Kdo prodaja Ople tukaj?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Saj ne da bi zapenjal glede znamke, ampak mislim da sem zadnjič bral nekje test od novega A4.
Za 2,5 faktor cene od vectre si ne morjo privoščit tempomata (ne rečem ima ogromno ostalih "bonbončkov" samo tempomat ob taki ceni (skoraj 2x od nosnovne) pa da ga ni
bonk.gif
.

Je pa res da se 3 leta stari audiji prodajajo za ceno nove vectre-ampak v končni fazi je več izgubil na njem kot pa če vectro po treh letih zapelješ na odpad.
Brez zamere, ampak ni treba ravno A4-ker primerjat s to Vectro. Se mi zdi, da ko se v oba usedeš takoj veš zakaj plačaš 2,5x več.
grin1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik BLABLABLA pravi:
Zakaj že. A4 in Vectra spadata v isti razred.
Eh, usedi se v A4, pa ti bo jasno.
Pa še nekaj: A4 je v premium razredu, daleč od Vectre in ostalih plebejcev.

PS: Upam, da nisi tak kot nekateri, ko imajo Octavio in vsi pametni razlagajo, da so pa tisti, ki A4-ko kupijo za še enkrat višji znesek neumni, ker je kao v bistvu isti avto
hysterical-1.gif
.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.524
956
113
A4 je v točno istem razredu kot Vectra.

Če ma več opreme in je lepše narejen ter uporablja kvalitetnejše materiale, to gotovo rezultira v višji ceni.

To pa da je A4 premium razred pa enostavno težko upravičiš. Kam boš potem dal A6, pa A8, da o Mercedesih S klase ne govorim.

PS V enem postu kjer si se aktivno udeleževal debate ti je STVJ napisal nekaj o AudiBildu UPS Autobildu.

PPS Glede na bližnje izkušnje z Audiji ti lahko napišem, da so daleč od biserov kar se tiče zanesljivosti.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik BLABLABLA pravi:
To pa da je A4 premium razred pa enostavno težko upravičiš. Kam boš potem dal A6, pa A8, da o Mercedesih S klase ne govorim.
Nisem napisal višji razred. Temveč premium (torej BMW, Audi, Mercedes, pa nekateri sem štejejo še Alfo (sicer ne vem po kakšnem ključu), pa Lexus se nekaj udejstvuje tukaj). Torej moja definicija premium: plačaš x deset % več zgolj zato, da imaš neko znamko.
Citat:
PS V enem postu kjer si se aktivno udeleževal debate ti je STVJ napisal nekaj o AudiBildu UPS Autobildu.
In? Pojma nimam na kaj namiguješ tukaj? A da sem bral test v AudiBildu in sedaj nakladam?
Citat:
PPS Glede na bližnje izkušnje z Audiji ti lahko napišem, da so daleč od biserov kar se tiče zanesljivosti.
Nikjer nisem pisal o zanesljivosti.
wink-1.gif

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.524
956
113
ad1. Ok ni blema
ad2. Nekatere znamke so pri novinarjih zelo popularne. Zato je STVJ prekrstiv AutoBild v AudiBild, kar je nedvomno res.
ad3. Res je.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
kdo je tu nor?
tisti, ki da 20.000 evrov za 5 let star BMW serije 5 dizel s 100.000 prevoženimi km ali tisti, ki da toliko denarja za novo vectro?

p.s. gre za retorično vprašanje.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.328
301
83
39
Ljubljana
A mi lahko en točno prevede kva pomen tale oprema pri GTS..

GTS-Ausstattung: Sportfahrwerk 20mm tiefer;Follow-me-hone Lichtfunktion; Pollen-und Partikelfilter; Stoßfänger, Türaußengriffe u. Seitenschutzleisten in Wagenfarbe; Sportlenkrad; Nebelscheinwerfer; Traction Control (TC); ESP Plus; Geschwindigkeitsregler; LE MANS PAKET: Sitze in Stoff/Leder; BC mit Check Control System; EFH mit Tippfunktion u. Einklemmschutz hinten; 6-Doppelspeichen-Aluräder 7x17 mit 215/50R17 Bereifung; NCDC2013 Navigationsystem mit CD-Radio; Regensensor; IRMSCHER-Leistungssteigerung auf 110KW; IRMSCHER- Auspuffendrohre

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.524
956
113
Nova ne, kolikor je meni poznano.

Filter se menda da odstranit, sam kako pa senzorje nahecaš, da ne kažejo napake pa JAZ ne vem. Ampak verjetno se da, ker senzorji merijo diferenčni tlak pred in za filtrom in ko tlak naraste nad mejno vrednost se sproži čiščenje filtera.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Mah ta partikel filter je sranje! Večja poraba avtomobila, manjša moč, manjši pospeški... Vsaj tako je bilo meni rečeno... Sranje pa je ko ti zadeva dotraja, so kar prilično dragi... Mislim da zna bit okoli 1000€ za Vectro.. Za BMW 5 stane 1500€... Ni poceni špas... Senzorje pa tut vprašanje če bi šlo softwersko enostavno izklopit.. Drugače pa nevem kako bi to šlo, da bi odstranil ta filter? Kaj pa bi dal not namesto tega filtra?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Kaj je že to ?
smile-1.gif

To je neke vrste dodaten katalizator-filter ki kao pomaga k čistejšemu okolju. To pa je tut vse kar je pozitivnega na njem..

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
vmes pa iz kazga great wall motorsa pride ven n zadev, ki požrejo 20 litrov bencina pod štandgasom. tega okoljevarstvenega sranja mam jaz počas poln kufr, tisti dpf pa naj si nekam vtaknejo. najbol da se spet uvede parni kotel sam pol bojo pa težil, da lohka sam pet kubikov drv na leto pokurim. vmes bojo pa v amazoniji posekal miljon hektarov in tko naprej.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ma ja lepo so si izmislili zopet neko zadevo da lahko na njej služijo.. Takšne stvari če že vgrajujejo v avtomobile ne bi smele stati 1500€, mogla bi jih država subvencionirati...

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Danes je ZADNJI dan za oddajo narocila za Vectre Caravan, tako da če kdo misli narocit...zdaj bi bil nekak zadnji trenutek.