Kdo to kupi?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Kaj nisi bil ti najbolj glasen v temi o Kii Ceed, ko si govoril, da najbolj zgublja na ceni.....:)))))

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Sem mnenja, da tisti, ki si lahko brez problema (brez hudega odrekanja) privoščijo avtomobil za slabih 120 jurjev, ne gledajo na depreciacijo skozi enake oči, kot mi, ki nam je avtomobil za petino te cene nakup življenja.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Tak avto si kupi nekdo ,ki ga hoče imet prvi in ima dnarja ko dreka....in ga prav nič ne briga če bo čez 5 let za male pare.....oziroma dvomim da ga bo sploh imel 5 let...ga bo menjal prej ,ker se ga bo naveličal.

Je pa pol tako...sem vidu neki dan enga tipa na bencinski, ki je prišel z nekim mercedezzom....sej me ni brigalo ne kaj ne kako samo ko sem pa staal za njim v vrsti za plačat benzin pa je komaj naabral drobiža za 15 €.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:
Je pa pol tako...sem vidu neki dan enga tipa na bencinski, ki je prišel z nekim mercedezzom....sej me ni brigalo ne kaj ne kako samo ko sem pa staal za njim v vrsti za plačat benzin pa je komaj naabral drobiža za 15 €.

Mogoče si je izposodil Merklo od žene, ker je njegov Quattroporte bil na rednem servisu, pa se je odločil, da ne bo tankal za več kot 15€, bil pa je toliko prijazen, da je plačal z drobižem?

Ali je vozil staro 190-ko?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
to kupi nekdo, ki mu je zelo všeč modra metalic in je nor na sivo.
enim je pač všeč tak plastičen izgled in so pač pripravljeni plačati za to

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
Čez 5 let stane servis še vedno toliko kot pri novem avtu, pa rezervni deli tudi... Garancije pa ni več
smile-1.gif

Saj če malo pogledaš dobiš tudi Porsce Cayena za 20 jurjev na avto netu, samo ti povem, da stroški vzdrževanja so pa huuudi.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
To so zelo pogosto avti za direktorje in menedžerje, tako da je čisto vseeno, ali je že jutri vreden dvakrat več ali pa trikrat manj, plačajo tako ali tako delavci. Imajo pa ga po dve, tri leta, potem ga pa lahko ti kupiš za četrt originalne cene.
grims-1.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.588
1.254
113
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Kaj nisi bil ti najbolj glasen v temi o Kii Ceed, ko si govoril, da najbolj zgublja na ceni.....:)))))

sem glih mislil rečt
hysterical-1.gif

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
A VW Phaeton pa je dejansko toliko vreden?

Kakšen BMW, Mercedes, Audi in podobni invotaroji, ki so se izkazali že v preteklosti v avto industriji in precej vlagajo v R&R lahko nekako take cene še opravičijo, potem drugo so luksuzna ali super športna vozila.

Nikamor sem pa ne morem umestiti kakega VW-ja. Pa da ne bo pomote, nimam nič proti VW-ju, samo za kakšnega Touarega ali Phaetona ne bi dal nikoli toliko denarja in bi se brez pomisleka ozrl po drugi znamki.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
A VW Phaeton pa je dejansko toliko vreden?

Kakšen BMW, Mercedes, Audi in podobni invotaroji, ki so se izkazali že v preteklosti v avto industriji in precej vlagajo v R&R lahko nekako take cene še opravičijo, potem drugo so luksuzna ali super športna vozila.

Nikamor sem pa ne morem umestiti kakega VW-ja. Pa da ne bo pomote, nimam nič proti VW-ju, samo za kakšnega Touarega ali Phaetona ne bi dal nikoli toliko denarja in bi se brez pomisleka ozrl po drugi znamki.

WV Phaeton je Bentley Continental GT (in Audi A8), a zanj bi pa dal toliko denarja? VW Touareg je pa P Cayene oz. novejši Audi Q7 je tudi iz iste družine, je toliko vreden?

Ne zagovarjam visoke vrednosti, ampak ta rang vozilo je tudi iz "ljudske" tovarne precej ekskluziven in je čisto primerljiv če ne boljši od BMW/MB rivalov. Sicer pa si enkrat pogej katere funkcije (tehnični priboljški) so bile prvič serijsko vgrajene v Phaetona ali pa v Touarega, pa boš razumel zakaj ne zaostaja za BMWjem.

Še najbolj smešno pa je da med konkurente tlačiš Audija, ki je res zadnji ki je za svojega Q7 ali pa A8 kaj razvil sam - vse je bilo pobrano iz modelov, ki jih je prej razvil VW (oz. ajde recimo da VAG koncern).

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
No pa mi pokaži korejca za 120k eur.
smile-1.gif
Sploh pa ne bulletproof varianta.

Super, še lahko kaj bolj neumnega v primerjavo pripelješ? Mogoče Twingota z motorjem od helikopterja.
crazy1.gif

Sicer pa je na mobile.de najdražji Hyundai 49k eur. (ix 55)

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Sicer sem popoldne imel čas in malo premišljeval o tej temi, ampak ko sam videl Utiševalcev prispevek, mislim , da ni treba ničesar več dodati...
467716-post_slo.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
No pa mi pokaži korejca za 120k eur.
smile-1.gif
Sploh pa ne bulletproof varianta.

Super, še lahko kaj bolj neumnega v primerjavo pripelješ? Mogoče Twingota z motorjem od helikopterja.
crazy1.gif

Sicer pa je na mobile.de najdražji Hyundai 49k eur. (ix 55)

Jaz sem ti samo pokazal hyundaija, ki je v rangu sedmice in S-a, ko si že hotel korejca za 120 jurjev. Bulletproof je bil samo za dodatek
wink-1.gif
Res, da ga še ne prodajajo v Evropi, ni pa zato ne slab ne poceni.