dva bi te pa k zdravniku poslal
nahrung002.gif

Ne ne, dokler sta bila "samo" dva mulca, je bila Zafira B čisto dovolj velika
smile-1.gif
Ampak ko smo dobili double-trouble, pa ni več šlo. Voziček za dvojčke je pač ogromen in v Zafiri nimaš nič več prtljažnika, ko "izvlečeš" 6. in 7. sedež.

jello

Guru
22. sep 2008
10.157
3.881
113
Sicer kakor komu pase, ampak se strinjam. Ne gres na gajbo ce ni prave potrebe. Sem bil tudi 15 let na karavanih (velikosti passata), trenutno rabim tri otroske sedeze zato smo na gajbi (touran), ko bosta dva ven iz sedezev grem nazaj na karavana. Najbolj moti ravno tisto zaradi cesar je avto bolj uporaben. To je 'gajba'. Takrat ko je potreba pac das kisto na streho in prtljaznik na kljuko in se ostalih 95% vozenj 'lepse' in ceneje peljes.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Imaš pa še tretjo opcijo...eno številko manjši Touran torej Sportsvan. Za ta denar že 2.0 tdi.ja 150. Prostor na zadnji klopi kraljevsko odmerjen, ko je potreba pa jo porineš (do 22 cm) naprej da imaš več kuferaja.
Užitek z motorjem ostaja ob nizki porabi.

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Tisti liter dva porabe je brezveze gledat ker ima vsak svoj nacin za voznjo ze tukaj bodo razlike.
liter ali dva razlike v porabi je pri 16k letno zanemarljiv. Liter nafte več na letni ravni znese celih 160 EUR na leto pri 16 000 km, liter bencina več pa dobrih 200 ojr razlike.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.751
5.906
113
No da zaključim zgodbo.

Včeraj smo vplačali aro za Astro Sports Tourer 150ks.

Touran je bil enostavno predrag, ceno so sicer malo spustili, ampak je financiranje tako nastavljeno, da na koncu tako ali tako plačaš polno ceno po ceniku.

Zdaj pa upam da mi bo služila vsaj tako kot sedanja 11 let stara Astra.
nahrung002.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.061
5.659
113
Cestitke!

Bi pa fprasal vse Touran fane v tej temi....od kje se jim zdi Touran tolk prostoren?

To je navaden G5 plus v preobleki...na vn zgleda cel kombi na nit se pa stiskas k v golfu...
bonk.gif

matej_

Guru
25. okt 2007
2.123
655
113
no ja...
mam Tourana sicer starega še ampak, ko vržeš ven zadnje zice, sem peljal recimo kamot velik dvosed (sedežna) noter. bi celo trosed šel noter, če bi sprednje zice mal naprej prestavu.
sam (brez zicev) sem peljal komplet spalnico (postla+tavlka omara+nočni omarci+komoda+2xletvice) in komplet predsobo (veliak omara+omara+ogledalo+obešalo) naenkrat v avtu. sicer sem glisiral, videl ven skoraj nič, ampak kako škatlo dve bi še pa spravil noter.

recimo za morje dva otroka v otroških sedežih + babica zadaj, mi2 z ženo spredaj, če bi kuferan nafilal do vrha nebi rabil truge na strehi.

tak da ja touran je znotraj velik.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.751
5.906
113
Saj prostornejši je to ni kaj. Kuferam ima 200l več. Sem se pa vsedel na zadnjo stransko klop in moram rečt da sem z rameni naslonjen na steklo. Ker so klopi pač toliko stisnjene, če jih pač hočeš spravit not. Za otroka ki je v lupinici je to ok, za ostale pa...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.061
5.659
113
Pa ok dejmo prez teh for...sm pol avta razstavu zato da je kao oombi ratu...

Ker na morje dvomim da gres brez zadnjih zicev pa s familijo...

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
A ste v novem Touranu sedel? je velika razlika proti prejsni generaciji..... vsaj meni... sem imel primerjavo 4 leta star in cisto nov..oprema HL v obeh...