Imam pa tudi eno težavo. Pivo se mi prvič peni, v temi pa nisem našel ustreznega odgovora (upam, da nisem kje spregledal).
Imam pipo z regulacijo pretoka, cev od kega do pipe je dolga dobre pol metra, v cevi NI vidnih mehurčkov, niti takoj pri izhodu iz kega, niti pri vhodu v pipo in vmes. Ven pa priteče pena, vmes se malo umiri, potem pa spet kot da bi malo butnilo...teče tako v rahlih sunkih. Mogoče je to pravi izraz.
Naredil sem vse enako kot pred tem, penilo se mi ni niti še takrat, ko sem imel pipo direktno nasajeno na keg, niti po tem, ko sem imel tako kot sedaj. Na pipi je iz sprednje strani neka zareza (kot pri vijaku). Na kaj to vpliva. Te nastavitve nisem nikoli spreminjal, lahko pa se je seveda kar premaknilo v vsem tem času.
Pritisk v kegu ima mzdaj 1 bar. Enako sem imel tudi prej, le da sem prej karboniziral naravno, a pri tej spremembi (prislina karbonizacija) ne vidim povezave s penjenjem.
Kako naredim, da bi točil z nižjim pritiskom, pa da mi ne bi butnilo piva v CO2 linijo (žal še nimam nepovratnih ventilov? Odklopim CO2 in spustim pritisk iz kegov, priklopim nazaj in nabijem na želeni pritisk za točenje? Glede na to, da je v pivu načeloma karbonizacije za 1 bar, ali bo postopoma, ko se bo CO2 izločal iz piva, postal višji kot v CO2 liniji (če naštimam npr. na 0,5 bara za točenje)? Ali mi to lahko povzroča kake težave?
Hvala.