zato pa cel Alter najebe, ker imaš službo namesto dela, v keri nakracaš največ hujskaških dezinformacij..Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
čemu - imam službo, tako da me stvar ne zanima. jo pa prepuščam tebi.
Kje sem napisal, da ni ensotavno?Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
kaj je kravakonj... jst ne dvomim vate kok ti bo ratal glede na to da si tok poln besed o prodajalcih dreka ki kupijo po 10 prodajo po 200...
aja ni tko enostavno? potem pa ne bluzi
Citat:
Uporabnik dbill pravi:
pred kakim letom in pol sem naročil dva kosmodiska iz kitajske, prvi prišel preko bp, drugega pa so zasegli na carini, kjer sem potem moral dokazovat, da ni original, seveda nisem nič dosegel, dobil tudi dopis studio moderne, da če še enkrat naročim isti izdelek, gredo v tožbo. Je pa bil kosmodisk originalno zapakiran, z slovenskimi oznakami studio moderne, prav tako njihov matični naslov na škatli.
Bolj se jim splača, če tožijo potrošnika in s tem strašijo ostale potencialne kupce (podobno, kot delata filmska in glasbena industrija). Sicer pa lahko tožijo tudi kitajsko podjetje, si pa predstavljam, da je to precej dražje:Citat:
Uporabnik Cash pravi:
No, torej ne upajo. Raje bodo jebali navadnega človeka, torej oni bodo reševali posledico, ne pa bistvo problema. Kaj mislijo, da boš samo ti kupil ta izdelek. Jok, še na 10000 drugih ga bo kupilo, oni pa se bodo jebali s tabo, 1 človekom. hahahhahaaa. Strahopetno se mi zdi tole. No, naj se gredo orng stvar in gredo tožit firmo, katera izdeluje kopijo njihovega izdelka. Brate, seveda bi popušili, zato pa se spravljajo na malega človeka a kopija se bo še naprej prodajala, hahahhahahhaaaaaa
Citat:
The number of intellectual property right (IPR) litigations is rising in Shanghai's courts. In 2008 they accepted 1,757 IPR-related cases and resolved 1,634, 43.1 percent and 33.2 percent respectively higher than those in previous year. More than 15 percent cases involve overseas parties, mostly from the United States, Britain, Japan and Germany.
se pa naši carini elegantno izogneš, če naročiš na UK naslov-izanglije.com, sicer je malenkost dražje ampak stvar dobiš brez problemaCitat:
Uporabnik dbill pravi:
pred kakim letom in pol sem naročil dva kosmodiska iz kitajske, prvi prišel preko bp, drugega pa so zasegli na carini, kjer sem potem moral dokazovat, da ni original, seveda nisem nič dosegel, dobil tudi dopis studio moderne, da če še enkrat naročim isti izdelek, gredo v tožbo. Je pa bil kosmodisk originalno zapakiran, z slovenskimi oznakami studio moderne, prav tako njihov matični naslov na škatli.
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Jap, rad bi povedal, da Apple in podobni nategujejo svoje stranke. Zadeva gre nekako takole: podjetje Foxconn na Kitajskem izdela Iphone za 20 EUR, nato prek treh posrednikov zadeva pride v EU, kjer se prodaja za 600 EUR.