Ja, seveda, vendar mi je predraga opcija skupaj s kegom - za ta denar dobim vse potrebno za kegerator, samo cornye dokupim ;-)To gre k tvoji OPCIJI_1 - najbrž si našel tudi te https://ikegger.eu/products/mini-keg-package-build-your-own-system ?
Pozdravljeni,
zanima me ali ima kdo kakšno izkušnjo z 5l sodčki (easykeg) in dispenserji? In sicer ali bi bilo za pipico Party Star Deluxe ( https://fass-frisch.com/en/shop/party-star-de-luxe/ ) namesto 16g co2 bombico uporabiti 12g bombico. Kajti 12g bombice so v sloveniji dosti bolj dostopne in cenejše.
Lp
Najlepša hvala za odgovor, opreme sicer zaenkrat nebom potreboval, ker sem že nabavil 3 sode s čepi un tudi pipico. Za bombice me je zanimalo, ker sem našel ene poceni 12g CO2 , ker te 16g so več kot 1x dražje. Ja sem imel namen uporabljati bol za domačo uporabo, pa tako za kak piknik. Upam, da bo zdržalo dokler se ne opogumim in nabavim večjih sodov ter si naredim en spodoben točilni hladilnik.Jaz sem se nekaj časa igral s tem, preden sem si omislil prave keg-e in načeloma odsvetujem - lahko ti pa celo opremo prodam, če si zainteresiran - nisem naredil najbolj tržno-marketinške predstavitve, ampak nočem, da bi me kdo haklal, da sem ga nategnil Imam mislim da 4 ali 5 minikegov s čepi in pa partystar deluxe pipico.
Skratka, da se vrneva na vprašanje - ja, lahko na 12g CO2 bombice točiš, samo z malo improvizacije - tam kjer bombico vstaviš v pipico nabašeš notri nekaj za volumen (jaz sem kar WC papir ali papirnato brisačo natlačil in pa s časopisnim papirjem obvil bombico) in je to to. Bodi samo pozoren, da 12g bombice, ki se prodajajo v skoraj vsaki trgovini za stepanje smetane, niso CO2 ampak N2O, torej smejalni plin Sicer se pivo prav tako lahko natoči z njimi, ker itak rabiš samo potisk, vendar postane vse skupaj bolj "kremasto", varianta Guinessa, kar pa verjetno pri drugih stilih nočeš. CO2 bombice pa načeloma dobiš v raznih športnih trgovinah oz. naročiš po netu, največ se namreč uporabljajo za pumpanje koles in pa paintball - in v teh trgovinah imajo navadno tudi 16g bombice...
Zakaj pa jaz nisem bil preveč zadovoljen z minikeg-i - najbolj zato, ker mi je le redko uspelo ustrezno karbonirati in tudi stočiti piva z njimi. Enkrat premalo, drugič preveč, redko OK, pa praktično vedno v istih pogojih z isto sladkorja itd. Tudi bombic je požrlo nenormalno, saj tisti "regulator" na partystar deluxe pipici ni ravno višek tehnologije in hitro se zgodi, da spusti preveč plina notri, potem pa še nimaš možnosti spustiti pritiska drugače, kot da daš dol pipico in narediš celo packarijo. Tako bom rekel - za en žur oz. piknik je morda še fajn, pa še to ne smeš pustiti, da "nepoznavalci" kaj vrtijo.. da bi imel pa to v hladilniku nekaj časa pa si natočil, kadar bi ti zapasalo, pa ni, saj imaš res slabo kontrolo nad pritiskom. Tudi čiščenje tistih sodčkov je zoprno, ne moreš jih dobro sčistiti, raje 10 steklenic sčistim kot en tisti sodček. Danes imam en prenosni regulatorček za ta velike kege, če ga rabim kam na kak piknik odnest in cel keg skoraj 19L stočim z eno bombico brez problema, pa še ostane plina notri.. Pri teh mini kegih se mi je pa dostikrat zgodilo, da sem tudi po 2 ali 3 bombice zafrknil, da sem končno uspel stočiti tistih 5 litrov, pa še to je bilo pivo enkrat čisto flat (ker ni karboniral), drugič pa sama pena (ker je preveč karboniral ali pa je pipica preveč pritiska notri naredila)..
Bi mogoce povedal kaj več o tem prenosnem sistemu?Jaz sem se nekaj časa igral s tem, preden sem si omislil prave keg-e in načeloma odsvetujem - lahko ti pa celo opremo prodam, če si zainteresiran - nisem naredil najbolj tržno-marketinške predstavitve, ampak nočem, da bi me kdo haklal, da sem ga nategnil Imam mislim da 4 ali 5 minikegov s čepi in pa partystar deluxe pipico.
Skratka, da se vrneva na vprašanje - ja, lahko na 12g CO2 bombice točiš, samo z malo improvizacije - tam kjer bombico vstaviš v pipico nabašeš notri nekaj za volumen (jaz sem kar WC papir ali papirnato brisačo natlačil in pa s časopisnim papirjem obvil bombico) in je to to. Bodi samo pozoren, da 12g bombice, ki se prodajajo v skoraj vsaki trgovini za stepanje smetane, niso CO2 ampak N2O, torej smejalni plin Sicer se pivo prav tako lahko natoči z njimi, ker itak rabiš samo potisk, vendar postane vse skupaj bolj "kremasto", varianta Guinessa, kar pa verjetno pri drugih stilih nočeš. CO2 bombice pa načeloma dobiš v raznih športnih trgovinah oz. naročiš po netu, največ se namreč uporabljajo za pumpanje koles in pa paintball - in v teh trgovinah imajo navadno tudi 16g bombice...
Zakaj pa jaz nisem bil preveč zadovoljen z minikeg-i - najbolj zato, ker mi je le redko uspelo ustrezno karbonirati in tudi stočiti piva z njimi. Enkrat premalo, drugič preveč, redko OK, pa praktično vedno v istih pogojih z isto sladkorja itd. Tudi bombic je požrlo nenormalno, saj tisti "regulator" na partystar deluxe pipici ni ravno višek tehnologije in hitro se zgodi, da spusti preveč plina notri, potem pa še nimaš možnosti spustiti pritiska drugače, kot da daš dol pipico in narediš celo packarijo. Tako bom rekel - za en žur oz. piknik je morda še fajn, pa še to ne smeš pustiti, da "nepoznavalci" kaj vrtijo.. da bi imel pa to v hladilniku nekaj časa pa si natočil, kadar bi ti zapasalo, pa ni, saj imaš res slabo kontrolo nad pritiskom. Tudi čiščenje tistih sodčkov je zoprno, ne moreš jih dobro sčistiti, raje 10 steklenic sčistim kot en tisti sodček. Danes imam en prenosni regulatorček za ta velike kege, če ga rabim kam na kak piknik odnest in cel keg skoraj 19L stočim z eno bombico brez problema, pa še ostane plina notri.. Pri teh mini kegih se mi je pa dostikrat zgodilo, da sem tudi po 2 ali 3 bombice zafrknil, da sem končno uspel stočiti tistih 5 litrov, pa še to je bilo pivo enkrat čisto flat (ker ni karboniral), drugič pa sama pena (ker je preveč karboniral ali pa je pipica preveč pritiska notri naredila)..
Bi mogoce povedal kaj več o tem prenosnem sistemu?
Zdravo ali kdo ve razliko med prehrambenim in navadnim Co2 plinom
Spuščaj ven pritiskt večkrat na dan, toliko časa, dokler ne bo teklo brez pene. Tisti kalkulator je za flaše če se ne motim. Pri kegih je drugače zaradi praznega prostora.Da,se ga pol manj kot zračunaš. sej pravim jest ga dam 40g in potem po potrebi povišam pritisk če hočem več mehurčkov. Ja temperatura je važna. Nižja temperatura ob istem pritisku da več karbonizacije in obratno. Obstajajo tabele.A potem kalkulator ne dela prav? V čem je finta? A moraš vpisati temperaturo piva pri točenju ?
Je kakšna rešitev za prekarbonirano pivo?