Kdo to kupi?

B81

22. jul 2007
37.603
10.901
113
Well, this is it! I tell you!!
grin1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Torej mi lahko en hyundai nudi enak komford kot bmw/audi/mercedes/bentley,...?

Katera limuzina od hyundaja pa te gre 250, ima masažne stole, vakumsko zapiranje vrat, al pa recimo rabimo 400 konjev,
samozatemnitev vseh ogledal, aktivni žarometi?

Čakaj malo če se gremo luksuz pa mi ga ponudi s korejcem, bom že plačal, samo daj mi zadnjo sodobno tehniko v vozilu,...

Dvomim, da se boš za equusa, ki ima vse kar ti hočeš in še mizico ža čaj, skeširal
wink-1.gif
Že zato ne, ker je hyundai. Pa ker je zate predrag. Sicer pa bo najbrž še kakšno leto okrog preden se bo v Evropi prodajal.

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
Drezanje hyundaia v premium razred je malo hecno. Imajo serijo odličnih vozil za "majhen" denar. narediti top avto in upati na prodajo je pa brezvezno... te hyundaije bodo kvečjem na kitajskem prodajal in prodali...

Imeti avto za 100k€ je predvsem stvar imiđa... lep primer je phateon... avto, ki je dobesedno "das auto" in ga lahko mirno primerjamo z a8, s, 7, pa ne.... imeti predračun za 120k€ za omenjeno 3-jico in VW... žal ne gre...

kupiti 100k€ avto na keš je pa itak čisto mimo... in ta vozila so kupljena ponavadi na operativne lizinge, kar pomeni da je avto v firmi prikazan kot strošek... simpl... in po parih letih ne moreš kar nehati plačevati leasinga... po poteku pogodbe je vedno črta, pod katero pieš koliko si še dolžan ali pa ti vrnejo.. vse se da...
wink-1.gif

lp

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Kot sem napisal, od equusa ne pričakujejo velike prodaje. No v Južni Koreji najbrž že nekaj pa v ZDA nekaj malega tudi, ker so Ameri nekaj manj obremenjeni z znamkami. Avto je namenjen dvigovanju ugleda in prikazu tega kaj zmorejo. Če je toyoti z lexusom nekako napol uspelo, potem bi lahko tudi hyundaiju z equusom. Če dobro pogledaš ne nosi hyundaijevega logotipa, ker je v bistvu namenjen ustanovitvi čisto svoje znamke, kot je lexus pri toyoti. In lexus je tudi tisti, na katerega ciljajo z equusom in genesisom.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
brgo, lexusa ne moreš primerjati z hyundaijem. Glede na pobrane nagrade ga lahko primerjaš z nemško trojico.. Pa še tukaj je v nekaterih segmentih lexus boljši. Seznam nagrad, ki jih je prejel samo EDEN IZMED lexusov..

edit: da še malo naložim.. nekaj izsekov iz linka..

Highest ranked vehicle in reliability. Lexus LS, Consumer Reports Annual Car Reliability Study (1997–2007). The Lexus LS has been among the most reliable vehicles in Consumer Reports surveys for over a decade.[14] The independent publication determined that a nine-year-old Lexus LS is more dependable than a brand new Mercedes-Benz, owing to the wide disparity in reliability scores between the top-ranked LS and below-average German makes.
smirk-1.gif

Most technological features of any vehicle. Lexus LS 460, in the North American market, according to automotive research firm TRG (2006). The LS Series had more features than the newly launched Mercedes S-Class and 2006 BMW 7-Series.

* Best Overall Luxury Sedan. Lexus LS 430, ConsumerSearch's review of "Best Luxury Cars" (September 2006).[78]

#1 ranking in luxury sedan comparison test. Lexus LS 430, Consumer Reports (2003). The LS 430 was the top pick and highest recommended model in a comparison of flagship sedans from Audi, BMW, Jaguar, Lexus, and Mercedes-Benz.

#1 in Vehicle Dependability. Lexus LS, J.D. Power and Associates Vehicle Dependability Study (1994–2009). The Lexus LS has received this award in the large premium car segment for 15 consecutive years, more than any other manufacturer
....

itd itd

Nazadnje urejeno:

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Hyundai je nov v tem segmentu, toyota pa je z lexusom rabila 20 let, da jo približno kdo resno jemlje. V Evropi še to ne pretirano. LS-a na cesti sploh še nisem videl. Namerno pa pravim toyota, ker se tudi equus in genesis ne bosta dolgo imenovala hyundai. Za prvi resen poskus v takšnem razredu jim je menda pošteno dobro uspelo.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Jaz sem pa že večkrat videl kakšnega LSa na cesti. No, ampak nima veze, avti v tem segmentu so itak vsi "tiptop" , tako glede vožnje kot opreme. Kaj bo pa hyundai naredil v prihodnosti pa bomo še videli.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Hyundai je nov v tem segmentu, toyota pa je z lexusom rabila 20 let, da jo približno kdo resno jemlje. V Evropi še to ne pretirano. LS-a na cesti sploh še nisem videl. Namerno pa pravim toyota, ker se tudi equus in genesis ne bosta dolgo imenovala hyundai. Za prvi resen poskus v takšnem razredu jim je menda pošteno dobro uspelo.

Lexus je standard v ZDA že preko desetletje. Raritete so zaradi njega postali MBji. V Evropo se pa Lexus šele resno podaja zadnje leto ali dve. Kakor sami pravijo, so pač luksuzna Toyota. S prednostmi in slabostmi slednje.

Ogo

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Zanimivo, da vsa ta jajca od chairmnov, directorjev, genesisov vlecejo na Mercedes S klaso. Jaka mi inovatiovnost.
hysterical-1.gif

MB rariteta zaradi Lexusa. V Ameriki je MB se vedno pojem za avto. Lexus ni slab avto, je pa dalec od tega, da bi zasencil MB. Bil pred kratkim v Nemciji ter preizkusil novi E limuzino in coupeja. Avijon od avta. Lexusa nisem vozil, razen IS, sem jih pa podrobno pregledal (serija gs se mi zdi), nikakor ni to to. Manjka jim tisti "smek", ki ga ima svabo.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Zanimivo, da vsa ta jajca od chairmnov, directorjev, genesisov vlecejo na Mercedes S klaso. Jaka mi inovatiovnost.
hysterical-1.gif

MB rariteta zaradi Lexusa. V Ameriki je MB se vedno pojem za avto. Lexus ni slab avto, je pa dalec od tega, da bi zasencil MB. Bil pred kratkim v Nemciji ter preizkusil novi E limuzino in coupeja. Avijon od avta. Lexusa nisem vozil, razen IS, sem jih pa podrobno pregledal (serija gs se mi zdi), nikakor ni to to. Manjka jim tisti "smek", ki ga ima svabo.

MB je najvecji looser v ZDA odkar se je Lexus tam pojavil.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik mitja155 pravi:
Drezanje hyundaia v premium razred je malo hecno. Imajo serijo odličnih vozil za "majhen" denar. narediti top avto in upati na prodajo je pa brezvezno... te hyundaije bodo kvečjem na kitajskem prodajal in prodali...

Imeti avto za 100k€ je predvsem stvar imiđa... lep primer je phateon... avto, ki je dobesedno "das auto" in ga lahko mirno primerjamo z a8, s, 7, pa ne.... imeti predračun za 120k€ za omenjeno 3-jico in VW... žal ne gre...

kupiti 100k€ avto na keš je pa itak čisto mimo... in ta vozila so kupljena ponavadi na operativne lizinge, kar pomeni da je avto v firmi prikazan kot strošek... simpl... in po parih letih ne moreš kar nehati plačevati leasinga... po poteku pogodbe je vedno črta, pod katero pieš koliko si še dolžan ali pa ti vrnejo.. vse se da...
wink-1.gif

lp

Phaeton?

Je to tista nemska A8 wanabe krava ki je narejena iz golf-ovskega jekla in zato tehta tolko vec kot njen semi-alu Brat A8? Zapovrh pa so se imeli prodajo tako po golfovsko. So mislili da je to Golf in ga bodo ljudje kupovali "po defaultu".

Nekdo ki cilja na nemsko trojico se s taksnimi kiksi ne more igrat., In to se je celo zgodilo znotraj VAG hise...

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.131
113
ne Pheatona so prodajali v stekleni tovarni, malo si zatiskaš oči, MBju v USA gre odlično. Tako da, kaj pa vem, jaz bi bil raj ekar tiho s tistimi leksuisi, ki dizajnersko niso nic posebnega, verjetno pa tehnika vseeno ne razočara. Ampak avto je že nekaj časa dizajnerski izdelek.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.131
113
super, zakaj jih je na cestah manj kot prstov ene roke povprečnega mizarja?

očitno nagrade pomenijo več ljubiteljem kot tovarni hahah

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
ogromno je odvisno od tržišča in seveda PR služb posameznih koncernov
v veliki britaniji mrgoli jaguarjev, bentleyev, RR, aston martinov ipd angleškij jajc
v nemčiji in pastirskih deželah okoli nje nemški pleh, američani furajo svoje velike jajce, francozi tudi večina svoje itd
eni so pa tukaj pač omejeni in ne vidijo dlje kot čez sosedov plot

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.131
113
za razliko od leksusov je recimo en mercedes močan na vseh trgih s svojim Som