Citat:
Uporabnik kadunnc pravi:
Ce nimas regulatorja i delas karboniranje z sladkorjem, lahko naredis tako kakor se naredi pri steklenicah. Ko natocis pivo pustis pokrov priprt ali pa odstranis ventil za prezracevanje za 10 ali 15 min. Kvas zacne hitro zret sladkor in co2 izpodriva kisik iz soda.
Vprasanje ce je pri tebi res oksidacija. Kaksen vonj je tocno? Jaz sem imel tezave z sodi, sedaj jih perem z varekino in je precej bolje. Jaz sem imel vonj po mokrih starih cunjah, ne vem kako bi drugace opisal...
zdaj sem dobil regulator, tako da bom s to prakso nehal, sem pa spuščal pritisk na ventilčku ven občasno, mislim da sem s tem vsaj pri ostalih treh uspel spraviti večino kisika ven, tukaj ga je bilo pa kot kaže preveč, če je to res to.
težko opišem vonj, nisem ravno še treniran za to... mogoče ester ... daleč od starih cunj, prej malo spominja na kakšno topilo ali nekaj takega... je pa pale ale malo dry hoppan s citro in je ta vonj čisto off. pri drugih treh tega ni nič.
--------
zdaj po nekaj minutah, ko razmišljam o okusu me malo spominja na tiste stekleničke z umetnimi aromami... mogoče pa vseeno samo nisem dovolj dobro očistil soda in zaznavam vonj, ki je bil v sodu ko je prišel iz Nektarja pomešan z vonjem mojega piva... spominja tudi malo na banano, ampak fermentacija je bila na 18C.