Citat:
Uporabnik smarty pravi:
Vsakič, ko daš pivo not ga komplet daš na kose? Tudi tesnila dol, odvijačiš pine dol, kratko in dolgo cev... vse?
Citat:
Uporabnik veselipivovar pravi:
Teli sodčki od Nektarja naj bi bili po besedah prodajalcev očiščeni. Notri je sicer neka tekočina s sladkobnim vonjem...
Zdaj pa k stvari, vse sodčke sem pred uporabo opral in večkrat splaknil z vročo vodo, nato pa še z raztopino oxija. Prvi trije sodčki, ki sem jih tako pripravil so uspeli in iz njih priteče v redu pivo, skratka brez pripomb.
Nekaj čudnega pa je s četrtim sodčkom. Posebnost pri njem je to, da sem ga napolnil le do cca 15L (kompleten volumen pa je 18L)
Pri nobenem doslej nisem priključil v štartu na CO2, ker sem ko sem to počel še čakal na regulator. So pa vsi sodčki kljub temu dobro zatesnili in pivo v njih je karbonizirano in pod pritiskom. Občasno sem izpuščal plin ven, da bi se znebil vsaj dela kisika, ki je ostal še od polnjenja v sodih.
Zdaj sem probal pivo iz tega četrtega sodčka in ima en tak nenavaden vonj... ni po pokvarjenem in izgleda normalno in tudi okus je v redu, samo ta vonj moti. Malo spominja na tisti vonj iz sodov, ko so prišli iz Nektarja, ampak ne morem reči da je sigurno to to.
Bi bilo lahko kaj drugega ali je to skoraj sigurno od tega, da sem mogoče pozabil posebej očistiti tisto cevko po kateri priteče pivo iz sodčka, ima kdo kakšno idejo ali podobno izkušnjo?
Citat:
Uporabnik veselipivovar pravi:
Citat:
Uporabnik veselipivovar pravi:
Teli sodčki od Nektarja naj bi bili po besedah prodajalcev očiščeni. Notri je sicer neka tekočina s sladkobnim vonjem...
Zdaj pa k stvari, vse sodčke sem pred uporabo opral in večkrat splaknil z vročo vodo, nato pa še z raztopino oxija. Prvi trije sodčki, ki sem jih tako pripravil so uspeli in iz njih priteče v redu pivo, skratka brez pripomb.
Nekaj čudnega pa je s četrtim sodčkom. Posebnost pri njem je to, da sem ga napolnil le do cca 15L (kompleten volumen pa je 18L)
Pri nobenem doslej nisem priključil v štartu na CO2, ker sem ko sem to počel še čakal na regulator. So pa vsi sodčki kljub temu dobro zatesnili in pivo v njih je karbonizirano in pod pritiskom. Občasno sem izpuščal plin ven, da bi se znebil vsaj dela kisika, ki je ostal še od polnjenja v sodih.
Zdaj sem probal pivo iz tega četrtega sodčka in ima en tak nenavaden vonj... ni po pokvarjenem in izgleda normalno in tudi okus je v redu, samo ta vonj moti. Malo spominja na tisti vonj iz sodov, ko so prišli iz Nektarja, ampak ne morem reči da je sigurno to to.
Bi bilo lahko kaj drugega ali je to skoraj sigurno od tega, da sem mogoče pozabil posebej očistiti tisto cevko po kateri priteče pivo iz sodčka, ima kdo kakšno idejo ali podobno izkušnjo?
vonj nima zveze s sodčki...
odprl steklenico, ki je bila napolnjena iz istega fermentorja in je isti vonj.
zdaj mi pa res ni nič jasno od kod bi bil ta vonj. to pivo je bilo varjeno kot partial mash, delal sem tudi primerjavo z all grain po istem receptu zvarjenem dan prej, ki je ratal zelo dobro. vse sestavine razen ekstrakta so iste, tako da zdaj sumim ekstrakt. edino ni mi pa jasno kako bi se lahko ekstrakt v 14 dnevih spremenil, ker iz iste kante sem delal 14 dni prej in je ratalo v redu pivo brez tega vonja in kakšnih vidnih sprememb na ekstraktu ni bilo.
druga možnost je pa okužba med fermentacijo...
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Eno je pivo, ki je drugačno, druga stvar pa pivo, ki je zafurano. Na ta način en slo pivovar že lep čas izpada pameten, ko trdi, da je karton flavor del stila.
Citat:
Uporabnik kotlet pravi:
Ste že naročili, sam razmišljam o dveh komadih...