Ker pohlep ne pozna meja...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.663
3.171
113
v lokalni ostariji
kaj je kravakonj... jst ne dvomim vate kok ti bo ratal glede na to da si tok poln besed o prodajalcih dreka ki kupijo po 10 prodajo po 200...

aja ni tko enostavno? potem pa ne bluzi

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
čemu - imam službo, tako da me stvar ne zanima. jo pa prepuščam tebi.
zato pa cel Alter najebe, ker imaš službo namesto dela, v keri nakracaš največ hujskaških dezinformacij..
Kanglerjevi uslužbenčki so se vsaj držali zapovedanega števila postov na dan in med njimi ni bilo samoinicijativnih, ekstra zagnanih, ki dosegajo ravno nasproten učinek od željenega....
najebal si ga, ko šefu potegne kak si zajebal
evil.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.283
7.053
113
pri taščici
Zanimivo je to da se nekdo pritožuje med ocenami da so SLO navodila in ne angleška. Se pravi so za prevod poskrbeli že kitajci

Nazadnje urejeno:

dbill

Zelenc'
19. sep 2007
22
0
1
pred kakim letom in pol sem naročil dva kosmodiska iz kitajske, prvi prišel preko bp, drugega pa so zasegli na carini, kjer sem potem moral dokazovat, da ni original, seveda nisem nič dosegel, dobil tudi dopis studio moderne, da če še enkrat naročim isti izdelek, gredo v tožbo. Je pa bil kosmodisk originalno zapakiran, z slovenskimi oznakami studio moderne, prav tako njihov matični naslov na škatli.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Citat:
Uporabnik dbill pravi:
pred kakim letom in pol sem naročil dva kosmodiska iz kitajske, prvi prišel preko bp, drugega pa so zasegli na carini, kjer sem potem moral dokazovat, da ni original, seveda nisem nič dosegel, dobil tudi dopis studio moderne, da če še enkrat naročim isti izdelek, gredo v tožbo. Je pa bil kosmodisk originalno zapakiran, z slovenskimi oznakami studio moderne, prav tako njihov matični naslov na škatli.

Pa lahko oni tožijo kupca, če kupuje na tak način. Zakaj nimajo jajc, pa tožijo firmo, ki jih izdeluje? Si ne upajo, aaa?

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
No, torej ne upajo. Raje bodo jebali navadnega človeka, torej oni bodo reševali posledico, ne pa bistvo problema. Kaj mislijo, da boš samo ti kupil ta izdelek. Jok, še na 10000 drugih ga bo kupilo, oni pa se bodo jebali s tabo, 1 človekom. hahahhahaaa. Strahopetno se mi zdi tole. No, naj se gredo orng stvar in gredo tožit firmo, katera izdeluje kopijo njihovega izdelka. Brate, seveda bi popušili, zato pa se spravljajo na malega človeka a kopija se bo še naprej prodajala, hahahhahahhaaaaaa
bonk.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Pa kaki strahopetski? A ti ne vidiš boja z mlini na veter, ko ga vidiš od daleč? Ne upanje in popolen nesmisel sta dve ločeni stvari

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Nimaš kaj tožarit človeka, ki kupuje preko interneta, ker spet ne boš dosegel nič. Izdelki se bodo prodajali naprej.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
No, torej ne upajo. Raje bodo jebali navadnega človeka, torej oni bodo reševali posledico, ne pa bistvo problema. Kaj mislijo, da boš samo ti kupil ta izdelek. Jok, še na 10000 drugih ga bo kupilo, oni pa se bodo jebali s tabo, 1 človekom. hahahhahaaa. Strahopetno se mi zdi tole. No, naj se gredo orng stvar in gredo tožit firmo, katera izdeluje kopijo njihovega izdelka. Brate, seveda bi popušili, zato pa se spravljajo na malega človeka a kopija se bo še naprej prodajala, hahahhahahhaaaaaa
bonk.gif
Bolj se jim splača, če tožijo potrošnika in s tem strašijo ostale potencialne kupce (podobno, kot delata filmska in glasbena industrija). Sicer pa lahko tožijo tudi kitajsko podjetje, si pa predstavljam, da je to precej dražje:

http://www.china.org.cn/business/2009-04/02/content_17540651.htm
Citat:
The number of intellectual property right (IPR) litigations is rising in Shanghai's courts. In 2008 they accepted 1,757 IPR-related cases and resolved 1,634, 43.1 percent and 33.2 percent respectively higher than those in previous year. More than 15 percent cases involve overseas parties, mostly from the United States, Britain, Japan and Germany.

Je pa tu ogromno zakulisnih igric, ko npr. high fashion podjetja dajo parim underground podjetjem blago in dizajne oblačil - tisti, ki jih naredi najbolje in najhitreje dobi denar, ostalim pa je dovoljeno, da te produkte prodajo na črnem trgu kot original (s čemer si te znamke delajo reklamo).

22. jul 2007
13.634
1.793
113
124
Citat:
Uporabnik dbill pravi:
se pa naši carini elegantno izogneš, če naročiš na UK naslov-izanglije.com, sicer je malenkost dražje ampak stvar dobiš brez problema
grims-1.gif

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Jap, rad bi povedal, da Apple in podobni nategujejo svoje stranke. Zadeva gre nekako takole: podjetje Foxconn na Kitajskem izdela Iphone za 20 EUR, nato prek treh posrednikov zadeva pride v EU, kjer se prodaja za 600 EUR.

Fixed.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.283
7.053
113
pri taščici
Se pravi ima SM pogodbo samo z našimi cariniki, da jim odpirajo pakete in pošiljajo podatke SM. Vem da podatke lahko pošiljajo v primeru trgovanja z več (tisoč) artikli, ampak en artikel na fizično osebo?

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Jaz nekaj ne razumem. Obstaja kozmodisk, ki ga prodaja SM in je original, in kozmodisk, ki ga lahko naročiš preko neta za 10 dolarjev, ki pa je ponaredek, čeprav je zapakiran v škatlo od SM in ima slovenska navodila?
Ali gre tukaj za en te isti izdelek?

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Ni nujno.

Pred časom (5 let nazaj) so bili zelo popularni prodajalci v vozilih z madžarskimi in romunskimi tablicami, ki so prodajali takšno in drgačno orodje. Tista Hilte štemarca je bila do etikete na embalaži enaka originalu... ko smo iz 800 EUR prišli na 50 EUR je bila stvar že krislano jasna.
V tistem času sem na nekem servisu vprašal glede teh zadev - serviser je povedal, da je največja težava v tem, da so na zunaj stroji popolnomi - znotraj pa ni kaj menjati, ker je vse drugačno od originala.

Kakšnih hudih podobnosti s Kozmodiskom seveda ni, a še vedno velja, da je pravi ponaredek na zunaj(!) ponarejen do zadnje podrobnosti.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Pa saj točno to me zanima. Konkretno ta primer s kozmodiskom. Gre za ponaredek, ali za isto stvar, ki jo prodaja SM?
Nekdo je zgoraj napisal, da nekdo, ki kupuje direktno na kitajskem preko neta, podpira izkoriščanje delavcev,onesnaževanje okolja, itd...
Kaj potem počne SM, ki te iste idelke uvaža iz Kitajske v količini nekaj kontejnerjev?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.283
7.053
113
pri taščici
Delal so jih v kisovcu v industrijski coni, (pa delavke doma, ker niso dosegale norme), če pa jih še pa nimam svežih informacij, ker je vir dal (dobil?) odpoved.